Orbisna priroda aspekata

• Odgovora: 11
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
  • Pol: Žensko
Orbisna priroda aspekata
« poslato: 01:14:24, 11.Jan.2010. »
Da li mi neko moze pomoci vezano za Orbisnu prirodu aspekata a narocito za konjukcije?

Na primer. ukoliko Venera ima konjukciju sa orbisom 2` sa nekom planetom:

Ako je odnos rastojanja 2° između konjunkcije T i V, to tada govori o posebnom bogatstvu koje osoba stiče. U zavisnosti od simbolike znaka u kome se nalazi, to može biti kroz različite situacije, ali najčešće sve to ide baš kroz brak. Nadalje, do novca se dolazi kroz rad u inostranstvu, kao i kroz trgovinu umetninama, a priča znaka u kome se sve to nalazi opisuje ostalo. Ako je to u L, onda to mogu da budu i parfemi i skupa fina roba itd. Ova konjunkcija će se odnositi i na ljubav sa osobom iz inostranstva ili profesorom, ali ljubav koja svakako donosi novac ili je čak i vezana za novac. Ako postoje još neki aspekti, to može sad biti i ljubav sa osobom sa kojom natus radi, jer je u pitanju zarađivanje.

Imsiragic

I sva tumacenja koja sam nasla su vezana za konjukciju Venere. Sta sa drugim konjukcijama i orbisima?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Odg: Orbisna priroda aspekata
« Odgovor #1 poslato: 13:01:04, 06.Apr.2012. »
     Ono što ja znam za ovu tematiku sam naučila od prof. Imširagića. On smatra da svaki orbis (do 12°) ima simboliku polja ~ tj. orbis od 1° će se tumačiti na ličnom nivou, orbis od 2° će se tumačiti kao simbolika 2 polja, orbis od 3° kao simbolika 3 polja itd...

Pa evo odmah primer : imam na primer kod mene Veneru na 29°30' Lava i Mars na 25°32' Blizanaca (uzela sam njih jer su oni vladari 1/7 ose, pa kao "bitni" su za moj odnos sa partnerom...) E sad, orbis izmedju njih je 03°58' pa ćem' ondak taj 60° izmedju njih da tumačim : kada se upoznam sa partnerom (meni je vl. Asc Venera, a vl. Desc Mars) prvo što mi je najbitnije je ~ verbalna komunikacija ~ simbolika 3 polja ~ da možemo da pričamo, da se dobro razumemo, dodatno, to je ono na šta ja "padam" kod tog partnera, da li ume verbalno da mi skrene pažnju, da li ume da me nasmeje, da li nešto mogu da naučim od njega, znači ako može na IQ nivou da me smuva, osvojio je moje srce ~ a sve to je i istina.

Ali ako pogledamo, orbis je 03°58' to je skoro okruglo 4° pa ondak pogledam taj 60° u simbolici 4 polja ~ kada se upoznam sa potencijalnim partnerom i započnem vezu (ostvari se aspekt od 60°) ondak pored one simbolike 3, dolazi do izražaja i simbolika 4 ~ ja taj odnos ma kako kratko trajao pokušavam da prebacim u simboliku 4 polja ~ da bude intimniji, bliži, bliskiji, ne čekam puno, ali imam dobru povratnu reakciju od partnera (aspekt 60° je benefik, pa tako donosi relativno lagana dešavanja, bez mnogo truda) koji prihvata tu moju ideju od bržem i direktnijem razvoju našeg odnosa.

Ako na primer hoću da vidim neku aflikaciju ~ kod mene ih ima vrlo malo, samo jedan 90° i jedna 180° ~ Mesec 90° Neptun u orbisu od 03°02' i Merkur 180° Jupiter u orbisu od 01° ~ ova prva kombinacija pokazuje gde se javlja razočarenje Mesec (emocije, majka, porodica, majčinstvo) Neptun (maglovitist, iluzuje, mašta, razočarenje, suze) Orbis od 3° uz 90° koji je aflikacija ukazuje da često poruke dobijene od jednog roditelja (majke) mogu pogrešno kod mene da stvore sliku o onome što sam je pitala za savet ~ ne zato što moja majka je meni želela loše, već zato što je ovo aflikacija 3 ~ nerazumevanje, neshvatanje poruka, loši saveti itd.

