Profesionalna deformacija

• Odgovora: 7

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže taMAra

• *
  • 21
  • 0
  • Pol: Žensko
Profesionalna deformacija
« poslato: 12:29:12, 30.Jan.2010. »
Trazila sam po internetu i nisam nasla dobro objasnjenje sta je profesionalna deformacija i kada se ona javlja?  ::)  ::)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Profesionalna deformacija
« Odgovor #1 poslato: 12:48:30, 30.Jan.2010. »
Koliko ja znam,taj izraz se koristi kada neko,radeci odredjeni posao pocne da ga prenosi i u privatnu sferu zivota,i primecuje stvari koje gleda i na svom poslu kod klijenata.Tako npr. ja radeci kao hair care konsultant sam skolna da prvo primetim kosu na ljudima,kakva je,jel zdrava,dobro ofarbana/osisana i sl,sto inace radim i na poslu.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #2 poslato: 13:23:25, 30.Jan.2010. »
Slazem se sa tvojim objasnjenjem miss.. I ja sam se susrela sa time, nakon samo dva meseca rada. Naime, radila sam kao sobarica u hotelu, da bih kod kuce pocela da na isti nacin slazem peskire, postavljam toalet papir, oblacim posteljinu...
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže taMAra

• *
  • 21
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 14:09:53, 30.Jan.2010. »
Sad cete da mi se smejete ali mene je to asociralo na neku povredu koja je nastala zbog posla  (*o*)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #4 poslato: 23:04:14, 30.Jan.2010. »
Ne mari ;) Covek se uci dok je ziv :)  To na sta si ti mislila, verovatno ima neki poseban naziv...
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže taMAra

• *
  • 21
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 00:24:39, 21.Feb.2010. »
Ako ste na poslu dobili ostecenje vida kako se to zove? Da li to moze biti povreda na radu?

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 13:53:48, 21.Feb.2010. »
Ako ste na poslu dobili ostecenje vida kako se to zove? Da li to moze biti povreda na radu?

To je profesionalno oboljenje,ne povreda na radu.A evo par reči više o tome.
Bolesti koje su prouzrokovane dužim neposrednim uticajem procesa i uslova rada na radnim mestima predstavljaju posebnu grupu tzv. profesionalnih oboljenja. Radnik ima pravo na odštetu ako se dokaže da boluje od profesionalne bolesti. Naša lista profesionalnih oboljenja obuhvata 56 bolesti. Prvu grupu čine razna trovanja, odnosno bolesti izazvane hemijskim dejstvom. Druga grupa su oboljenja izazvana fizičkim dejstvima, kao što su razna zračenja, buka, vibracije.Treću grupu čine tzv. uvezene bolesti, kao što su AIDS i tuberkuloza.Plućne bolesti čine četvtu grupu, bolesti kože spadaju u petu grupu, a šestu.grupu čine maligne bolesti

*

Van mreže taMAra

• *
  • 21
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 12:11:47, 23.Feb.2010. »
Puno hvala za ovako detaljan odgovor jer sam tek sad razumela  (e*e)
Sada cu da otvorim temu za ono sto me zanima  (mah:mah)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000