Nega noktiju

• Odgovora: 15
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Nega noktiju
« poslato: 22:34:15, 23.Jun.2009. »
Saveti za prekrasne i zdrave nokte

Ukras lepih ruku su negovani nokti. Pogrešno je mišljenje da se nega noktiju sastoji samo u lakiranju. Nokte treba prvo pravilno manikirati, a tek na kraju lakirati.
1. Njega kožice na noktimaPrilikom uređivanja kožice na noktima morate paziti da ne izrežete preduboko kožicu sa strane, te da vam je kožica potisnuta. Bolje od izrezivanja kožice je potiskivanje s pomoću posebnih sredstava koje omekšavaju kožu i tako omogućuju pomicanje kožice.

Prvo skinite lak sa noktiju posebnom otopinom za tu svrhu (čisti aceton je prejak). Nakon toga nanesite na kožicu posebno sredstvo za omekšavanje kožice (cuticle remover) ili nokte namočite u sapunskoj kupci. Kad vam kožica omekša potisnite je štapićem.

2. Oblikujte nokte turpijicom
Kako bi spriječili pucanje ili lomljenje noktiju, te da bi vam nokti ljepše izgledali, redovito ih turpijajte i podrezujte. Pri tome pazite da vam svi nokti budu iste duljine.

3. Poliranje noktiju
Jednom tjedno polirajte nokte kako bi poboljšali cirkulaciju. Polirajte nokte na jednoj ruci barem dvije minute, ali pazite da vam pritisak nije prejak, kako ne bi oštetili nokte. Za ovo možete koristiti četku za nokte. Nakon poliranja nanesite ulje na nokte kako bi bili zdraviji i jači.

4. Vlaženje
Uvijek imajte pri ruci kremu za ruke, pa čim osjetite da su vam ruke suhe ili im treba zaštita, namažite ih kremom.

5. Bijela olovka za nokte
Ovo vam je odlčno za poboljšavanje izgleda noktiju. Nanesite olovku ispod rubova noktiju – to će vam izraziti boju noktiju i izgledati će vam uredni i čisti.

6. Hrana za nokte
Ako imate neki od slijedećih simptoma, bilo bi dobro da promijenite prehranu:

· manjak vitamina A i kalcija vam se može manifestirati kroz suhe i lomljive nokte.
· nokti savinuti prema dolje znak su pomanjkanja proteina, folne kiseline i vitamina C.
· vertikalne linije na noktima ukazuju na slabu probavu i apsorpciju minerala ili proteina i manjak vitamina B12 i željeza.
· manjak vitamina B12 može dovesti do suhih, vrlo zaobljenih rubova nokta  ili tamnije boje.
· bijele točke na noktima pokazuju manjak kalcija i cinka.
· tamnocrvena boja indicira slab metabolizam zbog konzumacije teške, slane i masne hrane.
· žućkasti nokti ukazuju na nepravilan rad jetre.
· plavi nokti mogu biti posljedica nepravilnog rada pluća i srca.
· anemija, slaba cirkulacija i slabi energetski nivo u jetri i bubrezima mogu se manifestirati kroz blijede nokte.

Kako bi vam nokti bili zdravi i lijepi povećajte unos kalcija, te kroz prehranu uzimajte dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte: sumpor, željezo, silicij, cink, esencijalne masne kiseline i vitamine: D, A i E.

7. Lakiranje noktiju
Kao podlogu stavite bezbojni lak koji štiti nokte od “listanja” i pucanja, te čini nanos laka u boji jednoličnijim. Obojeni lak se može stavljati u dva sloja jer će drugi sloj pojačati trajnost nanosa, kao i boju i sjaj. Svaki sloj laka se mora  osušiti prije nego se nanosi novi.

8. Držite lak za nokte na hladnom mjestu
Nemojte lak za nokte držati na toplom jer će se promijeniti konzistentnost, pa bi bilo dobro da ga držite na hladnom mejstu.

9. Manje je više
Nemojte skidati i ponovno nanositi lak za nokte više od jednom ili dva puta na tjedan. Ovo će isušiti vaše nokte. Bilo bi dobro da za uklanjanje laka za nokte koristite sredstvo koje ujedno vlaži nokte.

