Objašnjenja u vezi horarne astrologije

• Odgovora: 19
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
  • Pol: Žensko
Objašnjenja u vezi horarne astrologije
« poslato: 15:00:21, 13.Dec.2009. »
Smile,ne znam da li sam postavila pitanje na pravom mestu.ali...  :) htela sam da pitam za ovu "konjukcija sunca i venere" da li se gleda kojim poljima vlada u cartu npr Venera i Sunce pa se tako povezuje  ili znaci da taj muskarac ima drugu.Ako se za analizu cartova uzima Asc i Mesec- pitaci a Desc i Sunce u ljubavnim cartovima za partnera (ukoliko se odnosi na tacno odredjenog musku osobu) ali se uzima i muski princip Mars i zenski Venera.Da li se u svakom cartu Venera odnosi samo na pitaca ako je zensko naravno ili na neku drugu...

Mozda me nece razumeti pa cu pokusati da analiziram ako pogresim ispravi me....
Neka pitanje bude: Da li ima drugu devojku?
Karta:
http://i151.photobucket.com/albums/s136/snecka/astro_2gw_04_horar_hr5057825385.gif

Pokusaj:
Ja sam Asc Blizanac,Merkur u Jarcu na 11 stepenu u VIII i Mesec u Skorpionu na 18 stepenu u Vi
A On Desc U Strelcu sa Jupiterom na 22 stepenu U vodoliji u X i Sunce na 21 stepenu u Strelcu u VII

Iz tabele imamo:
Merkur u Jarcu na 11 stepenu
-njim vlada Saturn (IX i X polje)
-egzaltacira Marsa -to bi trebalo da se odnosi na njega (ako ne gresim XII poljem)
-triplicitetu Venere-e sad valjda se odnosi na mene kao pitaca (Vi polje)
-terminu Merkura (I i V polje)
-u licu Marsa (XII polje)
i sve sto se odnosi na Mesec (II polje) i Jupiter (VII i XI polje) je u izgonu i padu.

Jupiter u Vodoliji na 22 stepenu:
-njim vlada Saturn (kao i kod Merkura i vlada IX I X poljem horarnog carta  a njegovo III i IV )
-nema egzaltaciju
-U triplicitetu Saturna (da se ne ponavljam)
-u terminu Jupitera (VII i XI a njegovo I i V)
-u licu Meseca (II njegovim VIII poljem)
-sa Suncem u izgonu (IV njegovim X)

Od aplikacija imamo:
-nema aplikacija izmedju Jupitera i Merkura
-Mesec 90 Jupiter,Mesec 90 Mars,Merkur 90 Saturn (separacija),Sunce 60 Jupiter,Mars 180 Jupiter (separacija),Venera 120 Mars, Sunce 120 Mars (separacija)
Sunce 0 Venera (e upravo ovaj aspekt mi nije jasan da li se odnosi na simboliku kuca ili da upravo ovaj muskarac ima drugu devojku,posto  je promeljiv znak i kardinalna kuca +/- 7,da su u pitanju dani i da je npr. taj mladic upoznao devojku za nesto manje od 7 dana ili se odnosi na kuce (IV I VI njegovom X i XII).
Toliko znam da odradim ali dalje objasnjenje ne znam.
Ne znam da li sam dobro postavila aplikacije i koji sece jedan drugog,ali navela sam problem u tumacenju koji me muci....

Smile ispravi me ako nije dobro,pokusavam da naucim....
nadam se da mozes da shvatis sta me muci kod tumacenja....
-
« Najnovija izmena:: 17:19:51, 13.Dec.2009. Šmišonja »

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Odg: Objašnjenja u vezi horarne astrologije
« Odgovor #1 poslato: 18:14:29, 13.Dec.2009. »
Odlična ideja da se malo pozabavimo svim onim što "zbunjuje" prilikom analize nekog horarnog čarta  yeah

U ovom tvom primeru najbitnija je separacija koju imaju signifikator Desc* i Sunce jer separacija ukazuje na dogadjaje koji su se desili pre nego što je osoba postavila pitanje. Aplikacije s druge strane nam pokazuju šta će se desiti.

