Medvedi više ne plešu!

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
  • Pol: Žensko
Medvedi više ne plešu!
« poslato: 17:59:38, 20.Jun.2009. »
Sasvim prirodno: Medvedi više ne plešu

Posle putopisa po Tadžikistanu, Jovan Memedović se vraća našim, sasvim prirodnim temama. Doduše, ova tema je vrlo neprirodna.

Reč je o višegodišnjem mučenju medveda koji plešu po vašarima širom Srbije. Romi iz Požarevca i Kruševca konačno su predali svoje mečke u ruke veterinara i zaštitnika prirode.
Uz pomoć Ministarstva zaštite životne sredine i strane fondacije, medvedi su privremeno premešteni u Bugarsku, gde je izgrađen specijalizovani azil za medvede koji više ne plešu.

Autor emisije ispratio je ključne trenutke oproštaja od stare tradicije koja u današnje vreme više nije imala nikakvog smisla. Akcija oduzimanja i preseljenja medveda uspešno je završena čime je stavljena tačka na jednu prirodnu katastrofu i ljudsku bruku.

Izvor
« Najnovija izmena:: 18:23:00, 20.Jun.2009. jelenacv »

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
Odg: Medvedi više ne plešu!
« Odgovor #1 poslato: 20:07:03, 20.Jun.2009. »
Hvala Boguuuu!!! Uvek mi je mnogo zao kada vidim kako medvedi plesu! :(  I obicno su mrsavi. Uzas. Jednom sam cak slomila kisobran, koliko me je potreslo i iznerviralo kako je jedan covek tako mucio medveda... Gledam, a ne mogu da pomognem! Najvise mrzim taj osecaj!!!
~Sunshine~

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 20:58:07, 20.Jun.2009. »
I ja sam takva... Ta emisija mi je bila toliko tuzna, da sam osetila neko olaksanje na kraju zajedno sa onim medvedima, stvarno  ;D  Jadne zivotinjice, kakvo mucenje :( Na kraju je pricao kako su ta tri medveda tamo u azilu jela samo hleb, bila povucena i iscrpljena... Inace, i u Srbiji se planira jedno takvo prihvatiliste, odredjena je lokacija, samo jos da se uradi projekat...

« Najnovija izmena:: 18:04:56, 21.Jun.2009. jelenacv »

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #3 poslato: 09:46:34, 22.Jun.2009. »
Odvratno, odvratno, odvratno!!!!!!!! Tesko mi je bilo mnogo dok sam gledala ovaj klip koji je postavila Jelena... :(  Nemam reci :(
~Sunshine~

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000