Kako povecati samopouzdanje?

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže jelenacv

  • ***
  • 725
  • 0
  • Pol: Žensko
Kako povecati samopouzdanje?
« poslato: 14:02:59, 22.Jun.2009. »
Kako u nekoliko koraka povećati samopouzdanje

Nemate samopouzdanja i ne verujete u sebe? Divite se ljudima koji ne odaju strah, bore se za svoje ciljeve i koji se zauzimaju za sebe? Mislite da vi nikada nećete biti tako samopouzdani i samouvereni? Ništa nije nedostižno!
Uvek možete raditi na sebi i poboljšati svoju percepciju samoga sebe i svojih mogućnosti. Evo nekoliko saveta kako to učiniti:

* Radite na svojim komunikacijskim sposobnostima
Ako budete radili na svojim komunikacijskim veštinama, osećaćete se ugodnije u svim socijalnim situacijama. Za početak vežbajte kako zadržati kontakt očima, kako slušati i postavljati pitanja. Na samopouzdanje će pozitivno uticati i dobar odnos drugih ljudi prema vama.

* Postavite ciljeve
Lakše ćete izgraditi samopouzdanje ako zacrtate koji su vaši ciljevi, bilo da želite održati odličnu prezentaciju na poslovnom sastanku ili voditi opušten razgovor sa osobom koja vam se sviđa. Razradite plan kako to postići i radite na njemu.

* Uključite se u razne aktivnosti
Posvetite se nekom projektu na poslu, učlanite se u neki klub, upišite neki tečaj ili seminar. Nova iskustva proširiće vaše vidike i dati vam novi vetar u leđa. Samopouzdanje će vam sigurno porasti.

* Vizualizirajte svoj uspeh i pozitivnu sliku o sebi
Ono si što misliš. Nastojite sebe gledati kao pozitivnu i samopouzdanu osobu. Samo recite sebi da to možete i da ćete uspeti. Nemojte dozvoliti da vas preplave negativne misli i blokiraju vaš napredak.

* Idite malim koracima
Nemojte postavljati prevelike ciljeve. Za početak recite sebi da ćete se više smejati, da ćete se srdačno rukovati sa svima koje vidite, da ćete na idućem poslovnom sastanku reći svoje mišljenje i svoju viziju rešenja problema.

* Vežbajte samopouzdani stav
Možda se ne osećate kao najsamouverenija osoba, ali zauzmite takav stav. Niko ne mora znati da drhtite ispod svoje samopouzdane fasade. Vežbanje takvog stava će vas polako dovesti do pravog samopouzdanja.

* Iskušajte nove stvari
Nova iskustva pomažu vam da rastete kao osoba. Ne mora to biti skakanje padobranom, ali novi hobi dobra je ideja. Razvićete nove veštine i bićete puno samouvereniji.

* Budite srećni sami sa sobom
Pozitivan stav prema sebi ključ je samopouzdanja. Nastojite biti zadovoljni svojim izgledom i karakteristikama koje ne možete promeniti.

Steći samopouzdanje zahtevan je i dugotrajan posao, ali nije ga nemoguće ostvariti. Idite korak po korak i radite na sebi.

Izvor


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
19 Odgovora
11975 Pregleda
Najnovije: 01:01:57, 23.Mar.2014.
web manijak
8 Odgovora
1997 Pregleda
Najnovije: 19:27:33, 14.Jul.2014.
plutonac
1 Odgovora
508 Pregleda
Najnovije: 00:56:41, 01.Jun.2014.
plutonac