Poverenje u partnerstvu

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Poverenje u partnerstvu
« poslato: 16:26:02, 04.Avg.2009. »
Veza pocinje, bi trebala da pocne sa poverenjem i da se isto apolutno opravdava, kako sa jedne tako sa druge strane? Vrlo često se desi da bas zbog osecaja nepoverenja jedna naizgled dobra veza propadne, nekad je nepoverenje osnovano,ali zna biti i neosnovano?Kako preopznati sta je osnovano,a sta apsolutno neosnovano? Kako dolazi do nepoverenja? Šta za vas znaci poverenje u partnerskom odnosu? Kako ga cuvati ili kako ga je lako proneveriti? Da li je poverenje kostur jedne veze? Da li ste bile u vezi, a da niste imale poverenje i kako je to izgledalo? Da li ste bile u vezi koja je potkrepljena poverenjem i kako je i to izgledalo? Da li ste osoba od poverenja?
« Najnovija izmena:: 16:32:51, 04.Avg.2009. lilka »

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
Odg: Poverenje u partnerstvu
« Odgovor #1 poslato: 17:05:35, 04.Avg.2009. »
Pa ako te neko konstantno laze, naravno da je osnovano nepoverenje... Prevario, lagao, cutao, i slicno... Skoro sve ostalo je neosnovano, i da, mnogo lako moze da unisti prelepu vezu. I mislim da poverenje jeste kostur jedne veze i da je jedna od najbitnijih stvari! Mnogo je lakse i veza je dosta uspesnija... Kada npr. imas bas veliko poverenje u svog partnera i npr. desi se nesto sto na izgled nema nikakvog opravdanja, ni objasnjenja. Svaki covek bi odmah zakljucio da je to to, nema sta da se objasnjava... Cak i ti, logicki. Logicki jeste tako. Ali ako imas stvarno veliko poverenje u njega, ipak jedan deo ce naslucivati da postoji razumno objasnjenje, iako trenutno deluje suprotno. I kasnije kada cujes to objasnjenje, kako je samo lep osecaj, kad svi pre toga kao nesto pametuju:"Aaaa ovo", "Aaaa ono", "Aaa ne moze to tako", "Aaaa ocigledno je!", "Ne vidim sta bi moglo da ga opravda u ovakvoj situaciji, sta cekas da ti dokaze, ocigledno je!" i slicno, a ti se posle smejes tim njihovim komentarima, jer nisu doziveli to sto jesi ti, nisu imali toliko poverenje ni u koga, pa ti je s jedne strane tuzno, ali s druge smesno, jer su do malo pre tako cvrsto i jako branili svoju tvrdnju i nagovarali te da nema sta tu vise da se prica, niti da se ceka dokaz ili objasnjenje! Pa ti je tek onda ta ljubav veca, vidis da je posebna, da ne moze svako ni da je razume, i da samo vas dvoje znate kako funkcionisete... Prelepo. A to i jeste kocnica u nekim vezama, za "penjanje" na visi stupanj! Kad tako cim ti nesto deluje skroz ocigledno, ti zuris i to je to... Nema nista drugo, to tako izgleda, to je znaci tako! Eee pa nije... Naravno, ne treba verovati tek tako, niti bilo kome, niti verovati, a da to nije zasluzio. Mislim, nemoguce je da ti verujes nekome u tim situacijama kada je sve toliko ocigledno i deluje ti jedino razumno i logicno, ako pre toga par puta nisi ipak postupila kao sto te vecina ljudi savetuje, pa i razum sam... Jer ti to vidis, to je toliko ubedljivo, ne vidis sta drugo moze biti, kad je toliko ocigledno! Ok, normalno je da nekoliko puta tako reagujes i sa nepoverenjem pristupis partneru... Ali kada ti on dokaze da ipak postoji razumno objasnjenje, onda shvatis da on ipak zasluzuje i tvoje poverenje u situacijama kada sve ostalo govori drugacije! Bila sam u vezama u kojima nisam imala poverenje, ali to su bile krace veze, ne duge. A u ovim dugim vezama (prosla 14 meseci i sadasnja traje jos uvek - trenutno 11 i po) sam imala stvarno mnooogo poverenja i nisam se pokajala, jer je to poverenje polako zasluzivano. Nikako ga nisu dobili odjednom! Ali svakako da ni u koga nisam imala ( i tesko da cu imati) poverenje kao sto imam u osobu sa kojom sam. I da, jesam osoba od poverenja. I ne volim ljude koji nisu!

Eto Lilkice, odgovorila sam ti na sva pitanja  :)
« Najnovija izmena:: 17:08:55, 04.Avg.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #2 poslato: 12:02:05, 08.Avg.2009. »
Slazem se, poverenje je jedna od najvaznijih stvari. U vezi sam skoro 4 godine i to nikako ne bi moglo da opstane pogotovo zato sto sam 3 godine bila u Beogradu zbog fakulteta. Vidjali smo se samo vikendom( i to ne svakog) i naravno stalno pricali telefonom. Verujte, ni jednog trenutka nisam posumnjala, niti on u mene iako su prevshodno njemu drugovi govorili "Znas, ona je u Bg, na faxu ima mnogo dobrih frajera"..
Naravno, isto tako je vazno biti iskren... Ali i saslusati jedno drugo..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #3 poslato: 00:10:33, 06.Sep.2009. »
Poverenje i iskrenost su najbitnije stavke u partnerskim odnosima.To je temelj sveg ostalog

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #4 poslato: 22:27:48, 16.Sep.2009. »
A da li se poverenje oseca ili zasluzuje? Da li u startu imamo osecaj bezgranicnog poverenja ili prosto ocekujemo dela?

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 23:28:04, 27.Okt.2009. »
Ja u pocetku imam bezgranicno poverenje dok me ne ubedis u suprotno :)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #6 poslato: 23:31:22, 27.Okt.2009. »
Isti slucaj sa mnom... Ali se zato onda jako smorim i kajem sto nisam uradila suprotno u slucaju kad me neko razocara.  Najbolje da prvo neko mora da me ubedi a onda da bezuslovno verujem.. Samo mi to nekako ne uspeva..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 07:48:10, 28.Okt.2009. »
Kod mene vala funkcionise na principu "postovanje svakome, veresija nikome"...ne ocekujem da me se laze, ali drzim siiiiirom otvorene oci i pamtim kao slon...sto je super stvar za provaljivanje lazi, jer onaj koji laze ne pamti sta je rekao...missssim, bas ne volim kad me se laze... >:(

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #8 poslato: 17:29:34, 01.Nov.2009. »
Ja ne ocekujem u startu apsolutno nista! Samo dela vrednujem!!!
~Sunshine~

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000