Da li postite?

• Odgovora: 45
Stranice: 1 2 3 ... 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
  • Pol: Žensko
Da li postite?
« poslato: 21:31:36, 03.Apr.2010. »
Sutra se zavrsava Uskrsnji post. Jeste li postili??
Kakav je vas stav o postu? Koliko vam znaci??

...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže Nightmaster

• **
  • 437
  • 3
  • Pol: Muško
Odg: Da li postite?
« Odgovor #1 poslato: 14:31:49, 04.Apr.2010. »
Ne, samo na veliki petak, jer tada poste svi moji ukućani.
Inače, "greh ne ulazi na usta", i ne osećam potrebu da postim, a pritom ne volim posnu hranu uglavnom.
It's better to burn out, than to fade away...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #2 poslato: 21:34:43, 04.Apr.2010. »
Postim na Veliki Petak, Badnji dan i Nikoljdan. Anemicna sam tako da moram da jedem meso ( i vise no inace) ali post dobro dodje da se malo "procistimo".

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #3 poslato: 12:34:35, 06.Apr.2010. »
"greh ne ulazi na usta"

Upravo zbog ovoga sam i dobila ideju da pokrenem temu.. Ako ljudi post vezuju samo za nacin ishrane, cemu postiti? Post je za mene nesto sasvim drugo.. Za vreme posta treba ziveti "tiho i povuceno", nije slucajno sto se za vreme posta parovi ne mogu vencavati (sto ce reci nema svadbe). Pa zatim, uzdrzavati se od alkohola, svadja, psovki i slicno..

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • SuperLady
« Odgovor #4 poslato: 13:35:54, 06.Apr.2010. »
Citat
Ako ljudi post vezuju samo za nacin ishrane, cemu postiti?

Onda ti ljudi samo misle da poste. Zna se sta je crkveni post, da obuhvata uzdrzavanje od mrsne hrane, ali i "mrsnih" misli, reci i dela. Kad se ispostuje samo jedna komponenta vezana za nacin ishrane, to je isto kao da drze dijetu.

Nego, sta mene briga sta drugi rade? Neko posti, neko "posti" - neko je ozbiljan, a neko povrsan u svemu sto radi. Sta im ja mogu kad sve znaju, a opet rade onako kako njima odgovara? ???

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #5 poslato: 17:44:45, 02.Maj.2010. »

Inače, "greh ne ulazi na usta",
  grijeh iz usta izlazi :)  Slazem se crvena. Ali necu da "pametujem" to je ipak lična stvar. Smatram da je to izmedju ostalog dobar duhovni ili karakterni trening
« Najnovija izmena:: 17:47:24, 02.Maj.2010. narcisa zec »
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže Nightmaster

• **
  • 437
  • 3
  • Pol: Muško
« Odgovor #6 poslato: 20:00:19, 02.Maj.2010. »
Upravo zbog ovoga sam i dobila ideju da pokrenem temu.. Ako ljudi post vezuju samo za nacin ishrane, cemu postiti? Post je za mene nesto sasvim drugo.. Za vreme posta treba ziveti "tiho i povuceno", nije slucajno sto se za vreme posta parovi ne mogu vencavati (sto ce reci nema svadbe). Pa zatim, uzdrzavati se od alkohola, svadja, psovki i slicno..
A ja ne mogu da živim tiho i povučeno, a da pritom jedem šta hoću?
It's better to burn out, than to fade away...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #7 poslato: 00:45:56, 03.Maj.2010. »
Ne, ne postim.
Tacno je: "greh ne ulazi na usta, on iz usta izlazi"
U ovim ludim vremenima sve je, manje ili vise, izgubilo smisao pa tako i vera, post... Mnogo su se komercijalizovale stvari. Mnogi "veruju" i poste jer je to IN  :-\

Za vreme posta treba se uzdrzavati se od alkohola, svadja, psovki i slicno..
Samo, od ovoga se treba uzdrzavati gotovo uvek, a ne samo u toku trajanja posta.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #8 poslato: 10:18:59, 03.Maj.2010. »
Lepo receno Nale, od toga se treba sklanjati uvek..

@Nightmaster, nisam rekla da ne mozes, nego sam se slozila s tobom i potvrdila ono što si ti prvi istakao da "greh ne ulazi na usta" ;)

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
« Odgovor #9 poslato: 18:37:31, 18.Maj.2010. »
Postim od prije par godina, jednom sedmicno. Kad izdrzim i mogu i po sedmicu pred Bozic, Uskrs, da zlo ne cuje!

Mnogo se bolje osjecam, duhovno i moralno sam jaka, stabilna, ojacala sam karakter, izbistrila misli, postojanija sam, kontrolisem svaku situaciju. I sto je najvaznija, kad god hocu, uzdrzavam se od svega sto mi moze naskoditi, bilo to moja impulsivnost, bilo nestrpljivost, donosim odluke smireno, i nikada se ne kajem zbog svojih odluka. Pored mene moze biti masna hrana, slatkisi etc...Necu posegnuti za njom kada postim. Skoro pa uvjek sam raspolozna i kada me problemi ophrvaju, uvjek nadjem izlaz i smireno prilazim rjesavanju svih porblema. Prije nije bio slucaj, impulsivnost mi je bio veliki problem, pa sam znala reci mnogo toga zbog cega sam kasnije zalila i bilo mi tesko, dok sada izbjegavam konfliktne situacije, jednostavno, precutim, ignorisem negativne osobe i uopste kad primijetim da je osoba zlobna, drzim je sto dalje od sebe! Na uvrede znam da se povucem, ne pravim drustvo provokatorima i svadjalicama!

Jer verbalno uvrijediti nekoga je tezak grijeh!
« Najnovija izmena:: 18:41:33, 18.Maj.2010. SnowLady »
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

Stranice: 1 2 3 ... 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000