Normalan i lud

• Odgovora: 25
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Normalan i lud
« poslato: 01:30:29, 12.Okt.2009. »
PročitaH "Veronika je odlučila da umre" P.Koeljo gde se preplicu stanja i iluzije izmedju teoretisanja normanog i ludog ljudskog ponasanja i ličnosti, pa otuda i ova tema. Vrlo često nam se dešava da izgovorimo "Želim nekog normalnog pored sebe", "Upoznala sam jednu normalnu osobu", "Ma on/ona je zaista luda"," U današnje vreme ne možeš naći normalnu osobu"
Koja su merila po vašem misljenju- normalnog? Šta je to u stvari normalno? Kako po vasem nahodjenju izgleda jedna normalna ženska i muška osoba? Koje su osobine normalnog ponašanja?
Udrite po tastaturi da izanaliziramo današnjicu
:) !

Kakve osobine bi trebao da ima Vaš normalni partner?
« Najnovija izmena:: 12:22:55, 12.Okt.2009. lilka »

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Normalan i lud
« Odgovor #1 poslato: 17:03:09, 12.Okt.2009. »
Pa možda neko i ne želi normalnog partnera ako se sinonim za normalno-obično ;D

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 21:47:25, 12.Okt.2009. »
Normalnost je nemoguce definisati, al' ponese ljude pa to tako kazu...u principu se svodi na ovo sto rece miss...tako da, ne ja ne bih volela tako normalnog pored sebe...;D

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 12:31:19, 13.Okt.2009. »
Po meni normalno nije asocijacija za obicno. Rekla bih da ima mnogo vise obicnih nego normalnih osoba.

Po mom nekom shvatanju, normalan, uopsteno govoreci, je onaj ko umije da se ponasa, kontrolise i usmjerava svoju energiju i osjecanja na pametan nacin....Imalo bi se ovdje jos stosta dodati, ali ukratko ovo bi bilo moje shvatanje normalnog partnera

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #4 poslato: 13:17:57, 13.Okt.2009. »
Slazem se...i po meni ne mora i ne sme da bude obican da bi po mojim arsinima bio normalan.Da ima osnovne ljudskosti u sebi, sto je danas zaista retkost u smislu ispostovanja dogovora, ne laganja, foliranja, letenja ...nekakvih uobicajenih normi zivota sa ciljem i planovima za buducnost.

*

Van mreže crazy leaf

• *
  • 16
  • 0
  • Pol: Muško
  • daaa
« Odgovor #5 poslato: 21:56:13, 11.Jan.2010. »
Ja samo volim da skakucem po toj crti izmedju normalnog i ludog.
Mislim da je normalan onaj ko radi sve u nekim odredjenim granicama,dok onaj lud bas i nije cuo  za tako nesto.
Danas kazes za ludu osobu kada se ponasa veoma blesavo,tacnije,nacin komuniciranja...ili ako voli da ode korak dalje pa i radi neke malo cudnije stvari. Sve u svemu,valja biti i jedno i drugo jer nece tvom sagovorniku biti dosadno :D
I want pony

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #6 poslato: 17:27:11, 20.Mar.2010. »
Ja mislim da svako od nas ima neku svoju definiciju normalnog kao i da je taj rec LUD toliko prisutna u govornom jeziku da smo za sve i svasta spremni da je upotrebimo. Slazem se da prava definicija normalno-ludo ne postoji a ako je neko i uspe da definise sada ona ce veroavtno ubrzo, za koju godinu izgubiti na vaznosti. Ja se cesto za itam da li je lud suprotnost normalnom i obrtnuto, mozda su to dve potpuno druge stvari a ne dva kraja jedne. Al sve u svemu, ono sto je sad "normalno" ne mora biti i za 5 godina kao sto i nesto sto se ranije smatralo "ludim" sada postaje "normalno". Zanimljivo je npr da se u svetskoj zdravstvenoj klasifikaciji poremecaja nekada ranije homoseksualnost posmatrala kao psihicki poremecaj, pa cak i kradja knjiga i jos mnoge stvari koje sada zvuce smesno.
Ja sam za opustanje i uzivanciju, kad treba da se otkacim ja se i otkacim, kad je prilika da se uozbiljim i "unormalim" a onda to i uradim, i tako dobro funkcionisem ;)
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 14:06:48, 12.Apr.2010. »
Da,ali isto tako ukoliko je osoba nestabilnih emocija bez odredjenih ciljeva u zivotu,ne postuje neke osnovne norme zivota,moze da se granici sa ludim ili je normalna s obzirom na realnost danasnjeg zivljenja. Ne pricamo o onim povrsnim stvarima odredjenih reakcija u ponekim situacijama,nego onim sto za sad mi se cini postaje deo civilizacije.Sve se menja..pa cujem-Sa ozenjenim muskarcem-to je sad kao normalno, Vara je-Ma to je normalno,ko ne vara? itd verujem gomila primera sto zivotnih sto osobenih.Znaci oni su normalni?Drustvo odreduje profil,a covek sve manje ima predstavu o osnovnim potrebama ljudskosti?Mene zbunjuje sta je to u danasnje vreme i ko je lud ,a ko normalan.
E, sad pitanje je sta ko prihvata kao sebi slicnim pa samim tim ima merilo" lud" i "normalan"?

*

Van mreže srna

• **
  • 524
  • 1
« Odgovor #8 poslato: 17:45:29, 12.Apr.2010. »
Lilka, stvarno predivna tema. I dan-danas sjetim se jedne rečenice, koju je osoba x napisala u knjigu žalosti, povodom smrti Patrijarha Pavla: "Bio si jedina normalna osoba u ovom svijetu poremećenih vrijednosti".

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #9 poslato: 18:04:45, 12.Apr.2010. »
Meni je to lakse da posmatram kroz dimenziju zdrav-bolestan (psihopatoloski poremecaj). Osobe koje pate od nekog psiholoskog poremecaja, da li je to shizofrenija, poremecaj licnosti(ukljucujuci psihopate, sociopate), depresija, osobe koje imaju halucinacije, sumanutosti i sl su za mene ova druga krajnost. Nekoga ko bira da zivi po standardima koje sam sebi kroji ne mogu da svrstan u poremecenost ili ludost. Kao sto lilika rece, sve se menja, drustvo postaje sve liberarnije i neke stvari koje su se nekada jako dobro krile(kao homoseksualnost) sada postaju svakidasnjica jer je sve manje tabuiziranih tema, otvoreno se govori o mnogim stvarima koje su nekada bile neprihvatljive za javnost. 
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000