Johnny Depp u Beogradu

• Odgovora: 6

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Johnny Depp u Beogradu
« poslato: 12:59:24, 13.Jan.2010. »
Johnny Depp u Beogradu

Devojke vrištite: Johnny Depp stigao u Srbiju.

Možda najveća holivudska zvezda današnjice Johnny Depp stigao je u Srbiju. Na aerodromu Beograd ga je dočekao stari prijatelj Emir Kusturica a onda se sreo i sa predsednikom Borisom Tadićem. Depp će biti gost trećeg Međunarodnog festivala “Kustendorf” koji se od održava u Drvengradu na Mokroj Gori.
Depp će biti na Mećavniku, zajedno će dočekati Srpsku Novu godinu a sa Kusturicom će razraditi detalje oko novog filma koji zajedno pripremaju. Naravno uživaće u rakiji, ajvaru, pečenju i drugim specijalitetima po kojima je Srbija poznata.

http://www.dominomagazin.com/article/4360 (ftp://http://www.dominomagazin.com/article/4360)

« Najnovija izmena:: 13:10:21, 13.Jan.2010. elenica »

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
Odg: Johnny Depp u Beogradu
« Odgovor #1 poslato: 13:58:48, 13.Jan.2010. »
Ovo je savršenstvo!

MOKRA GORA - Posle leta helikopterom od Beograda do Mokre Gore, “pirat sa Kariba” se u utorak u 16 časova, u društvu svog domaćina Emira Kusturice iskrcao iz letilice vidno uzbuđen, a dvojica umetnika su bez reči produžila do rediteljevog doma. Činilo se u prvom trenutku da je to sve, jer treći “Kustendorf” u sredu tek počinje, ali su reporteri “Novosti” bili privilegovani, pa je usledio obilazak kulturne oaze u društvu gosta i domaćina.
Dep i Kusturica su se prvo spustili 12 metara pod zemlju, u bioskop “Prokleta avlija”, na bini su već bili postavljeni instrumenti i moćno ozvučenje. Kusturica je glumcu koji u Francuskoj ima sopstvene plantaže loze pokazao zavidnu kolekciju vina, koja “samo čeka da bude popijena”, pa je raspoloženje bilo “na nivou”.
- Ovo je savršenstvo. Ti ovde imaš baš sve - prokomentarisao je Dep, kada je ugledao novootvoreni vrtić u Drvengradu, a odmah je usledilo pitanje: Gde je studio
za snimanje “Panča Vilje”?
Kusturica je Depu objasnio da su pola časa ranije sleteli na tromeđu Srbije, BiH i Crne Gore, uz obećanje da će narednih dana zajedno obići svaki ćošak Parka prirode “Mokra Gora”.
Onda je Kusturica proglasio “fajront”, ugasile su se kamere, a najviše razloga za brigu imala je Kristina Turudić, šef kuhinje u Drvengradu.
- Udovoljićemo svim gastronomskim željama našeg gosta, ali ne znamo šta će tražiti, pretpostavljam neki od srpskih nacionalnih specijaliteta - rekla je kuvarica iščekujući narudžbinu iz Kustine kuće, u kojoj će Dep boraviti tokom naredna četiri dana.
Treći “Kustendorf” počinje u sredu, u 15 časova će biti otkrivena statua koja Džonija Depa prikazuje naslonjenog na drvenu banderu, uslediće projekcija digitalizovanih filmova braće Limijer, uz predavanje Tjerija Fremoa, selektora Kanskog festivala.

TAČNO U 12 I 12
AMERIČKI glumac sleteo je na aerodrom “Nikola Tesla” tačno u 12 časova i 12 minuta. U VIP salonu sačekali su ga Emir Kusturica i njegov sin Stribor, a veliki broj novinara i fotoreportera zamoljen je da “po izričitoj želji gospodina Depa” sačeka ispred aerodromske zgrade.
U Beograd je filmski Džek Sperou prispeo privatnim letom i to avionom “Gulfstream 5” dužine 28 metara, a maksimalnog doleta 10.742 kilometra. Sa njim je u letelilci bilo još šest putnika, a poleteli su iz Leksingtona u Kentakiju (SAD).
Tek oko pola dva, Kusturica i Dep, koji se osmehnuo i mahnuo prisutnima, izašli su iz aerodromske zgrade, seli u džip i odvezli se do Predsedništva Srbije, gde se holivudski star susreo sa našim predsednikom Tadićem. Kada bi neko duhovito parafrazirao italijanskog premijera Silvija Berluskonija, rekao bi da su se u Beogradu susreli Džordž Kluni i Džoni Dep. Boris Tadić, kako saznajemo, proveo je dvadesetak minuta u neobaveznom ćaskanju sa slavnim glumcem.
Izvor
« Najnovija izmena:: 17:09:42, 18.Jan.2010. lilka »

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #2 poslato: 16:03:53, 15.Jan.2010. »
Džoni Dep gradi brvnaru na Mećavniku!

