Anketa

Da li se plasite meksickog gripa?

Da.
Ne.

Meksicki grip

• Odgovora: 172
Stranice: « 1 ... 8 9 10 11 12 ... 18 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Meksicki grip
« Odgovor #90 poslato: 13:04:22, 05.Nov.2009. »
Šta izaziva komplikacije kod novog gripa
Cetvrtak, 5. novembar 2009. 11:38    

Gojaznost i pušenje svakako su među njima, što su pokazale i studije obavljene na pacijentima širom sveta koji su imali teži oblik gripa A H1N1, prenosi "Blic".
Do sada utvrđeni mogući faktori rizika za komplikacije izazvane virusom svinjskog gripa su:

- Srčano oboljenje
- Hronično oboljenje pluća
- Gojaznost
- Dijabetes
- Pušenje
- Oboljenje bubrega
- HIV/sida
- Oslabljeni imuni sistem
- Bolesti koje napadaju nerve i mišiće poput multipleks skleroze ili mišićne distrofije
- Bolesti koje oštećuju kognitivnu funkciju, poput demencije

(MONDO)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
« Odgovor #91 poslato: 21:47:47, 05.Nov.2009. »
Četvrta žrtva novog gripa u Srbiji

Kragujevac, Leskovac, Čačak -- Pedesetogodišnji muškarac iz Čačka, koji se od petka lečio na Kliničkom centru u Kragujevcu, preminuo je od posledica novog gripa.
Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je do danas potvrđeno 204 slučajeva obolevanja od gripa tipa A H1N1, od čega je u poslednjih 10 dana potvrđeno 60 slučajeva.

Izvor: B92, Beta

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #92 poslato: 22:28:04, 05.Nov.2009. »
Peta žrtva gripa u Nišu?
Cetvrtak, 5. novembar 2009. 22:03    

Na niškoj Infektivnoj klinici u četvrtak uveče preminuo je pacijent koji je primljen sa teškom hroničnom opstruktivnom bolešću pluća, rekao je Tanjugu direktor klinike prof. dr Žarko Ranković, istakavši da još nije potvrđeno da li je bio zaražen virusom novog gripa.
"Potpunu dijagnostiku znaćemo tek kada budu stigli laboratorijski rezultati, kada će se pouzdano znati da li je ovaj Nišlija, koji je imao ugrađen pejs-mejker, bio zaražen virusom novog gripa", kazao je Ranković.
On je kazao da je na tu kliniku primljen i jedan mladić iz Vranja sa težom kliničkom slikom, koji je priključen na respirator.

Mondo

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #93 poslato: 22:37:29, 05.Nov.2009. »
Joj, ovo postaje ozbiljno..  :;
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #94 poslato: 23:32:50, 05.Nov.2009. »
Joj, ovo postaje ozbiljno..  :;

ma šta ti je crvena,ne paniči..ja sam u Kragujevcu,i samo se naduva bez veze,vidim snimaju ljude sa maskama ,a veruj mi (radim i u neposrednom sam kontaktu sa ljudima)nigde ih nema sem na klinici gde su dobili naređenje da nose...meni je sin 6 razred,i pre par dana je imao 39C,dve moje neprospavane noći,malo febriceta i gotovo..nije sve meksički,a i moja prijateljica koja je imunolog i infektolog na inf. klinici kaže da i prehlada može biti smrtonosna...ako ti i zafali nešto,ako nemaš težu kliničku sliku niko te neće ni uzeti za ozbiljno,takvo je naše zdravstvo,malo poslušaju pluća,pa ajd kući pi čajeve..pi limunadice,jedi voće i uživaj u životu  :)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #95 poslato: 23:45:40, 05.Nov.2009. »
Hehe... Ma ne panicim..  Bar se za sebe ne plasim jer imam neverovatan imunitet.. pu pu, da ne ureknem :) Nego ne znam, sve do sad mi je to delovalo nestvarno ali kad tako procitam da ljudi umiru...  (*o*) Nekako je jezivo..

Nego kad vec spomenu maske.. Pricala mi je mama da je preksinoc bio prilog na dnevniku upravo o njima i prikazali su snimak proizvodnje. Ladno zena golim rukama pakuje te maske u kutije, bez rukavica.. Ne bi li te rukavice trebalo da budu sterilne??
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #96 poslato: 23:54:03, 05.Nov.2009. »
Hehe... Ma ne panicim..  Bar se za sebe ne plasim jer imam neverovatan imunitet.. pu pu, da ne ureknem :) Nego ne znam, sve do sad mi je to delovalo nestvarno ali kad tako procitam da ljudi umiru...  (*o*) Nekako je jezivo..

Nego kad vec spomenu maske.. Pricala mi je mama da je preksinoc bio prilog na dnevniku upravo o njima i prikazali su snimak proizvodnje. Ladno zena golim rukama pakuje te maske u kutije, bez rukavica.. Ne bi li te rukavice trebalo da budu sterilne??

pakuju i hleb kako ko stigne,što ne bi i maske..inače te maske i ne daju 100% zaštitu,a i jedna je valjana oko 2 sata..sve u svemu,ne možemo se potpuno izolovati

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #97 poslato: 17:40:14, 06.Nov.2009. »
VAKCINA PROTIV SVINJSKOG GRIPA JE OPASNA PO ZIVOT!!!

Ovo je pismo jednog Britanskog farmaceuta, koji je nakon ispitivanja VAKCINE SVINJSKOG GRIPA dosao do sledeceg zakljucka!!!

