Brže do duge kose

• Odgovora: 108
Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 11 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 129
  • Pol: Žensko
Odg: Brže do duge kose
« Odgovor #20 poslato: 20:11:00, 26.Sep.2013. »
Meni je kosa mnogo sporo rasla jer sam na nju stavljala sve i svasta,peglala je... Od kad sam uradila ispravljanje keratinom nisam mogla da se nacudim koliko brze raste a ispucalih krajeva uopste nema  :p
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže tinkerbell

• **
  • 299
  • 15
« Odgovor #21 poslato: 18:20:22, 27.Maj.2014. »
Mene  skoro zezne  frizerka i odsjece mi vise kose a imam bas dugu kosu... i ja tako  cackala po  netu i napravim  sampon- znaci u litar koprivinog  stavila p ola bocice ricinusovog ulja, pantenol rastvor, 30 ml kapi od  koprive i  sve to  smuckala za mjesec-mjesec i po  ne  samo  sto je narasla vec mi je bila predivna  (e*e)

elena  (mah:mah) , peglanje bas ostecuje kosu :( , jel idalje peglas?  Kakav sampon koristi sada? :flowers:
« Najnovija izmena:: 18:29:43, 27.Maj.2014. tinkerbell »

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #22 poslato: 18:44:18, 27.Maj.2014. »
Ne moze brze nego kako je genetika odredila. Moze se samo paziti da se ne osteti, pa da se ne mora sisati.
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže tinkerbell

• **
  • 299
  • 15
« Odgovor #23 poslato: 18:50:42, 27.Maj.2014. »

Meni je brze narasla , od cega pojma nemam  ;D ali cula sam da je ricinusov ulje  yeah   za kosu, nokte, trepavice zakon... kazu gdje stavis ricinus tu ce ti podstaci rast- recimo kose, noktiju, trepavica...

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #24 poslato: 19:13:40, 27.Maj.2014. »
Ja koristim ricinusovo ulje za trepavice vec godinu dana skoro pa svako vece. Gusce su dosta i malo duze.
Ricinus moze samo pomoci da progusca kosa, ali ne vjerujem da moze pomoci da kosa brze raste.

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #25 poslato: 19:33:18, 27.Maj.2014. »
Moze,ricinusovo ulje podstice i rast. Koliko stavljas pantenol rastvora na litar sampona
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže tinkerbell

• **
  • 299
  • 15
« Odgovor #26 poslato: 19:49:52, 27.Maj.2014. »
Alisija, meni su za trepavice i nokte svi govorili da koristim ricinusovo  otkako sam pocela da korsitim   O.O ... zadovoljna sam  yeah    ;D   a cula sam i da podstice rast kose na netu sam citala  (rzm)

Elena , ja taj sampon koristim i protiv opadanja kose i  za regeneraciju inace jer mi zna puno opadati s vremena na vrijeme jer je baaas duga...

evo recept  ;D

Na 1000 ml sampona od koprive- bilo kojeg litarskog -koristim Hellenu   yeah  , stavim 50 ml- pola bocice Pantenol rastvora i citavu bocicu koprivinih kapi od 30 ml- sve to u apoteci kupila  i 50 ml ricinusvog ulja-pola bocice... 

i svaki put kad ces prati kosu dobro promuckas....  bude sampon zelenkaste boje, ja tako perem  dok ne potrosim taj sampon od 1000 ml pa sl put ne stavljam nista da malo odmorim kosu i vlasite pa onda sl mjesec opet ponovim- bude mi  yeah

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #27 poslato: 20:18:09, 27.Maj.2014. »
Našla sam taj recept, ali ja samo sipam pantenol rastvor u šampon i čini mi se da je obnovio, a od ulja samo maslinovo, šta znam neka što bolje izgleda i kada nije pretjerano duga..

Čitala sam da ricinusovo podstiče rast  noktiju  mada ako ti pomaže noktima i trepavicama vjerovatno da će da odradi posao i kod kose..

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #28 poslato: 20:54:22, 27.Maj.2014. »
Etericno ulje ruzmarina je isto odlicno za podsticanje rasta.
Smatram da je ricinusovo ulje mnogo djelotvornije kao tretman da odstoji na tjemenu, za duzinu se ne preporucuje.
Isto mislim da je kopriva dosta agresivan sampon, mnogo je bolje koristiit neke blaze, bez sls.

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #29 poslato: 21:00:11, 27.Maj.2014. »
Čudesno ulje koje ubrzava rast kose

Ricinusovo ulje je tečno zlato za kosu, a koristi se još od vremena starih Egipćana. Ovo ulje ne samo da kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu teksturu već ubrzava i rast. Ono je gusto, zlatne je boje te se dobija cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa. Pitate se zašto je posebno? Ono sadrži rijetku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina, a koja se može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama gljiva. Zbog visokog sadržaja pomenute kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna dejstva.

Evo na koje načine ricinusovo ulje pomaže vašoj kosi:

Ono obezbjeđuje hidratantni efekat na vašoj kosi i vlasištu. Zbog velike moći prodiranja, ricinusovo ulje ne samo da oblaže dlaku već i prodite u nju te na taj način prenosi brojne minerale i hranjive materije čime se obezbjeđuje dugotrajna hidratacija i ishrana kose i vlasišta.
Ricinusovo ulje potiče rast kose, čak i na mjestima na kojima kosa ranije nije rasla. Pored toga, ono može ubrzati i rast dlaka na drugim dijelovima tijela, kao što su obrve i trepavice.
Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (oštećenja nastala usljed korištenja jakih farbi i slično). Omega-9 masne kiseline, koje ovo ulje sadrži u izobilju, hrane kosu i sprečavaju isušivanje vlasišta.
Ricinusovo ulje djeluje i kao sredstvo za zadržavanje vlažnosti, jer privlači vlažnost u kosu i kožu. Redovno nanošenje ovog ulja učiniće kosu mekanom i podatnom.

Za najbolje rezultate potrebno je koristiti hladno cijeđeno ili jamajčansko ricinusovo ulje (ono je dosta tamnije boje). Kvalitetno hladno cijeđeno ulje je zlatno žute boje sa blagim mirisom biljke. Nakon nanošenja, ovaj miris se gubi. Takođe, istraživanja pokazuju da hladno cijeđeno ulje smanjuje bore i tamne mrlje na koži.

Kako ga nanositi?

Prije samog nanošenja, potrebno je da vam kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je veoma gusto i viskozno tako da se ne preporučuje nanošenje većih količina. Nanošenje većih količina vam neće pomoći već će vašu kosu učiniti masnom i opuštenom. Takođe, bitno je da ga nanosite samo na korijen i vlasište ili na vrhove. Nakon nanošenja, kosu prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom kesom, zatim je omotajte toplim ručnikom i ostavite da odstoji do dva sata. U tom vremenskom roku, kosa i vlasište bi trebali upiti ulje. Nakon toga kosu dobro isperite (opet napominjemo da ne nanosite velike količine, inače ćete kosu morati ispirati nekoliko puta). Nanesite regenerator i ponovo isperite.

Autor: minimagazin.info

Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 11 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000