Holivudski glumac oduševljen je boravkom na Mokroj Gori i već se raspituje o kupovini zemljišta na kom će graditi planinsku brvnaru
Slavni holivudski glumac Džoni Dep, koji ovih dana boravi na Mećavniku kod Mokre Gore kao specijalni gost festivala Kustendorf, oduševljen je tim planinskim predelom i planira da u Srbiji gradi kuću! Kako saznaje Press, Dep se kod meštana raspitivao o kupovini zemljišta.
- Dep je tokom šetnje pričao sa meštanima Mokre Gore koji rade u Drvengradu. Dopala mu se njihova neposrednost, iako se sa nekima jedva sporazumevao. Kod jednog meštanina raspitivao se da li je to zaštićeno područje, ili se može kupiti zemljište za planinsku brvnaru - kaže izvor Pressa iz Drvengrada, i dodaje:- Depa je naročito oduševio pogled na planinske predele Tare i Zlatibora. Rekao je da ga to podseća na divlje predele Severne Amerike.
Džoni Dep se već odomaćio na Mećavniku. Juče je, nakon podužeg spavanja u Kusturičinoj kući, odgledao film „Arizona drim", u kome je glumio pre 17 godina, a zatim se družio sa studentima filmskih akademija - učesnicima festivala Kustendorf.Glumac se trećeg dana boravka u Srbiji sasvim „otkravio": na sopstvenu inicijativu deci je podelio autograme. Jedan student filmske akademije iz Beograda, koji se pridružio deci da bi od Depa dobio autogram, rekao je za Press da je Džoni bio veoma raspoložen za razgovor. On navodi da je stekao utisak da protokol glumca zapravo ima zaduženje da malo „koči" njegove improvizacije.- Pitao me je čime se bavim. Čak ga je zanimalo kakve bih filmove želeo da snimam. Nisam stigao da mu odgovorim, Depovi ljudi su mi ljubazno mahnuli da se sklonim - rekao je student.
Srpska nova godina proslavljena je na festivalu Kustendorf skromnije nego što je većina očekivala - jednoipočasovnim koncertom grupe „Global Krajner" iz Austrije. Nakon toga su, već oko dva sata izjutra, u sali bioskopa „Prokleta avlija" upaljena svetla kao znak za „razlaz". Koncertu su prisustvovali i domaćin festivala Emir Kusturica i Džoni Dep, koji su odlučili da svirku prate kao u pozorištu, mirno sedeći u VIP zoni bioskopa. Kusta i Dep nastavili su provod u intimnom ambijentu kuće slavnog režisera.
Kako je najavljeno, danas će Dep napustiti Mokru Goru i Srbiju. Odlazak Depa rastužiće njegove brojne obožavaoce, koji se već danima okupljaju u Drvengradu kako bi ga videli makar na trenutak. Festival, koji je pre svega poprište kreativnog susreta mladih i iskusnih filmadžija, ući će u svoj uobičajeni kolosek. Posle Depa, u fokus festivala postepeno ulaze i drugi filmski umetnici - briljantni tursko-nemački režiser Fatih Akin, ruski autor Pavel Lungin, iranski umetnik Ašgar Farhadi... Danas je na programu film „Vreme koje preostaje" Elije Sulejmana, palestinsko-izraelskog režisera koji će održati radionicu za studente.
Iako je Kusturica naveo da je ulaz na projekcije i koncerte festivala Kustendorf besplatan, posetioci ipak moraju da plate kartu za ulazak na samo područje Drvengrada, koja košta 180 dinara.
Među brojnim javnim ličnostima koje su posetile Kustendorf bili su Matija Bećković, Marija Maćić, Goran Karić, Nele Karajlić, Ljiljana Blagojević, Vuk Kostić, Zoran Cvijanović...
Izvor
« Najnovija izmena:: 17:10:41, 18.Jan.2010. lilka »

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #3 poslato: 11:48:42, 16.Jan.2010. »
Zaljubio sam se u Srbiju!