Takodje, vladarstvo, egzaltacija i triplicitet vladara VII i Sunca nam takodje mogu pokazati koga voli muškarac za koga se pita. Termin je prijateljstvo, stepen interesovanje, lice je indiferentnost, izgon predstavlja odredjenu ne simpatiju, dok pad ukazuje na potpuno odsustvo emocija [u nekim horarcima pokazuju ljubomoru i mržnju]

Ovde imamo da on kao Jupiter ~ koji vlada VII poljem i koji predstavlja njegov racionalni deo ličnosti ~ je u vladarstvu Saturna i u Saturnovom triplicitetu ~ to nam pokazuje da je dotični muškarac zainteresovan za osobu koja je u jednom trenutku imala vezu sa njim [Saturn predstavlja osobu koja je ostavljena od strane ovog čoveka ili pak koja je ostavila njega ~ znači pokazuje "bivšu" partnerku u SVIM horarnim ljubavnim čartovima ~ sem naravno u slučaju da je Saturn signifikator ili Asc' ili Desc'] Jupiter ne egzaltira nikoga [taj čovek ne idealizuje nikoga] niti ima pad [niti bilo koga mrzi] Jupiter je u svom terminu ~ to nam pokazuje da je osoba sigurna u samu sebe. Jupiter je na stepenu Marsa ~ ovo nam ukazuje da se taj čovek interesuje i za ili osobu koju bi Mars mogao da simboliše, ili pak neku situaciju koja će biti poredstavljena simbolikom polja kojima vlada Mars [ili pak arapskim tačkama] E sad da vidimo prema čemu & kome je Jupiter [znači na racionalnom nivou] "negativno" orijentisan ~ Jupiter je u licu Meseca ~ s obzirom da je Mesec signifikator osobe koja postavlja pitanja i predstavlja njene emocije i njen nivo sex.privlačnosti koji ima prema partneru ~ ovde vidimo da Jupitera to baš i ne zanima, jednostavno je indiferentan prema emocijama koje ti imaš prema njemu. Sve vezano za Sunce je za Jupiter u izgonu ~ ovde vidimo pak da on nije u saglasnosti sa samim sobom po pitanju emocija uopšteno ~ Jupiter kao razum je u sukobu sa Suncem koji pak predstavlja njegove emocije i njegovu sex.privlačnost koju oseća prema tebi [ili prema nekom drugom ~ to će da se pokaže prilikom analize samog Sunca]

Sad je na redu Sunce ~ ono je pod vladavinom Jupitera ~ njegov razum vlada i pokušava da drži pod kontrolom njegove emocije. Ni Sunce nema egzaltaciju niti pad, kao i Jupiter. Sunce je u svom triplicitetu ~ ovo je pokazatelj da su njegove "gaće i srce" u potpunosti na "drugim talasnim nivoima" od njegovog razuma. U terminu je i licu Saturna ~ iz ovoga vidimo da njegove "gaće i srce" na neki način i interesuje i ne ona gore pomenuta simbolika Saturna koju sam napisala prilikom priče o Suncu] Sunce je na stepenu Venere, što nam pokazuje da iako to njegov racio [pa samim tim i ponašanje] negira ovaj čovek je jako zainteresovan za sex i da dosta o tome razmišlja. Sunce je preko izgona povezano sa Merkurom ~ iz ovoga pak vidimo da njegova emotivna strana tebe kao osobu ne smatra više onoliko privlačnom kao pre i da se tu javilo zahladjenje. S obzirom da Sunce nema nikakve konekcije sa Mesecom ~ sa tvojim emocijama ~ to nam pokazuje da trenutno postoji "pauza" u vašem fizičkom odnosu ~ jer je Mesec povezan preko lica sa Sunce ~ i ti se na neki način povlačiš što se tiče samog sexualnog kontakta.

Separacije Jupitera i Sunca će nam pokazati da li i ako jeste ko je "poslednji" imao kontakt sa tim muškarcem :
» Jupiterov poslednji aspekt ~ u skorije vreme nije imao ni jedan bliži Ptolomejev aspekt, sem preko antiscije O° sa Mesecom
» Sunce je imalo 120° sa Marsom [Mars nikada ne može predstavljati žensku osobu]

Ono što deluje kao da Sunce ima aplikaciju sa Venerom, i nije tako, jer se ta O° neće ostvariti jer : Sunce ima prvu aplikaciju sa Jupiterom ~ taj čovek će imati sopstveni unutrašnji "duel" u pokušaju da dovede u red i misli i emocije. Takodje, Sunce će će pre neko što ga Venera "stigne" da promeni znak i da iz Strelca udje u znak Jarca. Samim tim ta O° se neće desiti. Sam Jupiter ima i 90° sa Mesecom i taj maloprepomenuti aspekt sa Suncem.

