Belgrade City pass za ucesnike Univerzijade

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

  • *****
    Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Belgrade City pass za ucesnike Univerzijade
« poslato: 15:05:56, 27.Jun.2009. »
Svim učesnicima Univerzijade biće uručena kartica Belgrade City pass sa pratećom brošurom, najavila je direktorka Turističke organizacije Beograd Jasna Dimitrijević.

"U štampanoj brošuri, koja će u sobi sačekati svakog učesnika Univerzijade nalaziće se ponuda besplatnih muzeja, spisak restorana sa popustom, besplatne ture razgledanja grada, preporučene galerije i suvenirnice sa popustima i drugi zanimljivi sadržaji", rekla je Dimitrijević Tanjugu.

Ona je precizirala da će kartica, koja omogućava i popuste i besplatne sadrzaje, važiti do 13. jula.

"Učesnicima Univerzijade od pomoći će biti i specijalno izdanje štampane brošure ’Dobrodošli u Beograd’ (Welcome to Belgrade), u kojoj su neophodne informacije o Univerzijadi, takmičenjima, sportskim terenima u kojima se održavaju utakmice, restoranima, klubovima, mestima za zabavu, turama razgledanja...", kazala je Dimitrijević.

Prema njenim rečima, takmičari će imati mogućnost da svakog dana obiđu grad autobusom, ili da sa reka krenu u upoznavanje grada.

"Autobusi će svakog dana polaziti u 10, 12, i 18 sati iz Univezitetskog naselja, a oni koji se odluče za ovakav vid razgledanja grada moći će da vide 'Arenu', da Brankovim mostom preko reke stignu do Hotela Moskve, potom posete Muzej 25. maj, hram Svetog Save... i druge brojne sadržaje", rekla je Dimitrijević.

Svi zainteresovani za obilaske prijavljivaće se u Turističko informativnom centru u Univerzitetskom naselju, Centru "Sava" ili jednom od deset hotela u kojima će biti smešteni.

Dimitrijević je dodala i da je u ponudi razgledanje dvorskog kompleksa na Dedinju, šetnja i razgledanje Zemuna, centra grada od Knez Mihajlove do Beogradske tvrđave, uz objašnjenje stručnih vodiča na srpskom, engleskom, francuskom, nemačkom, španskom italijanskom jeziku.
Ona je istakla da će zainteresovani moći i da razgleđu grad sa reka, da odu na izlet u Kovačicu, Viminacijum ili Surčin.

I za Beograđane su pripremljene informacije, od 28. juna na punktovima TOB-a, na deset lokacija u gradu, moći će da dobiju mape sa obeleženim sportskim terenima i podatke o sportskom takmičenju i kulturnim dešavanjima u organizaciji Belefa.

Prodajna izložba 120 izlagača, rukotvoraca starih zanata i suvenira biće otvorena od 26. juna u Čika Ljubinoj ulici i trajaće do 13. jula.

Prema njenim rečima, suveniri će biti dostupni i na prodajnim mestima u centru grada u Beoizlogu, na otvorenom prostoru na početku Beogradske tvrđave, podzemnom prolazu na Terazijama, u Makedonskoj ulici i na pristaništu.


MONDO


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
885 Pregleda
Najnovije: 23:02:19, 09.Apr.2009.
Maestro
0 Odgovora
1226 Pregleda
Najnovije: 01:45:16, 07.Nov.2009.
miss80