Kapilari i uklanjanje

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Kapilari i uklanjanje
« poslato: 19:57:44, 14.Jul.2009. »
Noge, kao organi za hodanje i komunikaciju, imaju vodeću ulogu u životu svakog čoveka. Poremećaji venske cirkulacije su velika preokupacija naših savremenika, delimično i zbog estetike.

Šta su to kapilari?
Prošireni kapilari su permanentna dilatacija intradermalnih mikrovenula, čiji dijametar varira od 0, 1 do 1 mm. Pojavljuju se u različitim oblicima:
Izolovani u malim skupinama (grančice)
Difuzne spajder mreže
U formi linija

Gde se najčešće pojavljuju kapilari i kod koga?
Najviše su pogođena određena područja – unutrašnja i spoljašnja strana kolena – list potkolenice – unutrašnja strana skočnog zgloba- spoljašnja strana butine i lice. Boja im varira od svetlo crvene do tamno plave.
Prošireni kapilari su izuzetno čest problem, i tim problemom je pogođeno čak 67% ukupne populacije. Rizik proširenih kapilara raste sa godinama starosti, a 71% žena u menopauzi ima proširene kapilare.

Zašto nastaju prošireni kapilari?
Broj trudnoća (posle I trudnoće rizik je 23%, posle II i III 27%, a posle IV je 31%)
Genetski faktor – ne postoje dokazi protiv uticaja nasleđa, ali u poslednje vreme se smatra da je presusniji način života od samog genetskog faktora
Traumatizam – kontuzije, nezgode, depilacija toplim voskom, tretmani celulita, presoterapija, balneoterapija sa korišćenjem mlazeva
Terapija vena – skleroterapija, laser. elektrokoagulacija
Težina – 29 do 39 % osoba sa viškom kilograma ima i proširene kapilare
Radna pozicija – usko povezan broj provedenih sati u sedećem i stajaćem položaju, kao i ukupno radno vreme sa pojavom varikoziteta
Uska odeća – opstipacija

Kako se uklanjaju prošireni kapilari?
Aparatom koji radi na principu visokofrekventne struje, koja zapravo dovodi do termalne lezije kapilara.
Koliko tretman traje i koliko ih je potrebno?
Postupak uklanjanja kapilara traje 10 do 15 minuta
Potrebno je uraditi do 3 procedure ukupno, sa minimalnim vremenskim razmakom od 3 nedelje
Posle procedure se nastavljaju normalne životne aktivnosti bez elastičnih zavoja

Kakvi su rezultati ovog tretmana?
Trenutni i trajni nestanak kapilara
U sledećih nekoliko minuta se pojavljuju male eritematozne papule
Mikrokrastice koje se pojavljuju u narednih nekoliko dana, i nestaju u toku nekoliko nedelja
Procedura je neprijatna, ali ne i bolna
Bez iritacija i oštećenja kože

Koje su kontraindikacije?
Pacemaker
Infekcija kože
Trudnoća i laktacija

Izvor
« Najnovija izmena:: 21:54:08, 14.Jul.2009. * Charobnjak * »

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
Odg: Kapilari i uklanjanje
« Odgovor #1 poslato: 11:08:21, 15.Jul.2009. »
Zbog posla  i dugogodišnjeg stajanja, baš imam ovaj problem. Teši me da postoji brzo i lako rešenje.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 14:08:22, 15.Jul.2009. »
Svo koji stojimo dugo imamo taj problem,manje ili vise izrazen.Ja sam odnedavno primetila kad sebe kapilare na nogama,nista strasno za sada,ali razmisljam o njihovom uklanjanju.Ova metoda,iako ne bas jeftina,je najbezbednija.Prednost je sto moze  da se radi cak i preko leta.
Da li je neko mozda probao neku mast ili gel,kapsule a da su mu pomogle u sklanjanju kapilara?
Kada su meni noge umorne i otecene,ja stavim konjski balzam,ali iako tvrde,ne moze da pomogne u povlacenju kapilara.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 19:10:41, 22.Sep.2009. »
A evo i nekih proizvoda za uklanjanje kapilara:
Avaricon kapsule

Kantarionovo ulje

GEL ZA NOGE I VENE Dr. Förstera

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000