Ja sam kvalifikovani farmaceut. Istrazivao sam vakcinu svinjskog gripa koju je naša vlada kupila za nas (koristeći naš novac) i koja je sto puta opasnija od svinjskog gripa. Da li znate da su proizvođači vakcine protiv svinjskog gripa zatražili od vlade izuzeće od mogucih tuzbi u slučaju da vakcine uzrokuju štetu na ljudima?

Ako ste napravili vakcinu za koju znate da je deluje, zašto bi vam onda bilo potrebno pravno izuzeće u slučaju nezeljenih posledica na ljudima? Zar to nije veliki znak upozorenja za sve nas? Virus Svinjskog gripa ubio je oko 2 / 3000 ljudi ukupno. Obican gripa ubija 40 000 ljudi godisnje, pa zasto se onda stitimo od Svinjskog gripa a ne od obicnog gripa? Da li to smisla? Zbog cega se onda podize ovolika panika?

Vakcina protiv Svinjskog gripa sadrzi 2 užasno opasne stvari - jedna se zove THIMERESOL. U njegovom sastavu je 50% žive. Thimeresol se veže na receptore u mozgu, i, zapravo, uzrokuje oštećenja mozga. Je li pametano ubrizgavati thimerosol, i dobiti oštećenje mozga, spustivši pri tom IQ ljudi za 10 bodova, kao i brojna druga ostecenja, kako bi se izbeglo dobijanje gripa koji ubija 95% manje ljudi nego obični grip?

Drugi opasni sastojak Vakcine protiv Svinjskog gripa zove se squalene. SQALENE vara vaš imuno sistem da pocne da ubija vase sopstvene celije, što stvara auto-imune bolesti kao što su astma, multipla scelerosis, dijabetes, i hrpu drugih bolesti za koje jos nemamo naziv. Zar je pametno u sebe ubrizgati te stvari, kako bi se izbegao relativno blagi grip, poput svinjskog gripa?

Ako ste trudni zapitajte se ovo - zašto bi uzimali Panvax, kada on sadrži Neomicin sulfat i polymyxin B - od kojih oba pokazuju pozitivne rizike za vase nerođeno dete - kako bi izbegli šta? Blagi grip, koji ubija 95% manje ljudi nego obican grip?

Ja sam stručnjak za kritičku analizu lekova i njihove učinke na ljudima. I neka se neko samo usudi da dodje do mene sa špricom punim Vakcine protiv Svinjskog gripa, ili da dodje blizu moje porodice jer cu je uzeti iglu od njih i probosti ih njom serijom veoma jakih uboda!

Ova stvar je otrov. Nemojte to uzeti. Ne dozvolite da vaši prijatelji to uzmu. Ne dozvolite da vaša porodica to uzme. Ako vas neki idiot u laboratoriju pita: želite li ovu vakcinu, pitajte ga o thimerosolu, o squaleneu, i zašto kompanija koja je to napravila zeli da ima pravno oslobođenje od moguce tuzbe, i onda pogledajte njihova lica koja ce imati izgled tipa: O, boze moja, pa vi ste me izresetali serijom pitanja na koja ja zaista nemam odgovor!

Uverite se i sami u dejstvo ove vakcine:

U Srbiji je institut dobro poznati TORLAK zapoceo samostalan proekat o pravljenju nove vakcine vezane za Svinjski grip. Za nju ne znamo kako ce delovati! Jos nesto, kao dokaz na sve ovo, imamo i u nasim bolnicama u kojima moramo prvo da podpisemo da smo primili ili da cemo primiti ovu injekcinu!!!

Ali jedno je sigurno, ja ovu vakcinu NIKADA NECU UZETI!!!

Posaljite ovu poruku svim svojim prijateljima i procitajte ovo svojoj porodici i razmislite jos jednom, da li ce te primiti ovaj otrov!

Jedite Beli luk, voce i povrce, unosite sto vise vitamina,pozeljno je po nekada unositi i malo alkohola, samo u njemu nemojte preterati i vas zivot ce teci sasvim normalno bez obzira na okolnosti... I Budite Smireni.
« Najnovija izmena:: 18:04:18, 06.Nov.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #98 poslato: 20:06:37, 07.Nov.2009. »
Kon: Moguće proglašenje epidemije

Beograd -- Epidemiolog Predrag Kon kaže da je moguće da sledeće nedelje bude proglašena epidemija novog gripa u zemlji, zatvaranje obdaništa i zabrana masovnih okupljanja.
"Epidemiološka situacija je nepovoljna i dalje se pogoršava. Postoji sad još jedna prijava epidemije iz Južnobačkog okruga", ocenio je Kon.
Kon je naveo da će u ponedeljak, 9. novembra biti prikupljeni svi podaci sa teritorije Beograda.Ukoliko u Beogradu bude prijavljena epidemija, "ulazi se u situaciju da je epidemija široko rasprostranjena u Srbiji i da ima tendenciju daljeg širenja", kazao je Kon.

Izvor: Tanjug

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #99 poslato: 20:10:14, 07.Nov.2009. »
Peta žrtva novog gripa u Srbiji

Beograd, Niš -- Stariji muškarac koji je preminuo na niškoj Infektivnoj klinici bio je zaražen virusom H1N1, rekao je član Radne grupe za pandemiju gripa Branislav Tijodorović.
On je rekao da će se uslovi za proglašenje steći kada se virusom A H1N1 inficira više od 10 odsto stanovništva.

Izvor: B92, Tanjug

Stranice: « 1 ... 8 9 10 11 12 ... 18 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000