Brže do duge kose

• Odgovora: 108
Stranice: 1 2 3 ... 11 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Brže do duge kose
« poslato: 15:40:12, 23.Feb.2010. »
Brže do duge kose

Pravilo br. 1:
Ošišajte se, koliko god vam nelogično zvučalo, oštećena kosa raste sporo i ne izgleda nimalo dobro kad dobije na dužini, trud će vam inače biti uzaludan. Ošišajte kosu toliko kratko dok ne dobijetu čistu zdavu vlas i onda možete početi.
Pravilo br. 2:
Skraćujte krajeve 1-2 cm na savakih 8 do 10 nedelja. Tako ćete odstraniti ispucale krajeve i podtaći rast kose.
Pravilo br. 3:
Da bi kosa brže rasla vlasište mora biti dobro prokrvljeno, da bi ste to postigli masirajte kožu glave. To možete raditi dok perete kosu i šamponirate, nekoliko minuta palčevima kružno masirajte vlasište, nežnim pokretima. To možete raditi i dok se opuštate u kupki recimo ili gledate televiziju.
Pravilo br. 4:
Uzimajte vitamine, najbolje je kroz ishranu uzimati namirnice koje su bogate A, B, C  i E vitaminima. Dodatne vitamine iz pomenutih grupa možete uzimati i u obliku dražeja ili šumećih tableta, postoje i tablete koje su napravljene specijalno da bi pospešile rast i zdravlje kose a možete ih pronaći u svim apotekama.
Pravilo br. 5:
Dozvolite vašem vlasištu da diše, svakodnevno perite kosu blagim šamponom i mlakom vodom kako bi ste odstranili masnoću koja guši vlasište. Takođe dok pustate kosu da raste nemojte nositi, kape, marame, kačkete ili šešire.

izvor

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Brže do duge kose
« Odgovor #1 poslato: 22:23:05, 23.Feb.2010. »
Recept za ovaj šampon već dugo cirkuliše ali je dokazano dobar:
500ml Kosili sampona, 100ml pantenola (tecnog), 50ml ricinusovog ulja, 50ml kapi od koprive, 5 ampula beviplex i 2 pakovanja ad kapi.
Kažu da od njega kosa brže raste i jača je.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #2 poslato: 22:50:44, 23.Feb.2010. »
Na taj recept sam često nailazila...Koliko je efikasan ne znam ali za ricinusovo ulje sam čula da je jako dobro(pričaju da je dobro za rast kose a i protiv opadanja)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #3 poslato: 22:59:08, 23.Feb.2010. »
Mene samo malo zbunjuje to ricinusovo ulje.. Kako uljem da operem kosu??  A Kosili sampon je sam po sebi blag, dodatno se razblazi pantenolom i kapima..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #4 poslato: 23:08:26, 23.Feb.2010. »
Mene samo malo zbunjuje to ricinusovo ulje.. Kako uljem da operem kosu?? 

;D ne pere se kosa ujem nego se stavi na koren kose malo ulja i drzi dva sata(ili koliko već hoćeš) i ispere...problem je što kosa ostaje masna ako se ne ispira šamponom(malo više mučenja da bi se postiglo nešto).

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #5 poslato: 23:55:24, 23.Feb.2010. »
Imam lepu i negovanu (bez lazne skromnosti  ;D ) dugacku kosu.
- bila je prilicno dugacka ali ostecena, tako da sam je morala skratiti na duzinu do ramena. Sada je opet duzine preko polovine ledja :) . Sisam je na svakih 6 do 8 nedelja, 1-2 cm, pravilno je perem (ali ne svaki dan) i masiram vlasiste koliko god je to moguce cesto...
L`oreal kolekcija mi je najbolja - od sampona, preko regeneratora do maske, kapi i vitaminskih kapsula...

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #6 poslato: 00:12:04, 24.Feb.2010. »
Na taj recept sam često nailazila...Koliko je efikasan ne znam ali za ricinusovo ulje sam čula da je jako dobro(pričaju da je dobro za rast kose a i protiv opadanja)

Znaci to dodje kao neko pakovanje.. Sa samponom ;) 
Cula sam ranije za ovaj recept, samo nije podrazumevalo ricinusovo ulje, pa je time kosa i mogla da se opere :D
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 12:44:20, 24.Feb.2010. »
Ne brini,ovaj šampon za koji sam dala recept se sasvim lepo ispira sa kose i ima veruj mi gomila zadovoljnih pa probaj,da škodi neće sigurno.
Nale je skromna kao i ja ;D

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #8 poslato: 23:25:49, 24.Feb.2010. »
Ne brini,ovaj šampon za koji sam dala recept se sasvim lepo ispira sa kose i ima veruj mi gomila zadovoljnih pa probaj,da škodi neće sigurno.
Nale je skromna kao i ja ;D
Da potvrdim - ovaj recept koji je Miss stavila je i meni moja frizerka preporucila...probajte slobodno.
Miss duso, nas dve smo samo realne, od istine - nigde  ;D . Uostalom, skromnost je mana, a ne vrlina   ;)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #9 poslato: 23:55:29, 17.Mar.2010. »
Medom protiv isušenih krajeva.
Potrebno: 1 mala kašika meda, 2 kašike maslinovog ulja, 1jaje
Treba da izmešaš med, maslinovo ulje i jaje i pustiš da se sve dobro stopi. Izmešanu masu nanesi na kosu mažući pramen po pramen po celoj dužini i pažljivo masirajući vlasi. Ostavi da stoji 15 minuta, zatim isperi toplom vodom. Nakon ovog pakovanja obavezno je pranje kose šamponom.

Savet: Ako pokriješ kosu peškirom, rezultat će biti još bolji.

Stranice: 1 2 3 ... 11 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000