Svadje u kuci

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Svadje u kuci
« poslato: 20:21:21, 01.Apr.2010. »
Uobičajeno je mišljenje da bračni partneri ne treba da se svađaju pred decom. To, zapravo, zavisi od načina na koji se svađaju, a dobra je ideja i imati na umu to da deca mnogo toga primećuju i mnogo toga uče iz roditeljskog ponašanja, ne samo kad se o svađama radi.
Ukoliko, prilikom svađe bračnih partnera, lete tanjiri i šamari, bilo bi dobro prethodno skloniti decu. Međutim, ako su partneri sposobni da sukob reše bez nasilja, vređanja i omalovažavanja, kao i bez pokušavanja da po svaku cenu isteraju svoje, za decu bi moglo da bude korisno da prisustvuju, kako bi naučila kako se sukobi rešavaju, kao i da poneki sukob ne znači da se mama i tata više ne vole.

Da ne bude zabune, ne mislimo da deca treba da budu prezaštićena i da ne vide nikakve probleme među roditeljima. U takvom slučaju dete ne bi imalo prilike da od roditelja vidi kako se problemi rešavaju, kao ni to da se, uprkos problemima i nesuglasicama, roditelji i dalje vole, da njihov brak i dalje opstaje.

Izvor: Krstarica

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Svadje u kuci
« Odgovor #1 poslato: 01:41:12, 02.Apr.2010. »
U svakoj porodici, kad tad, dodje do nekih nesuglasica. Normalno je da se one resavaju pred decom, jer zivot nije idealan, kao sto nisi ni njihovi roditelji. Sem toga, kroz neki razgovor ce shvatiti da se stvari resavaju razgovorom, a ne cutanjem, odlaskom ili nedaj boze batinama. 

Jednom prilikom sam imala malo zucniju raspravu sa svojim muzem, sin je dosao i rekao, nemojte da se svadjate. Morala sam da se nasmejem i da mu odgovorim: " Sine moj, ne znas ti sta je prava svadja. Ovo je samo rasprava izmedju tate i mene, ponekad mora i glas da se povisi, kako bi suprotna strana shvtila ozbiljnost situacije  ;D ;)

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 20:04:20, 02.Apr.2010. »
Bitan je uzrast dece i mogucnost roditelja da detetu objasne situaciju na nacin koji odgovara nejgovom uzrastu i razvoju njegovih sposobnosti koje dete koristi u sagledanju sveta oko sebe. Mozete se nasmejati i reci detetu kako se ne svadjate ali dete ce znati da to nije tacno ako je sazrelo do tog nivoa da uspesno razlikuje vasu neverbalnu komunikaciju - mozete mu reci da je sve u redu ali ce dete po vasem izrazu lica videti da nista nije u redu i time ce samo biti jos vise zbunjeno, moze se osetiti iskljuceno, zapostavljeno, uplaseno od pomisli da se nesto od njega krije, da je mozda ono razlog svadje. Za decu povisen ton najcesce znaci nesto strasno, neki sukob, da je neko uradio nesto sto nije smeo da uradi jer je to ono sto onp najcesce dobija od svojih roditelja kada nesto uradi sto nije smelo(grdnja, povisen ton, NE ovo, NE ono...) Imajte na umu da deca zbog svoje "nevinosti" mnogo cistije i naivnije opazaju emocije kod ljudi, uvidjaju razlike u ponasanju i odnosu i da jenekad smao varka da smo nesto od njih sakrili, oni to mozda znaju ali znaju onako kako su oni sa svojim kapacitetom za razumevanje to mogli da shvate. Zbog toga i jeste bitno dase detetu posveti paznja u takvim nezgodnim situacijama i da mu se pojasni sve koliko je god to moguce jer ce dete to u suprotnom memorisati onako kako je ono u mogucnosti da to uradi, bez prethodne provere sa roditeljima.
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #3 poslato: 18:13:49, 09.Apr.2010. »
Znam bogme da se zestoko isvadjam sa muzem,i to naravno pred sinom,jer se oko njega samo i svadjamo...ja stroga,on popustljiv i eto belaja...treba se ponekad i pred decom posvadjati,ne mislim na neke tipa "urlaj i tuci",na vreme da spoznaju zivot i pravo na razlike u stavovima (tako ja sinu objasnjavam svadju)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000