Isto tako, na primer pošto je Mesec majčinstvo, a Neptun mi je vladar 5 polja, uz ovu aflikaciju 3 ~ vidimo i da će meni sve u simboliici 3 polja (kraća putovanja, prevoz, komunikacija itd... braću sestre ne spominjem jer ih nemam) loše uticati na moju sliku / želju za porodicom i decom ~ u mom slučaju loša komunikacija i česta putovanja oca moje ćerke su vrlo loše uticala na naš odnos, pa ne samo što nas je napustio i pre nego što nam se ćerka rodila, već na žalost je i poginuo u saobraćajnoj nesreći 80 dana pre nego što nam se ćerka rodila ~ tačno 86 dana koliko je i ovaj orbis mi smo se poslednji put čuli (bio zvao da me pita zašto mu ne čestitam rodjendna i tu se gadno posvadjali) pa eto dodatnog Mesec 90° Neptun koji često donosi ili žene usedelice ili samohrane majke.
« Najnovija izmena:: 13:03:50, 06.Apr.2012. Šmišonja »
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 15:40:52, 06.Apr.2012. »
Poštujem taj Acin izum, ali ja ga nisam koristio. Samo mi nije jasno što negde naglašava da se strogo treba pridržavati orbisa tj. ne smeju biti veliki orbisi, a sa druga strane kaže kakvo je značenje onog aspekta sa orbisom 10, 11 ili 12 stepeni...

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #3 poslato: 17:34:21, 06.Apr.2012. »
Poštujem taj Acin izum, ali ja ga nisam koristio. Samo mi nije jasno što negde naglašava da se strogo treba pridržavati orbisa tj. ne smeju biti veliki orbisi, a sa druga strane kaže kakvo je značenje onog aspekta sa orbisom 10, 11 ili 12 stepeni...

Pa kako retrogradni Merkur u Ribama u 8 polju može da bude konkretan  ;D  Elem, šalu na stranu... Ovo što je on rekao da "ne smeju biti veliki orbisi" najverovatnije je mislio da ne treba za sve planete uzimati 15° orbisa, a ovo drugo je vezano za tu "simboliku" svakog stepena koja se može povezati sa simbolikom 12 polja u čartu.

Iskreno, što se mene tiče : za planete Sunce, Mesec, Merkur se može uzeti veći orbis i do 12°, za Veneru i Mars bi po meni trebalo ići do jedno 10° max. a za Jupiter i Saturn bih se zadržala na ne manje od 6°. Za ove tri Uran, Neptun i Pluton max. 1° (al ovo samo ako se gleda natalna karta, jer sam izučavajući na primer solarni čart, uvidela da ova opcija od 12° obrisa izmedju solarnih planeta medjusobno, kao i odnosa solarnih i natalnih planeta, može da se podeli na 12 meseci koliko traje jedan solar ~ 1° za 1 mesec i ... radi ... poslednje 2 godine tumačim solarce tako i imam vrlo zadovoljavajuće rezultate)  8)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 23:39:39, 06.Apr.2012. »
Ok je to, ne sporim...
Ali...  nemaju sva astrološka tela tu slobodu od 12 stepeni... što znači da ona nikad ne mogu da iskuse orbisnu prirodu 10. 11. i 12. stepena...

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #5 poslato: 01:52:15, 07.Apr.2012. »
Ako je odnos rastojanja 2° između konjunkcije........., to tada govori o posebnom bogatstvu koje osoba stiče.
Hvala vam što ste pokrenuli ovu temu  :) no, pokušaću da dam lična iskustva ujutru( s razlogom  ;) ).. :D

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #6 poslato: 19:36:53, 10.Apr.2012. »
Ok je to, ne sporim...
Ali...  nemaju sva astrološka tela tu slobodu od 12 stepeni... što znači da ona nikad ne mogu da iskuse orbisnu prirodu 10. 11. i 12. stepena...

Naravno. Al opet, čisto istraživanja radi, kad se sve to izračuna i poveže, čak i ima smisla (za Uran, Neptun i Pluton s obzirom da ih i ne koristim previše, retko kad uzimam ovu opciju, sem u slučaju da su baš blizu Suncu ili Mesecu, a ovako ih samo tumačim kao mundane uticaje na natusa ~ kud Turci, tu i mali Mujo sistem, tj ove tri planete s obzirom da su spore teško da mogu "daleko" da deluju, već deluju ipak više na "veće mase" čiji je jedan od "članova" i sam natus)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #7 poslato: 23:43:17, 10.Apr.2012. »
Iskreno, nisam nikad koristio ovo jer zbog tih stvarčica mi deluje nelogično...
Ja sam za to da uvek budu isti aršini  :namigivanje:

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #8 poslato: 00:16:14, 11.Apr.2012. »
     Ja volim da probam sve kada je reč o metodama analize i predikcija, tako da mi je ovo bilo interesantno za proučavanje (kao što se trenutno bavim tumačenjem Lunarnog čarta i koristim orbis od 14° ~ 1° za 2 dana u lunarnom periodu i apsolutno sam oduševljena koliko može precizno da se dodje do datuma, pa čak i vremena kada će se neki aspekt iz lunarnog čarta ostvariti) 8)

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #9 poslato: 14:09:09, 07.Jun.2012. »
Da li postoji aspekt sekstil između mog Saturna na 8 stepenu škropije i Mjeseca na 2 stepenu jarca ili je orbis 6 za sekstil preširok? U nekim kartama na internetu što sam radila mi izlazi taj aspekt, a neki ga ne prikazuju.

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000