■ ∞ ■ ono što imamo kao odgovor u vezi tvog pitanja ~ da li on ima neku drugu pored tebe ~ odgovor je negativan ~ ali na neki način u glavi [mislima] on se seća svoje bivše [onaj Saturn] al sobzirom da Jupiter i Saturn nemaju aplikacije, ne postoji šansa da oni budu ponovo zajedno. Vaša veza će se nastaviti dalje, uz tvoj pokušaj da se rasčiste još neke stvari uz mogući konflikt [Mesec 90° Jupiter] pa će on onda da "razmisli o svemu" [Sunce 60° Jupiter] i s obzirom da kasnije sam pak Jupiter ima aplikaciju prema Veneri a Merkur kreće retrogradno, vrlo je moguće da jednosatvno nedostatak "žara" medju vama samima vas uslovi da na neki način prekinete vaš odnos [vrlo je moguće s obzirom da je Jupiter (racio) u pitanju koji sklapa aspekt sa Venerom i pod čijim je vladarstvom ona, da će on pokušati da te na neki način odbije od sebe provokativnim ponašanjem na nekom mestu zabave sa nekom ženskom osobom za koju se zna da ga simpatiše i da bi jednosatvno sebi digao perije jer Jupiter nema povezivanja preko tabele sa tom Venerom [on nju ne želi niti oseća da treba da mu bude "stalna" partnerka] dok ono njegovo Sunce će se obradovati "sexu za džabe i neobavezna situacija" [Sunce je pod vladavinom Jupitera pa je zato moguće da u jednom momentu upravo nastane zbrka kod njega u glavi ~ u odnosu na tebe i u odnosu na moguću običnu bezveznu zabavu "za jedno veče"...] a ti kao Merkur ćeš jednosatvno odlučiti da se povučeš [Merkur kreće retrogradno]
  :(

Nadam se da sam ti pomogla kako se tumači šta u horarcu i krivo mi je što je odgovor ispao ovakav...
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 20:40:45, 13.Dec.2009. »
Smiso,ima istine u navedenom,ja sam samo navela primer kako bih ucila,ipak nije validno ni vreme u krajnjoj liniji,tako da ti se od srca zahvaljujem na ovako opsirnom izlaganju.Mnogo mi je pomoglo da shvatim neke bitne stvari...tumacenje....
Mi nismo u kontaktu nikakvom poslednjih 5 meseci i ne vidjamo se.Sto se tice saturna ima dosta istine jer je prekinuo dugu vezu 9 godina i jos uvek se oporavlja od nje.A kada bih gledala kada ce imati neku ozbiljnu vezu ja bih trebala da gledam u ovom slucaju Jupiter ili Sunce imaju aspekt sa nekom zenskom planetom,zar ne? A to nece skoro,zar ne?

Hvala jos jednom!
« Najnovija izmena:: 20:54:41, 13.Dec.2009. mica88 »

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #3 poslato: 20:49:27, 13.Dec.2009. »
Drago mi je ~ ako ima još nešto što nije jasno ~ pitaj(te)  ;)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 20:56:22, 13.Dec.2009. »

Mi nismo u kontaktu nikakvom poslednjih 5 meseci i ne vidjamo se.Sto se tice saturna ima dosta istine jer je prekinuo dugu vezu 9 godina i jos uvek se oporavlja od nje.A kada bih gledala kada ce ON imati neku ozbiljnu vezu ja bih trebala da gledam u ovom slucaju Jupiter ili Sunce imaju aspekt sa nekom zenskom planetom,zar ne? A to nece skoro,zar ne?

Hvala jos jednom!

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #5 poslato: 21:01:17, 13.Dec.2009. »
Mi nismo u kontaktu nikakvom poslednjih 5 meseci i ne vidjamo se.Sto se tice saturna ima dosta istine jer je prekinuo dugu vezu 9 godina i jos uvek se oporavlja od nje.A kada bih gledala kada ce ON imati neku ozbiljnu vezu ja bih trebala da gledam u ovom slucaju Jupiter ili Sunce imaju aspekt sa nekom zenskom planetom,zar ne? A to nece skoro,zar ne?
Hvala jos jednom!
■» Sunčev prvi aspekt je sa Marsom
■» Jupiterov prvi aspekt je sa Mesecom [sa kojim je imao i aspekt preko antiscije] a Mesec si ti

∞»∞ tako da po ovoj logici trebalo bi na neki način da se kontakt izmedju vas dvoje obnovi ~ jer se Jupiter i Mesec spajaju preko 90° za orijentaciono vreme -/+ 4 nedelje  :)

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 21:08:49, 13.Dec.2009. »
Hvala Smiso,brza si....
Kada bolje razmislim mislim da cu mu poslati porukicu za rodjendan 24.12,tako da moze biti i ranije,Nadam se da ce se sve dobro zavrsiti.U krajnjoj liniji mi nismo bili ni u vezi,zato porukicu saljem u svojstvu drugarice.Sta kazes Smile hoce li se obradovati? ;)

