Dan bez automobila

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 25 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Dan bez automobila
« poslato: 09:39:52, 22.Sep.2009. »
Dan bez automobila
Utorak, 22. septembar 2009. 09:25    

Dan bez automobila, koji se tradicionalno održava 22. septembra u više od 1.000 gradova Evrope, biće obeležen i u Srbiji.
U Beogradu će predstavnici gradskih i opštinskih službi doći pešice na posao i na putu ka radnom mestu ili na nekoj od saobraćajnica deliti flajere kampanje koju organizuju Mladi istraživači Srbije, a koja je počela nizom radionica u osnovnim školama.
Raspisan je i konkurs za najbolje likovne radove učenika na temu "Moj grad bez automobila". Šest najboljih biće objavljeni na bilbordima, na različitim lokacijama u gradu.

U Subotici će, u organizaciji lokalne samouprave i Biciklističkog kluba Spartak, biti organizovana masovna vožnja bicikala u kojoj će učestvovati i članovi gradskog veća.
"Cilj održavanja manifestacije je promocija održivog načina kretanja ljudi, odnosno pešice, biciklima ili gradskim prevozom. Naravno, to je poželjno ne samo na dan održavanja ove manifestacije, već i ostalim danima, jer je to ekonomski isplativo", rekla je član Gradskog veća Suzana Dulić

U Zrenjaninu će u utorak za saobraćaj motornih vozila od 9.30 do 11.00 biti zatvoren deo Trga slobode, ispred Gradske kuće, kao i Ulica kralja Petra Prvog.
Na Trgu slobode će u to vreme biti organizovan "Bazar zdravlja" i program u kome će učestvovati deca iz Predškolske ustanove "Zrenjanin" i Centra za kreativno odrastanje CEKOM, a tom prilikom biće predstavljen i ekološki projekat "Hajde da volimo svoj grad".
Na Trgu slobode biće predstavljeno i motorno vozilo na alternativne izvore energije "Toyota", dok će auto-moto društvo "Petar Drapšin" takođe promovisati vožnju biciklom.
Učešće na manifestaciji najavili su i supružnici Papić iz Zrenjanina, koji svake godine biciklima pređu po 2.000 kilometara na različitim evropskim destinacijama.
Manifestaciju organizuju poslovno udruženje "BID" i Grad Zrenjanin, Odeljenje za poslove urbanizma - odsek za zaštitu životne sredine i zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda.

Međunarodni dan bez automobila, 22. septembar, Evropska unija posvetila je naporima za očuvanje životne sredine i promovisanju zdravog načina života i prvi put je obeležen 1999. godine, kao pilot projekat EU kampanje "U grad bez mog automobila".

(MONDO)


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
1155 Pregleda
Najnovije: 13:13:03, 25.Sep.2009.
tikica
3 Odgovora
2528 Pregleda
Najnovije: 12:57:46, 10.Mar.2010.
Ch
1 Odgovora
675 Pregleda
Najnovije: 14:32:19, 17.Jul.2013.
Dodir