Telepatija!!! Moja svakodnevnica! Ja sam odustala od pokusaja da sebi to objasnim na nekom naucnom nivou i jednostavno prihvatila to tako kako je! Cinjenica je da "telepatisemo" sa osobama koje su nam bliske, sa kojima smo emotivno povezani, do kojih nam je stalo, o kojima mislimo cesto, koje su deo nase svakodnevnice, naseg zivota. Meni se jako cesto desava da uzmem telefon kako bih pozvala ili poslala sms osobi koja me upravo u tom trenutku pozove pa se cesto zbunim i ne znam da li sam ja pozvala nju ili ona mene. Takodje, desava mi se da pricam o nekoj osobi do koje mi je stalo, da se npr zalim nekome kako dugo nisam cula tu osobu ili nesto vezano za nju i da mi se upravo ta osoba javi tog dana! Ja ne verujem u to prenosenje misli i sl, barem ne na toliku daljinu. Istrazivanja o ovim fenomenima se uglavnom i rade sa blizancma jer je primeceno da je kod njih to prisutno u mnogim segmentima zivota. Zanimljivo je na primer da su blizanci, koji su od rodjenja bili razdvojeni i nisu znali jedan za drugog, kada su se posle dugo godina upoznali shvatili su koliko su slicni - naime, oni su se ozenili zenama koje imaju isto ime, slicnog su izgleda i gradje, imaju isti broj dece gde su se i imena poklapa i sto je najbolje od svega imali su i kucnog ljubimca iste rase i imena... i jos mnogo toga slicnog vezano za profesiju i zivotni stil.