Beograd preplavljen stranim turistima

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

  • *****
    Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Beograd preplavljen stranim turistima
« poslato: 15:52:54, 20.Jun.2009. »
Direktorka Turističke organizacije Beograda (TOB) Jasna Dimitrijević izjavila je da je poseta stranih turista Beogradu povećana od početka godine, uprkos ekonomskoj krizi.
"U prvih pet meseci ove godine broj stranih turista veći je devet odsto nego u istom periodu prošle godine, dok je u drugim gradovima Evrope i sveta, broj poseta opao od 11 do 20 odsto", rekla je Dimitrijević agenciji Beta.
Kako je objasnila, poseta Beogradu se povećava, jer je Beograd nova destinacija, a to je sada potrebno turistima, čiji su dolazak do nedavno otežavale političke nestabilnosti u Srbiji.
"Potreba za novim destinacijama usmerava se ka Beogradu i mi tu priliku treba da iskoristimo danas i u narednih pet godina", kazala je direktorka TOB-a.
Kako je rekla, očekuje se porast dolazaka turista do kraja godine, ne samo u toku leta, već i povodom kongresa i konferencija koji će se organizovati na jesen.
Dimitrijević je objasnila da zbog toga Beograd mora da obezbedi što više informacija i da sarađuje sa svima koji pružaju ugostiteljske usluge, kako bi kvalitet ponude odgovarao razvoju turizma u Beograda.
Prema njenim rečima, Beograd je promovisan kao siti brejk destinacija, grad kulture i sporta, poželjan za kongrese i konferencije.
"Beograd najcešće posećuju gosti iz regiona i susednih republika, kao što su Slovenija, Makedonija i Crna Gora i sve više Hrvatska. Od zemalja zapadne Evrope najviše dolaze Nemci, Italijani i Skandinavske zemlje, a povećan je i broj turista iz Amerike", rekla je ona.
Kako je objasnila, TOB je u Hrvatskoj promovisao turizam Beograda, a ciljna grupa su mladi koji su pozvani da upoznaju muzički i kulturni život Beograda.
Kao rezultat te saradnje, navela je Dimitrijević, nakon više od 10 godina Hrvatska i Zagreb će imati svoj štand na sajmu turizma u Beogradu 2010. godine.
Direktorka TOB-a je rekla da se očekuje i da će biti povećan broj turista koji brodovima Dunavom dolaze do Beograda, sa 50.000 koliko je bilo prošle godine, na 60.000 u 2009. godini.


MONDO


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
9 Odgovora
2898 Pregleda
Najnovije: 13:31:59, 17.Sep.2009.
crvena
13 Odgovora
2726 Pregleda
Najnovije: 14:15:56, 13.Jul.2009.
Ch
10 Odgovora
5992 Pregleda
Najnovije: 23:04:39, 10.Okt.2010.
Nightmaster