Novi windows 7

• Odgovora: 84
Stranice: « 1 ... 5 6 7 8 9 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Novi windows 7
« Odgovor #60 poslato: 10:34:28, 17.Nov.2009. »
Windows 7 teme
Teme su postale deo Windows-a još od pojave Windows 95 a koriste se još uvek, pa su tako nezaobilazni deo novog Windows 7 operativnog sistema i formi posebnog fajla sa jednom ili više desktop pozadina, screen saver-om, Windows bojama, propratnim zvucima, desktop ikonama i raznovrsnim oblicima strelica miša. Windows 7 se isporučuje sa velikim brojem tema ali pored toga tu je mnogo toga još. Svi oni koji žele da menjaju teme potrebno je da uđu u Personalization prozor ili da ukucaju „change theme“ u Start Menu i pritisnu taster Enter. Osim toga, moguće je pronaći odgovarajući applet u Control Panelu u okviru „Appearance and Personalization“ i kliknete „Change the theme“.

It svet

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #61 poslato: 10:34:52, 17.Nov.2009. »
Win 7 slaba tačka
Microsoft je počeo da radi na istraživanju potencijalno opasne Denial of Service slabe tačke koja utiče na Windows 7. Sigurnosna slaba tačka u okviru Windows-a 7 i Windows 2008R2 čini mogućim otimanje sistema koji su napadnuti. Krah može da se dogodi i bez tzv. plavog ekrana smrti ili bilo koje druge indicije da se nešto nepredviđeno događa. Napad na sistem se može izvršiti bežičnim putem slanjem zlonamernih paketa podataka na ciljane sisteme specifično na NetBIOS koji specifikuje dolazeće SMB pakete. Proof of concept kod je postovan od strane sigurnosnog istraživača Laurent-a Gaffie-ja u kojem on navodi da, bez obzira na nivo firewall-a, ova slaba tačka može biti iskorišćena.

IT svet

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #62 poslato: 11:04:05, 19.Nov.2009. »
Windows 7 više troši od XP
Sa Windows Vista-om Microsoft je preradio mnoge od karakteristika u okviru operativnog sistema i načinio dostupnim brojne karakteristike koje Windows XP nije imao. Zbog toga je ovaj operativni sistem bio vrlo zahtevan kako po pitanju hardvera tako i potrošnje energije. Za Windows 7 je najveći broj ovih karakteristika ostao ali su izvršene brojne optimizacije koje su smanjile hardversku zavisnost ali i potrošnju energije. Ipak, kada su u pitanju netbook računari po trajanju baterije Windows XP je neprevaziđen. On uprkos godinama nudi duže trajanje baterije netbook računara u odnosu na Windows 7, pokazuju brojni nedavno izvršeni testovi.

IT svet

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #63 poslato: 09:00:14, 25.Nov.2009. »
Dobra prodaja W7
Izvršni direktor kompanije Microsoft, Steve Ballmer, navodi da je prema najnovijim informacijama Windows 7 zabeležio duplo veću prodaju u periodu od jednog meseca nego što je to bio slučaj sa njihovim prethodnim Windows Vista operativnim sistemom. Ballmer je u toku sastanka koji je održan u Vašingtonu i koji je emitovan putem interneta naveo da su u ovoj kompaniji veoma zadovoljni prodajom ali on nije želeo da obelodani tačan broj prodatih licenci ili kopija. Ukoliko je njegova izjava tačna onda se broj prodatih licenci može obračunati. Ako je Vista prodata u 20 miliona kopija onda se može zaključiti da je Windows 7 prodat u 40 miliona kopija.

IT svet

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
  • Pol: Žensko
    • Facebook
« Odgovor #64 poslato: 15:28:03, 05.Dec.2009. »
Da li neko ima pozitivna ili negativna iskustva sa sedmicom?
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #65 poslato: 12:24:30, 10.Dec.2009. »
Windows 7 Family pack rasprodat
Kada je Microsoft najavio Windows 7 Family Pack opciju prema kojoj će se prodavati licence za tri kopije Windows 7 Home Premim operativnog sistema po sniženoj ceni, kompanija je naglasila da će u pitanju biti vremenski ograničena ponuda. Prema najavi kompanije to vreme je isteklo, odnosno zalihe koje su bile namenjene ovakvom načinu prodaje su očigledno iscrpljene. Kompanija je pre nekoliko dana saopštila da je odziv na ovu akciju bio veoma pozitivan i da je čak kompanija na pojedinim tržištima gde je ova opcija ponuđena prodala pripremljene zalihe mnogo brže nego što se očekivalo, što je doveo do toga da ova ponuda više ne bude dostupna.

IT svet

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #66 poslato: 12:33:10, 10.Dec.2009. »
Da li neko ima pozitivna ili negativna iskustva sa sedmicom?
Ja imam samo reči hvale, sjajno je odradjen, preglednost i organizacija celog kompjutera mi nikada nije bila bolja!
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #67 poslato: 20:35:29, 12.Dec.2009. »
Windows 7 download alat dostupan

Microsoft je objavio da je ponovo načinio dostupnim za preuzimanje putem interneta alat koji pomaže instaliranje Windows-a 7 na netbook-ove i druge računare na kojima ne postoji optički drive. Ovaj alat je postavljen na internet prošlog meseca ali je nedugo nakon pojavljivanja povučen kada je utvrđeno da koristi open source kod licenciran pod GNU Public Licence (GPL v2). Microsoft se nakon ovog saznanja izvinio i naveo da kompanija nije znala da je u pitanju alat koji koristi open source kod. Kompanija je pre nekoliko dana ponovo načinila dostupnim ovaj softver i njegov kod načinila otvorenim pod uslovima GPL.

ITsvet

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #68 poslato: 10:01:44, 13.Dec.2009. »
Ja imam samo reči hvale, sjajno je odradjen, preglednost i organizacija celog kompjutera mi nikada nije bila bolja!

Da li je potrebno da se koristi neka zastita ili antivirus?  (*o*)
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #69 poslato: 12:17:44, 13.Dec.2009. »
Ja imam samo Avira AntiVir Personal instaliran i za sad nema problema  (*o*)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

Stranice: « 1 ... 5 6 7 8 9 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000