Još pre 18 godina zavoleo sam ovdašnji narod i kulturu, osetio sam neku povezanost i bliskost sa vama. Zbunjuju me ankete koje govore da sam najseksepilniji muškarac decenije. I dalje mislim da je to neka greška
Holivudska zvezda Džoni Dep u razgovoru sa novinarima na festivalu „Kustendorf" poručio je da je oduševljen Srbijom! Čuveni glumac, gost osnivača festivala, režisera Emira Kusturice, kaže da ga je obradovala mogućnost za neformalni kontakt sa mladim nadama filma.
- Oduševljen sam pejzažom i naseljem Drvengrad. Nisam mogao ni da zamislim da se na ovako magičnom i lepom mestu održava jedan filmski festival. Na drugim festivalima uglavnom je sve u kupovini i prodaji, dok ovde postoji mogućnost pravog ljudskog kontakta. Za mene je impresivna mogućnost susreta sa dolazećim autorima - kaže Dep.
Srbiju ste prvi put posetili 1992. godine. Kakve uspomene nosite iz tog vremena?
- Istog trenutka sam zavoleo ovdašnji narod i kulturu, osetio sam neku povezanost i bliskost sa vama.
Kako gradite svoje često ekscentrične likove?
- Važno je imati čvrstu osnovu, naći bazu od koje će se graditi karakter, istražiti sve detalje o tom liku, ali i biti spreman da to sve baciš, da se na snimanju prepustiš intuiciji i - onda se desi magija! Nekada to uspe, nekada ne, ali bitno je truditi se. Kada čitam scenario spontano mi se javljaju različite slike u umu. Možda vidim osobu koju sam poznavao, ili psa iz detinjstva, i onda od te slike gradim dalje svoj lik. Što teže - to bolje, s tim da uvek imam intenciju ka humornoj strani lika.
Ponovo ste radili sa Timom Bartonom, ovoga puta u ekranizaciji „Alise u zemlji čuda".

- Veoma sam srećan zbog toga. Tim Barton, Džim Džarmuš i Emir Kusturica su moji najdraži režiseri. Njihovi pristupi su različiti, ali ono što ih povezuje jeste to što kao umetnici nikada ne pristaju na kompromise!
Šta najviše volite da čitate?
- Omiljeni pisci... To je Šarl Bodler! Zatim Po, pesnici Čarls Bukovski i Ginzberg, pa Keruak i Barouz... Naravno i Tompson (Hanter S. Tompson, američki novinar i pisac, osnivač tzv. gonzo novinarstva, prim. aut.). Ja sam zavisnik od knjiga. Istovremeno čitam dve-tri knjige i nikada ne mogu da se zasitim.
Pomenuli ste Tompsona. Završili ste film „Rum Diaries" po njegovoj prozi?
- Veoma sam zadovoljan kako je taj film napravljen. Srećan sam što sam zbog snimanja filma izvukao iz penzije Brusa Robinsona - izuzetnog režisera! Verujem da bi Hanter Tompson bio srećan da vidi ovaj film.
Šta je za vas najveća sreća?
- Moja porodica!
Kako reagujete na ankete koje govore da ste najseksepilniji muškarac decenije?
- Zbunjuju me. Još uvek mislim da je posredi neka greška.
Šta danas, godinu dana nakon njegove inauguracije, mislite o politici američkog predsednika Baraka Obame?
- Ja sam pešak i samo se trudim da hodam dalje. Osećam nepoverenje prema stvarima koje su u vezi sa politikom. Međutim, kao Amerikanac mogu iskreno da kažem da sam osetio mogućnost velike nove šanse kada je Džordž Buš napustio funkciju. Novi predsednik Barak Obama je doneo nadu. Optimista sam. On je pristojan i snažan čovek. Istina je da je mnogo toga isto kao i pre godinu dana, ali suštinske promene se ne mogu napraviti u tako kratkom roku, naročito ne nakon ogromne štete koju je napravio njegov prethodnik.
Izvor
« Najnovija izmena:: 17:11:53, 18.Jan.2010. lilka »

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #4 poslato: 14:51:55, 17.Jan.2010. »
Dep je oduševljen srpskom trubom

Slavni glumac Džoni Dep je tri dana boravio na Trećem međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu „Kustendorf“ u Drvengradu u Mokroj Gori. Dep je u Srbiji dočekao pravoslavnu Novu godinu, te uživao u pažnji, planini, domaćoj hrani, ali i našoj izvornoj muzici za koju se pobrinuo višestruki pobednik sabora u Guči, Dejan Petrović.

