Bermudski trougao

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 25 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Bermudski trougao
« poslato: 14:00:44, 15.Sep.2009. »
Razrešena misterija Bermudskog trougla!
Utorak, 15. septembar 2009. 11:12    

Dva najmisterioznija nestanka aviona u takozvanom Bermudskom trouglu navodno su rešena u autorskoj emisiji na britanskom „Bi-Bi-Siju“, u ponedeljak prikazanoj na ovom TV kanalu.
Šezdeset godina posle nestanka ove dve komercijalne letelice sa 51 putnikom, istraživački tim našao je logična objašnjenja za ono što se desilo.
Četrdesetih godina prošlog veka komercijalnim letovima od Londona do Bermuda bilo je neophodno sletanje na Azorskim ostrvima kako bi dolili gorivo, pre 3.200 kilometara dugog leta do egzotičnih ostrva.

U to vreme, ovo je bila najveća distanca prelažena komercijalnim avionima. Oba aviona letela su na samoj granici svog dometa. Današnji avioni imaju dovoljno rezervnog goriva za više od 1.100 kilometara leta ka istočnoj obali SAD ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi, prenosi "Alo".
Glavni zaključak autora emisije i stručnjaka je da su komercijalni avioni posle Drugog svetskog rata bili mnogo nepouzdaniji nego danas, a kompanija BSAA, koja je tada letela tom rutom, je za tri godine, tokom četrdesetih, izgubila pet aviona sa 73 putnika i 22 člana posade.
Avion „avro tudor IV“ „Zvezdani tigar“ nestao je bez traga 30. januara 1948. godine. Sa njim je nestalo i 25 putnika i šest članova posade. Zvanična istraga je ovaj slučaj zavela kao „nerešenu misteriju“.

Istraživanje je ipak pokazalo da je ovaj avion imao probleme čak i pre nego što je stigao na Azorska ostrva. Jedan od kompasa je bio neispravan, a zbog činjenice da grejač nije radio, pilot je avion spustio na 600 metara, što je uvećalo potrošnju goriva. Pri dolasku na Bermude avion je „skliznuo“ sa kursa i kasnio je jedan sat. Šta god da se desilo na toj visini, bilo je brzo i tragično, jer pilot nije imao vremena da pošalje signal.
Gotovo godinu dana posle „Zvezdanog tigra“ još jedan avion istog tipa nestao je između Bermuda i Jamajke. Samo sat vremena posle poletanja on je nestao na visini od 5.500 metara. Opet, nije bilo ostataka. Stručnjaci su za ovu nesreću okrivili loš dizajn letelice i grejač kabine smešten odmah ispod kopilotskog sedišta, a u neposrednoj blizini hidrauličnim cevima. Teorija je da su gasovi iz hidrauličnih cevi „pobegli“ i izazvali eksploziju. A kako na avionu nije bilo protivpožarnih sredstava, niti alarma da upozori pilote, nesreća se dogodila brzo.

(MONDO)


 


*

Van mreže maraja

 • *****
  Počasni član
 • 1 835
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 69
 • Pol: Žensko
  • Facebook
Odg: Bermudski trougao
« Odgovor #1 poslato: 16:52:43, 22.Maj.2010. »
Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao, je oblast u Atlantskom okeanu u kojoj je nestala nekolicina letelica i plovila. Neki ljudi smatraju da uzrok ovih nestanaka nije mogla biti prosta ljudska greška ili slučaj, nego dela viših sila, vanzemaljaca isl., što je Bermudski trougao svrstalo u česte teme naučne i druge fantastike.
Iako postoji značajna količina dokumentacije koja objašnjava brojne od slučajeva nestanaka i dokazuje da su mnogi od njih preuveličani ili lažno prikazani, kao i izveštaji zvaničnih agencija koji pokazuju da se priroda i broj nestanaka u ovoj oblasti ne razlikuje značajno od drugih oblasti u okeanu, ipak neki od nestanaka nisu razjašnjeni[1][2][3], što predstavlja stalan izvor inspiracije za ljude koji veruju u paranormalne pojave.
Čest problem kod osoba koje ne prihvataju naučna objašnjenja nestanaka u Bermudskom trouglu je što očekuju jedinstven uzrok svih nestanaka, ali po prirodi stvari svaki slučaj je imao sopstvene uzroke.

Wikipedia

 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000