« Najnovija izmena:: 21:18:53, 13.Dec.2009. mica88 »

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 15:10:33, 04.Jan.2010. »
Evo mene Smile ponovo! :)
pre svega sve najlepse ti zelim u 2010 godini! :)

Evo mene sa novim primerom za vezbu....
Da li cu se udati za njega i kada?
Karta:
http://i151.photobucket.com/albums/s136/snecka/astro_2gw_04_horar_hr4064430442.gif

Pa da krenem...
Prva da kazem da sam postavila  pitanje u satu Venere koja je i vladar ASc
-Ja sam ASC u Biku sa Venerom na 12 stepenu Jarca u IX
-I Mesec na 5 stepenu Device u V
-On je Desc u Skorpiji sa Marsom na 18 stepenu Retrogradan u V (rekla bih da se on vraca na nesto staro)
-i Suncem u Jarcu na 13 stepenu u IX

-arapska tacka Braka je u Ribama na 4 stepenu sa Jupiterom u Vodoliji na 27 stepenu u XI
-arapska tacka Vencanja je u Blizancima na 24 stepenu sa Merkurom u Jarcu na 14 stepenu
-arapska tacka ljubavi je u Jarcu na 28 stepenu sa Saturnom u Vagi u VI (nadam se da sam dobro odredila  arapaske tacke) u triplicitetu Venere i terminu Jupitera u licu Marsa,povezan je sa Meseom preko izgona a Jupiterom preko pada....stvarno ne znam kakvo bi znacenje imao ovo sa Mesecom i Jupiterom.

A sad onaj po meni najtezi deo.... :(
Gledamo Ptolomejevu tabelu dostojanstava:
-Desc u Skorpionu njim vlada Mars,Mars u Lavu,u vladarstvu i triplicitetu Sunca (okrenut je sebi) u V polju pa bih rekla da zeli neku vezu,u terminu Venere rekla bih da je prijateljski nastrojen prema meni,u licu Jupitera (arapska tacka braka) kao da ga brak za sada ne interesuje,povezan je sa Saturnom preko izgona
-Sunce U Jarcu u vladarstvu Saturna (arapska tacka ljubavi) u triplicitetu Venere i terminu Jupitera u licu Marsa,povezan je sa Meseom preko izgona a Jupiterom preko pada.
-Iz svega ovoga ima povezivanja mada mislim da za sada ne razmislja toliko o braku koliko razmislja o sebi...

A ja sa Venerom u Jarcu (arapska tacka ljubavi),ja kao da trazim neku sigurnu i ozbiljnu vezu,u triplicitetu Venere (okrenuta sam sebi) u terminu Merkura (vl.a.t.vencanja),kao sam sa ja ta koja je vise okrenuta braku nego on,u licu Marsa (njega),kao da postoje emocije koje nisu toliko jako uz postovanje,sa Mesecom u izgonu i Jupiterom u padu,kao da jos nije vreme za brak izmedju nas dvoje dok se ne rese neke stvari.(ne znam da li sa u pravu ali Smiso ti ces ispraviti) :)
Ja sam i Mesec u Devici,kojom vlada Merkur (vl.a.t.vencanja),ja kao da sam okrenuta to cinu vencanja ali zaista to nije istina,ja sam mnogo vise okrenuta nekoj stabilnoj vezi i jednog dana braku,tako da me sam cin vencanja ne zanima,ali po tabeli je tako.U triplicitetu Venere,u terminu Merkura,u licu Sunca i sve sto je vezano za Jupiter i Veneru je u izgonu i padu.
Ne znam da rastumacim sve ali koliko znam napisem...tako se na kraju krajeva i uci,zar ne?

Po ovome vidimo da  ima povezivanja i da moze doci do braka (nadam se) mada je  potrebno da se neke stvari rese,a kada bi moglo doci do braka trazimo aplikacije izmedju Venere&Meseca i Marsa&Sunca...
-Izmedju Venere i Marsa nema aplikacija,Ali ima izmedju Sunca i Venere,zatim imamo aplikaciju Venere sa Mesecom pa sa Merkurom,zatim ima aplikacija izmedju Sunca i Meseca,Sunce ima aplikaciju sa Merkurom...

Smile vidim da ima povezivanja,mada nisam sigurna koji aspekti imaju prioritet...
Sto se tice vremenskog perioda ne zelim da nagadjam,ti ces mi svakako napisati koliko je tacno ovo sto sam napisala i naravno vreme da li i kada ce doci do braka izmedju nas.