– Orkestar i ja smo stajali ispred biste Džonija Depa. Bilo je negde oko četiri po podne. Posle nešto jače od pola sata, iz kuće su izašli Kusturica i Dep – počinje svoju priču o sviranju za Depa naš najbolji trubač i nastavlja:
– Svirali smo muziku iz filma „Otpisani“ i „Zavet“. Tako smo se dogovorili s Kusturicom. Da se to svira kada Džoni izađe i kada mu se bista otkrije. On je bio oduševljen, đuskao je, najkulturnije nas je zagrlio i pozdravio. Ceo orkestar. A verujte mi to je retkost, da se takva jedna zvezda tako opusti… ma bilo je fenomenalno! – navodi Dejan, koji je nakon nastupa popio piće s harizmatičnim Depom.
– Popio sam jedno piće, nisam imao više vremena. Džoni je rekao da je oduševljen muzikom, trubom i da mu je drago što je imao priliku da uživo čuje muziku koja se svira samo u Srbiji – otkriva Petrović, i ističe da će mu ovo iskustvo ostati kao jedno od najlepših u životu.
– Ostaje mi za ceo život! I kad je Maradona dolazio, mi smo svirali. Mi uvek sviramo kada je Kusta u pitanju. Bilo da dolaze svetske zvezde, bilo da se radi muzika za film, mi smo uvek s njim – otkriva trubač Dejan Petrović, koji će našu zemlju predstavljati na svetskom takmičenju trubača koje će ove godine biti održano u Guči.
– Ja sam uvek za to da najbolji treba da pobedi. Čekamo izbor kompozicija, tačnije, da vidimo da li svako može da svira ono što želi ili mora da se svira neka određena izvorna muzika. A onda polako kreću pripreme.
Izvor
« Najnovija izmena:: 17:13:15, 18.Jan.2010. lilka »

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #5 poslato: 13:22:45, 18.Jan.2010. »
Džoni Dep: Teško igram ozbiljne uloge

Slavni američki glumac Džoni Dep krajem prošle nedelje napustio je Mokru Goru, pre polaska održao je malu filmsku radionicu za umetnike, koju su studenti i mladi filmski autori s nestrpljenjem iščekivali, a „Blic“ vam otkriva šta je Dep savetovao mladim glumcima.
Posebno počastvovani saznanjem da će radionica biti zatvorenog tipa i posvećena samo njima, studenti su mnogo pre vremena označenog u programu počeli da zauzimaju mesta u velikoj sali bioskopa „Prokleta avlija“. Vrlo brzo u sali više nije bilo mesta, a osim studenata čiji se filmovi takmiče za festivalske nagrade, u njoj je bilo i studenata filmskih akademija iz cele Srbije i regiona. Umesto uobičajene i možda očekivane „glumačke“ radionice u kojoj bi Dep otkrio tajne zanata, prikazao tehniku glume i pokreta, studenti su imali priliku da razgovaraju sa velikim glumcem i pitaju ga o mnogim stvarima koje su sastavni deo njegovog profesionalnog i privatnog života.
- Pred vama je čovek koji nije na brzinu osvojio Holivud, postao slavan i bogat. Čovek koji ima svoju ličnost, postojanost i koji nije dopustio da ga Holivud zgnječi i baci u đubre - rekao je Emir Kusturica, predstavljajući svog gosta, na početku radionice.
- Drago mi je što sam došao na ovakav festival o kome sam čuo dosta i prijatno sam iznenađen svime što sam video i doživeo. Festivali koje sam posećivao poslednjih godina sveli su na umrežavanje ljudi i potrebu da se nekome nešto proda ili da se nešto kupi - rekao je Dep koga je najviše impresionirala mogućnost susreta sa budućim autorima.
Pošto je početna trema nestala, studenti su gosta počeli da zasipaju pitanjima i sve se pretvorilo u spontano, neobavezno ćaskanje. Govorilo se o počecima Depove karijere, o tome na koji način gradi likove koje tumači, o rediteljima sa kojima je radio i sa kojima posebno voli da radi. Na pitanje šta mu predstavlja najveći problem kada priprema neku ulogu, Dep je odgovorio:
- Dok snimam filmove, najveći problem mi predstavlja kada ne mogu da unesem humor u ulogu koju tumačim. Čak i u najmračnijim trenucima se trudim da pronađem zabavne, komične momente. Zbog toga mi je teško da glumim jako ozbiljne uloge. Na kraju, i sam termin „ozbiljan glumac“ je oksimoron. Sam po sebi je nemoguć i besmislen, jer gluma podrazumeva igru, izmišljanje.
Posle skoro dva sata razgovora sa studentima, u kojem je uz duhovite opaske govorio o svom privatnom životu i odnosu prema slavi i Holivudu, Dep je neočekivano skromno, na nepretenciozan način posavetovao buduće filmske autore:
- Nikada ne dostižeš cilj ako ne tražiš više od sebe. Ako se opustiš, onda je to kraj. Osećati strah ili se stalno preispitivati vrlo je zdravo. Potrebno je analizirati situacije u kojima se nalaziš. Ponekad je život pod pritiskom koristan jer nas navodi da budemo bolji i realniji prema sebi - savetovao je Dep.
Izvor
« Najnovija izmena:: 17:14:27, 18.Jan.2010. lilka »