10. Masaža ruku
Masažom ruku poboljšavate cirkulaciju i povoljno utječete na zdrav rast noktiju. Ovo je i savršeni način da opustite mišiće ruke i osjećate se izvrsno.

Izvor

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
Odg: Nega noktiju
« Odgovor #1 poslato: 22:38:32, 23.Jun.2009. »
Da li i kako negujete svoje nokte?
Ako imate neki savet podelite ga sa nama  :)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 00:12:59, 25.Jun.2009. »
limun je odlican za nokte.Takodje i kupka od maslinovog ulja u koju cete na nekoliko minuta uroniti sake-sjajno za zanoktice.dobro su se pokazale i kreme za nokte tipa Hemela,probala sam je i meni je bila ok.

*

Van mreže slatka_koketa

• *
  • 69
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 19:35:51, 22.Sep.2009. »
negujem ih i volim da imam sredjene nokte
svaka savremena zena ne sme da zapusti bilo koji deo svog tela :)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #4 poslato: 22:53:43, 20.Nov.2009. »
limun je odlican za nokte.Takodje i kupka od maslinovog ulja u koju cete na nekoliko minuta uroniti sake-sjajno za zanoktice.dobro su se pokazale i kreme za nokte tipa Hemela,probala sam je i meni je bila ok.
Miss, je li ta kupka od maslinovog ulja na prirodnoj bazi ili se kupuje? Ja bas imam problem sa zanokticama! Narucivala sam ranije, mislim da je bas Hemel, kao neka mast/kremica i super mi je bila i za zanoktice i za nokte. Medjutim, ne mogu vise da je nadjem da je kupim!
Imam i jos jedan problem. Cesto mi se nokti listaju..Ne znam kako to da objsnim. Cim malo porastu pocinje da mi se odvaja tamki sloj nokta! Ne znam sto da kupim za to? Trudim se maksimalno da se zdravo hranim, da unosim puno vitamina i minerala, ali mora da postoji neki nedostatak necega???

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 22:59:42, 20.Nov.2009. »
Bilo bi dobro da je extra virgin maslinovo ulje i da se blago zagreje i onda da uronis sake.Listanje noktiju je nazalost problem gde malo covek moze da uradi.Ako se hranis zdravo,ne bi to trebalo da se desava.Naravno treba ti neki lak koji ce sluziti kao zastita za nokte,a nisu lose ni kapsule za nokte i kosu,one su pune vitamina koji ce svaki deficit popraviti.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #6 poslato: 23:11:17, 20.Nov.2009. »
Mama mi je pominjala i neke ab kapi koje se daju bebama, pa da sa tim probam ....ali vidjecu i u apotekama sto oni nude kao rjesenje!
Hvala Miss ;)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 00:15:08, 12.Dec.2010. »
Nema na čemu,nadam se da si rešila problem.Moram da podelim sa vama oduševljenje jednim sjajnim proizvodom za negu zanoktica od Professional nails brenda,odlično rešava problem suvih i ispucalih zanoktica.

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #8 poslato: 02:20:03, 12.Dec.2010. »
Ja imam prirodno lijepe i jake nokte, tako da su i malo duzi. :-[

Uvijek savrseno nalakirane (uglavnom crvena, pink), nemam problema sa zanokticama i sl.

Nemam posebnu neku njegu, kremicom namazem, hranim se zdravo. ;D
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #9 poslato: 13:17:53, 16.Jun.2012. »
Imam dosta cvrste nokte.Mada su malo suvlji,kao i kosa,pa su samim tim i malo skloniji lomljenju.Gledam da ih hidriram kremicom sto je cesce moguce,svaki dan ih poprskam limunom,jednom u sedmici odradim pilling saka sa maslinovim uljem,pa usput i na nokte namazem.Izbjegavam da ih lakiram,sem kad izlazim,buduci da ih skidanje laka dosta isusuje  :-[ A inace su dugacki,lijepi,oblikovani i bijeli,iz daljine izgleda kao da sam radila french  :D Tako da nemam ni potrebe da ih sad nesto dodatno maltretiram.
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000