Smile nadam se da se vidi koliko se trudim i ucim mada ali za sve u zivotu je potrebno vreme i praksa.
Veliki pozdrav! :o

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #8 poslato: 12:15:08, 05.Jan.2010. »
Hvala draga ~ takodje i ja tebi želim sve najbolje u 2010. godini!

Da vidimo : 04-01-2010 u 12h09 Vrbas  8)

» ti si Asc' u Biku, sa Venerom na 12° Jarca na kraju IX polja
» Mesec 05° Device na kraju V polja

« on je retro Mars na 18° Lava u V polju
« Sunce 13° Jarca tamo gore zajedno sa Venerom

♥ arapska tačka ljubavi u odnosu 22° Blizanca sa retro Merkurom na 14° Jarca, zajedno sa Suncem i Venerom
♥ arapska tačka braka 03° Riba, sa Jupiterom na 27° Vodolije u XI polju
♥ arapska tačka venčanja 24° Blizanca isto sa Merkurom kao dispozitorom
♥ arapska tačka lakoće sklapanja braka je na 03° Device, opet sa Merkurom kao dispozitorom

◄ da bi dobili odgovor ~ treba prvo da vidimo šta njegovi dispozitori "misle" o arapaskoj tački braka ~ Jupiteru, kao i ljubavi & venčanju ~ Merkuru :

•○• Mars je povezan preko lica sa Jupiterom, Sunce termina i pada
○•○ Mars nema povezivanja sa Merkurom, Sunce je samo povezano sa Merkurom preko stepena

~ iz ovoga vidimo da on baš i nije zagrejan za brak (kao brak uopšteno)

► ti kao Venera nemaš povezivanja sa Merkurom, ali zato si preko pada povezana sa Jupiterom ~ tvoj racionalni deo nije spreman za brak (jer je svestan obaveza i odgovornosti koje dolaze sa tim postupkom) dok Mesec je pod totalnom opsadom Merkua, ali preko izgona vezan za Jupiter ~ emotivno ti idealizuješ vaš odnos, ali si realno svesna da ta idila možda ne bi postojala ako bi se venčali

■ sam brak ~ Jupiter ~ je preko termina vezan za Marsa, a preko izgona za Sunce, dok je sa Mesecom povezan preko lica, a sa Venerom nema povezivanja ~ ovo nam ukazuje na činjenicu da trenutno možda i nije vreme za brak izmedju vas dvoje.

■ s druge strane ~ Sunce i Venera idu ka vrhu X polja ~ promena društvenog statusa, što bi nam pokazalo da oboje na neki način želite da promenite svoj status u drštvu, pa "ako treba i brakom" jer ste svesni oboje da na neki način nije još vreme (Mars retro, Merkur retro, a i sam Saturn koji vlada tim X poljem uskoro kreće retro ~ sve je dvosmisleno, usporeno, nejasno, nedorečeno)

»« kao što smo davno rekli ~ dostojanstva daju sliku trenutne situacije i želje "igrača" u horarnom čartu, ali samo aplikacije "glavnih likova" mogu da i ostvare željeni dogadjaj :

~ Venera ima O° sa Suncem
~ Mesec ima 120° i sa Venerom i sa Suncem i sa Merkruom
~ Mars nema nikakvih bližih aplikacija dokle god je retrogradan
~ Sunce ima i sa Mesecom i sa Venerom (pa i sa Merkurom) aplikaciju

■ iz ovoga vidimo da je vrlo verovatno da će možda do braka i doći (jer su i Venera i Sunce i Merkur u kardinalnim znacima ~ koji vole da brzaju i žure) ali s obzirom da nema direktne konekcije izmedju tebe kao Venere i Marsa kao njega ~ taj brak baš neće biti preterano srećan (jer ~ Mars je samo preko termina vezan za Veneru, a nema povezivanja sa Mesecom ~ on te voli, ali ne onoliko i onako kako bi trebalo da se voli svoje buduća supruga, dok Sunce je u triplicitetu Venere, ali preko izgona povezano sa Mesecom ~ on voli da bude sa tobom, da se sexa sa tobom, ali se uopšte ne trudi da te razume i ispoštuje više nego samo kao "žensko", a ne kao buduću suprugu)
« Najnovija izmena:: 12:19:40, 05.Jan.2010. Šmišonja »

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 20:06:44, 05.Jan.2010. »
Ako i do braka dodje (jer sve si u pravu sto si navela) kada bi moglo da dodje do nazovimo braka,ako je rec o kardinalnim znacima to bi znacilo  nesto brzo i meseci (kad mogu to da ocekujem) su u pitanju,zar ne?

Hvala Smiso na odvojeno vremenu!

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000