Rast umnjaka

• Odgovora: 15
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Rast umnjaka
« Odgovor #10 poslato: 00:59:11, 15.Apr.2010. »
Meni su se na snimku pojavila sva 4, jos pre 6-7 god.ali kako mi je suvise uska vilica da izrastu, morala sam hirurskom normalno, posto jos nisu nikli, izvaditi barem jedan...medjutim i dalje su problem ostala 3. Kako rece hirurg "mozda i nece"...ali me cepajuuuu...obicno mi se samo upali i vidim da sam delimicno otecena, i to zimski period. gornja dva su jako nedostupna, ali oni nekad mogu da cekaju, cekaju i buppp...dok ovaj donji koji je pritupacniji nisam jos i manje vise mi ne pravi problema. Za sada...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #11 poslato: 13:14:07, 18.Jun.2010. »
Ja sam prije skoro 2 mjeseca imala hirursko vadjenje 2 umnjaka u gornjoj vilici.Umnjaci su bili impaktirani, tako da je morala ici hirurska intervencija.Samo proces nije toliko bolan i strasan.Malo je cudan osjecaj, svo to cimanje, trzanje...ali, vazno je da ne boli!!!Lakse mi je palo od obicnog vadjenja( doduse zdravog zuba ) uz anesteziju!!!
Post-operativni period je malo tezi.Slijede otekline, podlivi, slabije se jede...Ja nisam imala neke posebne bolove...malo me je u toku noci boljelo, uglavnom kada su prolazili otoci...Medjutim, nikakav strasan bol ili makar ne toliko jak da ga tableta ne moze ublaziti!!!
U donjoj vilici, srecom, umnjaci nisu izrasli tj. uopste ih nemam!!!

Cini mi se da bez obzira da li su umnjaci ostali u vilici ili su izrasli, preporucuje se njihovo vadjenje, narocito ako neko ima usku vilicu, a i zbog toga sto se umnjaci lako kvare, pa mogu ostetiti cak i sedmice.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #12 poslato: 22:48:52, 18.Jun.2010. »
Uh, revelation09, pa mene boli i pri samoj pomisli...
Ali da je u nekim slučajevima bolje izvaditi - jeste. Meni su zubi i pre bili zbijeni, a sad mi se zbog umnjaka pomalo i krive, ali rekla mi je zubarka da sad vise ne bi trebalo da se nista desava i da ne treba nista da diram.
A imala sam ideju da ih izvadim, ustvari i sad se plasim da mi se zubi ne iskrive.. :(
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #13 poslato: 14:06:36, 19.Jun.2010. »
Znas kako, ako su ti potpuno izrasli i zauzeli svoju poziciju, mozda su malo pogurali sedmice...ali dobro, onda ti mozda i nije nuzno da ih vadis.Samo pazi da se ne pokvare jer sam cula da se brzo i lako kvare. Medjutim, ako nisu dovoljno izrasle, onda mogu jace da poguraju 7ce i da ih znatno ostete ...

Vjeruj mi, vadjenje nije toliko strasno.Istrpis tih par dana dok sve prodjes, ali znas da ti vise nece praviti nikakav problem. Najbolje je da vidis sa svojim stomatologom kako je najbolje uraditi u tvom slucaju ;)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #14 poslato: 14:19:32, 19.Jun.2010. »
Heh, revelation i ja sam cula da savetuju da se vade sto zbog kvarenja ovih ostalih od njih, sto posebno kod onih koji imaju malu vilicu a zbijene zube jedan uz drugi kao kod mene...
Samo sto mi se jos ne vade, otkud znam, mozda jednog dana posluze i oni ako neki od sedmica budu vadjeni...Jedino sto se i ja plasim da se ne pokvare ovi oko njih  :;

*

Van mreže talentovana

• **
  • 310
  • 1
  • Love_is_in_the_air
« Odgovor #15 poslato: 23:12:41, 23.Okt.2010. »
Ja nisam imala problema ali je moja rodjaka imala velikih problema sa jednim umnjakom,bolovi,operacije..  uzas  (*o*)
Ljudi kažu da postoji mudrost glave i mudrost srca.     
Charles Dikens

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000