Jelašić podneo ostavku

• Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Jelašić podneo ostavku
« poslato: 16:52:39, 23.Mar.2010. »
Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić podneo je danas ostavku. Jelašić je na konferenciji za novinare rekao da je ostavku podneo iz ličnih razloga i da je njegova odluka konačna.
On će tražiti da mu sa današnjim danom prestane radni odnos, a radiće dok Skupština Srbije ne izabere novog guvernera.Jelašić je dodao da nije u "cajtnotu", jer još nije potražio drugi posao, niti ima konkretne ponude.
"Moram mnoge i da iznenadim i da kažem da za ovih šest godina na NBS nije bilo većih političkih pritisaka", rekao je Jelašić na konferenciji za novinare.
Upitan kako su reagovali Tadić i Cvetković na njegovu ostavku, Jelašić je odgovorio da je naišao na "pozitivan prijem", jer su "oni izrazili žaljenje, ali i
razumevanje".
"Mislim da sam, posle devet godina, dovoljno dugo proveo u ovoj instituciji i mislim da je dobro da dođu neki drugi ljudi", naglasio je Jelašić.

Izvor:Bliconline

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Jelašić podneo ostavku
« Odgovor #1 poslato: 13:37:54, 11.Apr.2010. »
Jelašić: Možda se vratim

Na pitanje da li razmišlja da u budućnosti opet bude guverner Radovan Jelašić odgovorio: „Ako se bude ponovo radilo kao što je to bilo 2001, 2002,2003.

Martovska inflacija od 4,6 odsto u okviru je projektovane, ocenio je odlazeći guverner NBS Radovan Jelašić.
Prema Jelašićevim rečima, ključno pitanje u narednih nekoliko meseci biće „kako i kada izaći iz stanja zamrznutih penzija i plata u javnom sektoru”. To će, rekao je, biti i glavna tema budućih pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, prenosi "Politika."

(MONDO)

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
Odg: Jelašić podneo ostavku
« Odgovor #2 poslato: 15:00:25, 11.Apr.2010. »
Na osnovu informacija koje su nama, "obicnim smrtnicima" dostupne, cini mi se kao da je kvalitetno obavljao svoj posao. Zao mi je sto je podneo ostavku ali ga potpuno razumem...

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000