Pocetak starosti

• Odgovora: 17
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Pocetak starosti
« poslato: 17:32:14, 17.Avg.2009. »
Kad počinje starost
Ponedeljak, 17. avgust 2009. 15:26    

Kada počinje starost zavisi od toga da li to procenjuje pesnik ili naučnik. Pesnik Filip Larkin, čuven po neuvijenostima u svojim stihovima, rekao je da starost počinje "kada vam usta ostaju otvorena, a bale iz njih cure, kada se upiškite i ne sećate se ko je zvao tog jutra".
Dženi Džozef je bila finija. Pišući o ženama u pesmi "Upozorenje", zaključila je da starost počinje kada žena počne da nosi ružičaste stvari, piše "Politikin Zabavnik".

Savremena nauka, međutim, kaže da nam mozak odlazi u ružičasto znatno pre toga. Prema novom istraživanju, koje je sporveo profesot Timoti Solthaus iz Laboratorije za posmatranje starenja na Univerzitetu Virdžinije, vrhunac sposobnosti da rešavamo mozgalice i zagonetke je u dvadeset drugoj godini. Od dvadeset sedme počinje postepeno propadanje koje traje do poznih godina.
Dobra vest je da se naše sposobnosti u rešavanju situacija koje zahtevaju primenu nagomilanog znanja, kao što su reči ili opšte obrazovanje, neprestano povećavaju sve dok ne napunimo šezdeset godina.

(MONDO)

Odg: Pocetak starosti
« Odgovor #1 poslato: 16:11:50, 22.Dec.2009. »
Zašto nema odgovora na ovu temu mesecima?
Devojke to još ne zanima, a moja generacija ne skita kompom jer se bavi uglavnom stvarima koje je u tu starost i guraju...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 20:32:27, 22.Dec.2009. »
Starost je stanje duha a ne tela ;D

*

Van mreže Feniks

• 983
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 20:53:48, 22.Dec.2009. »
Pa ne znam bash..ali volela bih da si u pravu i da zauvek imam tonus koze/misica kao kod mladih..i da se ipak mentalno razvijam do krajnjih granica, ali valjda i to sto i fizicki starimo, u stvari doprinosi da se menjamo u duhovnom smislu. Samo ne znam kako to muskarci lakse podnose..cini mi se da oni koji zele da se osecaju mladje ili na neki nacin ponovo prozive svoju mladost biraju dosta mladje partnerke. I to je ok, sve dok niko nije povredjen. 

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #4 poslato: 23:17:48, 26.Dec.2009. »
Zašto nema odgovora na ovu temu mesecima?
Devojke to još ne zanima, a moja generacija ne skita kompom jer se bavi uglavnom stvarima koje je u tu starost i guraju...
A na koje stvari mislis?  (*o*)

« Odgovor #5 poslato: 00:44:28, 30.Jul.2010. »
Maraji odgovor, zakasneo naravno!
(Ono, duh-telo, da ne izgubim tonus je bezveze, opšta su mesta!)
Starost počinje kad se rodiš pa rasteš... šta fali starosti, normalan proces; da se vratim na odgovor Maraji... ljutim se na svoje drugarice koje su odustale od sebe (po vašim avatarima vidim da sam bar duplo starija od vas), i od mene - starimo isto,  vreme teče, smešna sam im jer u isto vreme igram tango argentino, vrlo sam ozbiljan ribolovac (sama na vodi, to devojke neće shvatiti), pucam iz vazdušnog pištolja i radim sve što mi se radi.-.. starost jeste stanje duha! Moje su se drugarice toliko utetkile da ni na internet ne izlaze (to je, kao s...nje!); a onda pričamo o celulitu, ma daj!!!
Pozzz Maraji!

« Najnovija izmena:: 00:47:41, 30.Jul.2010. marinam »

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #6 poslato: 00:24:42, 17.Avg.2010. »
Starenje je prirodan proces. Ne vidim u tome nista lose.  Svoje godine treba nositi dostojanstveno i s ponosom.  Dovoljno je voditi racuna o sebi, negovati se, biti vedrog duha...tada godine i nisu bitne, okolina vas prihvata rado bez obzira na godine.

Ja to iz sopstvenog iskustva  ;D

Prema tome, devojke moje,  glavu gore. Mladost je jedna i neponovljiva, jedina joj je mana sto kratko traje. :mig:  To nije razlog da se zene zabrinu i predaju.

"...jer ja sam samo nezna zena,
a svaka zena tajnu nosi..."

Imajte i vi svoju tajnu, moze se biti privlacan i tajanstven i u poodmaklim godinama. Godine su samo broj, da nema brojeva ko bi znao koliko nam je godina, moglo bi samo da se pretpostavlja, a i tada da se pogresi. :vestica: :flowers:

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #7 poslato: 00:27:16, 17.Avg.2010. »
Pocet cemo stariti kad prestanemo ljubiti.  (kiss3) :-* kiss2
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #8 poslato: 13:54:49, 17.Avg.2010. »
Citat
Svoje godine treba nositi dostojanstveno i s ponosom
(e*e)

Starenje izaziva u organizmu promene koje se razvijaju progresivno i neprimetno. Znaci starenja se ne javljaju odmah čim proces starenja počne da se razvija. Oni se ne javljaju ni kod svih osoba u isto životno doba, jer ni starenje ne počinje kod svih osoba u isto vreme. Osobe koje žive urednim životom, hrane se umereno, dosta se kreću i rade, ne piju alkoholna pića, ne puše i ne uzbuđuju se lako, sporije stare i duže žive nego osobe koje postupaju suprotno. Kod njih se starenje, a i znaci starenja javljaju kasnije.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #9 poslato: 14:53:09, 31.Avg.2010. »
Maraji odgovor, zakasneo naravno!
(Ono, duh-telo, da ne izgubim tonus je bezveze, opšta su mesta!)
Starost počinje kad se rodiš pa rasteš... šta fali starosti, normalan proces; da se vratim na odgovor Maraji... ljutim se na svoje drugarice koje su odustale od sebe (po vašim avatarima vidim da sam bar duplo starija od vas), i od mene - starimo isto,  vreme teče, smešna sam im jer u isto vreme igram tango argentino, vrlo sam ozbiljan ribolovac (sama na vodi, to devojke neće shvatiti), pucam iz vazdušnog pištolja i radim sve što mi se radi.-.. starost jeste stanje duha! Moje su se drugarice toliko utetkile da ni na internet ne izlaze (to je, kao s...nje!); a onda pričamo o celulitu, ma daj!!!
Pozzz Maraji!

Svaka cast i to je ispravno razmisljanje  (e*e)

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000