Kaniranje kose

• Odgovora: 9

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Kaniranje kose
« poslato: 02:25:15, 18.Avg.2009. »
Kanu su Indijke koristile za farbanje kose,ali isto tako i za stanjivanje vlasi. Svima kojima nije poznato.Kana jeste zdrava za kosu,ali stanjuje vlas i proredjuje,pa nije preporucljiva za zene i kose sa naseg podneblja.

Kana se često smatra srednje trajnom ili potpuno prirodnom bojom za kosu, ali ipak njen glavni sastojak lijepi se za keratin i upija u vlasi što znači da se kane vrlo teško riješiti s kose.
Bojenje kanom u nekim slučajevima može biti odličan izbor jer sadrži manje kemikalija i manje oštećuje kosu od umjetnih boja, ali je znatno nepredvidljivije. Ne možete je maknuti ni šamponima specijalno namijenjenima za skidanje boje s kose, ali se sa svakim pranjem polagano ispire i mijenja svoju nijansu.
Prefarbavanje kane nekom umjetnom bojom za kosu je loša ideja, jer su rizici vrlo veliki. Šanse da ćete dobiti željenu nijansu su gotovo jednake nuli. Možda mogu pomoći ukoliko želite ublažiti već upropaštenu kosu, ali ako vam kosa ne izgleda baš jako očajno bolje je ne dirati je
Izvor

*

Van mreže taMAra

• *
  • 21
  • 0
Odg: Kaniranje kose
« Odgovor #1 poslato: 00:28:01, 21.Feb.2010. »
Da li je preporucljivo kaniranje za gustu i kvalitetnu kosu?

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 02:13:12, 11.Mar.2010. »
Ukoliko zelis da se proredi ,bude tanja, zdrava i sjajna...zasto da ne?

*

Van mreže taMAra

• *
  • 21
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 15:59:38, 26.Mar.2010. »
PLasim se da je ne upropastim a probala bih jer mi je bas gusta (*o*)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #4 poslato: 22:10:25, 26.Mar.2010. »
Ako nemas problema sa sedim,mozda bi mogla probati i farbe bez amnijaka,imas temu pa procitaj.One sigrurno manje ostecuju kosu od klasicnih farbi.

*

Van mreže srna

• **
  • 524
  • 1
« Odgovor #5 poslato: 20:21:55, 27.Mar.2010. »
Da li je kana dobra za sede vlasi, da li kosa deluje prirodno, kao da nije farbana?

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 22:24:59, 27.Mar.2010. »
Moze da prefarba sede.Koliko izgleda prirodno je diskutabilno,zavisno od boje u koju se farbas,ali ako je to ona crvena,tesko da ce izgledati prirodno.Kosa ima sjaj.

*

Van mreže srna

• **
  • 524
  • 1
« Odgovor #7 poslato: 19:14:08, 28.Mar.2010. »
Ne, mislim na crnu posto sam prirodno crna.

*

Van mreže LukrecijaLuna

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 21:44:30, 19.Apr.2012. »
Ja se kaniram vec 4 god, crnom kanom... imala sam relativno tanku kosu... i slabu vlas pa sam mislila da je bolja kana... mislim kosa mi nije ostecena uopste niti sam primetila da je redja... ali imam problem... ne znam kako da je se otarasim.... imate li neki predlog?? 
napomena: samo sam izrastak farbala a i dalje je crno sve ostalo... malo se pri  svetlosti presijava na crveno.

*

Van mreže Zmajcica

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 09:15:01, 25.Sep.2012. »
Aaa, ne mogu da verujem da ovo čitam. Imam jaku alergiju na farbu za kosu, ali i dosta sedih....losa kombinacija! Jedva sam nekako nasla kanu bez PPD (na koji sam alergična), ona ajurvedska iz zdrave hrane, i onda sam još nekako iskopala i indigo -druga biljcica (nabavljam čak iz slovenije), koju ako kombinujete sa kanom dobijete smedju ili crnu boju kose (takođe 100% prirodno, bez PPD). I tako sam ja bila ofarbana i srećna..ali moja sreća je kratko trajala, jer sam od momenta kad sam počela da koristim kanu primetila da mi jako opada kosa (*o*) Inače mi je dosta tanka i retka kosa. Jeste moja kosa dodatno sjajna i mekana od kane ali je sve manje imam :( nemam bas mnogo izbora zbog moje alergije. Molim vas za bilo kakvu informaciju, predlog, sta mi je ciniti? Bar kad bih znala po kom principu kana deluje na koren, pa da nekako predupredim to opadanje, da mackam nesto, utrljavam u kosu, da dubim na trepavicama ako će da pomogne, samo da mogu da se kaniram a da mi ne opada kosa. Svaka informacija bi mi mnogo značila!!

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000