Metode uvećanja usana-postupci,oporavak,saveti

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Metode uvećanja usana-postupci,oporavak,saveti
« poslato: 21:07:24, 11.Jul.2009. »
Materijali
Privremeni materijali su hijluronska kiselina i mast iz tela pacijenta.Dugotrajan materijal je metakril i on traje deset godina.Trajni materijali su akvamid i silikon.
Hijaluronska kislelina sadrži prirodne materije,zbog čega je savršena za žene koje ne žele veliko povećanje.Usne mogu više puta da se povećavaju sa privremenim materijalima.
Postupak
Ubrizgavanje preparata traje svega desetak sekundi,ali priprema za ovaj postupak je nešto složenija.Usne se najpre lade,tokom 10 minuta,specijalnim gelom ili "ledenim kesicama".Zatim se na spoljašnju i unutrašnju stranu sluzokože usana nanosi anestetik,osetljivim osobama se može dati i lokaln anestezija.Po završetku ubrizgavanja opet se nanosi gel za hlađenje.Hladne obloge bi trebalo stavljati u narednih 48 sati,kada bi trebalo da se povuče do 80% otoka,a ostatak u naredna dva-tri dana.
Jedan kubik hijaluronske kiseline košta 350,metakrila 300,a silikona 200 evra.Komplikacije ne nastaju zbog lošeg kvaliteta preparata već zbog nestručnog ubrizganja.Uvećanje usana nije bolna intervencija pa je bolje da se radi postepeno,iz više puta,nego odjednom.Ako se pretera,fileri se mogu izvaditi,ali taj postupak nije nimalo lak.
Oporavak i saveti
Cetiri do šest nedelja posle intervencije treba izbegavati tople napitke i postupke koji bi mogli da oštete usne(poput grickanja),jer je to period stabilizacije filera.Povrede mogu dovesti do toga da se on pomeri levo ili desno,te da se oblik usne deformiše.U tom periodu ne treba ići kod zubara.Uglavnom usne nije potrebno masirati,osim kada se koristi metakril.U 5% slučajeva pojave se modrice,koje nisu razlog za paniku.U pitanju je samo povreda malog krvnog suda.

Izvor:dr.Zoran Lekić

Da li ste vi zadovoljne izgledom vaših usana i da li biste ih nekom od ovih metoda povećale?

*

Van mreže anea

• *
  • 69
  • 0
  • put me on the train, send me back to my home...
Odg: Metode uvećanja usana-postupci,oporavak,saveti
« Odgovor #1 poslato: 22:36:09, 03.Sep.2009. »
ja imam srcolike i pune usne , prirodno tako da mi je potrebno nista od navedenog  :-*

negdje u srednjoj sam ih probala okruziti olovkom i izgledalo je aaaaaaaaaaaaaaa

*

Van mreže psychedelic

• *
  • 7
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 15:14:22, 07.Sep.2009. »
da budem iskrena uvecala bi ali samo gornju jer je dosta tanja od donje... mada opet priroda e priroda ali volim estetsku hirurgiju i nemam nista protiv nje ako neko misli da ce se bolje osecati ako nesto promeni na sebi to je ok... :D

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 00:14:19, 26.Okt.2009. »
Sad je povecanje usana postalo rutinska metoda.Ja nemam problem sa usnama,ali razumem zene koje to rade, kad je lepo i umereno uradjeno.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #4 poslato: 01:20:59, 26.Okt.2009. »
da budem iskrena uvecala bi ali samo gornju jer je dosta tanja od donje... mada opet priroda e priroda ali volim estetsku hirurgiju i nemam nista protiv nje ako neko misli da ce se bolje osecati ako nesto promeni na sebi to je ok... :D
Imam istu situaciju ...i sasvim sam sigurna da cu jednog dana i srediti taj detalj koji mi smeta.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000