Postim od prije par godina, jednom sedmicno. Kad izdrzim i mogu i po sedmicu pred Bozic, Uskrs, da zlo ne cuje!
Mnogo se bolje osjecam, duhovno i moralno sam jaka, stabilna, ojacala sam karakter, izbistrila misli, postojanija sam, kontrolisem svaku situaciju. I sto je najvaznija, kad god hocu, uzdrzavam se od svega sto mi moze naskoditi, bilo to moja impulsivnost, bilo nestrpljivost, donosim odluke smireno, i nikada se ne kajem zbog svojih odluka. Pored mene moze biti masna hrana, slatkisi etc...Necu posegnuti za njom kada postim. Skoro pa uvjek sam raspolozna i kada me problemi ophrvaju, uvjek nadjem izlaz i smireno prilazim rjesavanju svih porblema. Prije nije bio slucaj, impulsivnost mi je bio veliki problem, pa sam znala reci mnogo toga zbog cega sam kasnije zalila i bilo mi tesko, dok sada izbjegavam konfliktne situacije, jednostavno, precutim, ignorisem negativne osobe i uopste kad primijetim da je osoba zlobna, drzim je sto dalje od sebe! Na uvrede znam da se povucem, ne pravim drustvo provokatorima i svadjalicama!
Jer verbalno uvrijediti nekoga je tezak grijeh!