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • 53
« Odgovor #6 poslato: 23:10:28, 25.Jan.2010. »
Dep ponovo u Srbiji na jesen

Jedva čekam ponovo da dođem u Drvengrad koji je jedno čarobno i nestvarno lepo mesto - poručuje Džoni Dep koji će ove jeseni opet doći u Mokru Goru na probna snimanja filma „Sedam prijatelja Panča Vilje i žena sa šest prstiju”. Ovoga puta društvo će mu praviti Salma Hajek kojoj je Emir Kusturica dodelio glavnu žensku ulogu u svom novom filmu o slavnom meksičkom revolucionaru

Najradije bih da snimanje odmah počne jer se plašim da će se Emir predomisliti i otpustiti me. (smeh) Kada mi je rekao da želi da ja igram Panča Vilju, mislio sam da je bolje da uzme nekog meksičkog glumca, jer Vilja je njihov nacionalni heroj. Međutim, znajući Emira, sigurno ima nešto na umu, neku svoju viziju. Obišao sam veliki studio koji je Kusturica napravio na Mećavniku u kojem će se snimati unutrašnje scene, pročitao sam scenario i jedva čekam da krenemo u akciju. Imam velika očekivanja i pokušaću da ne razočaram svoje fanove - kaže Dep i ističe da se njegova saradnja sa Kusturicom bazira na obostranom velikom poverenju. Koliko veruje slavnom režiseru dokazao je i kada je bez trunke straha nedavno seo u helikopter kojim je pilotirao Kusturica.
- Osećao sam se udobno i sigurno baš kao i 1993. godine kada smo snimali film „Arizona drim”. Emir mi daje potpunu umetničku slobodu da probam bilo šta, da istražujem, pa i da pogrešim. To mi daje veliku inspiraciju - kaže Dep.
I Kusturica jedva čeka da počne snimanje filma. Raduje se ponovnom radu sa Depom.
- On je vrhunski umetnik, a istovremeno pristojan i dobar čovek koji se bori da bude autonoman kao ličnost. Njegov koncept života, to što čuva svoju personalnost, to je ono zbog čega ga vole milioni - kaže Emir.
Budući da se Gordan Mihić pri pisanju scenarija oslanjao na knjigu „Sedam prijatelja Panča Vilje”, i film će biti sastavljen iz sedam delova.
- Nisam zainteresovan za istorijski aspekt, već za ličnost tog meksičkog borca. On je bio najveći heroj i idol u mom životu - kaže Kusturica i dodaje da želi da film stilski liči na dela Serđa Leonea.
- Njegove filmove sam zavoleo još u mladosti. Nosili su humanost, emociju i snagu umesto praznine blokbastera koji nam danas truju dušu - kaže Emir.
Dep koji je oduševljen scenariom, otkriva da će u filmu biti fantastičnih scena.
- Bio sam veoma uzbuđen kada mi je Emir ispričao detalje o završnoj sceni, u kojoj Pančo Vilja gine. Kada se to bude dogodilo, miris ruža sa jedne meksičke plantaže stići će s platna do publike, gde god bila - zaključuje glumac čija statua, svečano otkrivena prvog dana festivala „Kustendorf”, krasi neobični grad od drveta u Mokroj Gori.

izvor-blic
« Najnovija izmena:: 23:30:56, 25.Jan.2010. elenica »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000