Naočare baš za tebe...

• Odgovora: 22
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
  • Pol: Žensko
Naočare baš za tebe...
« poslato: 18:16:25, 01.Jun.2009. »
Sunčane naočare postale su najvažniji modni detalj, ne samo leti, već i tokom čitave godine. Estetika jeste važna, ali još važnije je da sunčane naočare štite od UV zraka i idealne su one sa 90% zaštite.
Važna je i udobnost, pa naočare koje žuljaju u predelu nosa ili prave pritisak na kožu iza ušiju nisu dobre. Takođe, treba voditi računa da nisu preuske, jer tada propuštaju UV zrake sa strane.
Kada su ovi kriterijumi zadovoljeni treba
da obratite pažnju na oblik lica, jer od njega zavisi kakav model vam najbolje stoji. Stručnjaci su ljudska lica podelili u četiri kategorije - ovalno, okruglo, četvrtasto i srcoliko i dali predloge koji model najbolje pristaje određenim oblicima lica.
OKRUGLO LICE
Ukoliko su širina i dužina vašeg lica otprilike jednake, potrebne su vam naočare koje će vas vizuelno izdužiti. Najbolji efekat postižu široke naočare sa četvrtastim okvirima. Ljudi sa ovakvim licem treba da izbegavaju okrugle naočare.
OVALNO LICE
Ovakvo lice karakterišu istaknute jagodice i brada neznatno uža od čela. Stručnjaci tvrde da ljudima sa ovakvim oblikom lica pristaju svi modeli. Ipak, najbolje rešenje su blago četvrtasti okviri sa zaobljenim ivicama.
ČETVRTASTO LICE
Karakterišu ga široko čelo i izražen donji deo vilice, pa su za takav oblik lic idealne naočare koje će vizuelno "omekšati" grube crte lica, odnosno okrugli i ovalni modeli. Boja treba da se uklopi u zavisnosti od boje kose i obrva.
SRCOLIKO LICE
Ljudi sa ovakvim oblikom lica imaju široko čelo i usku bradu. Njima najbolje pristaju okviri koji su duži pri dnu, tzv. "avijatičarske naočare", kakvi su, na primer, modeli naočara "rejban". Odgovaraju im i manje naočare bez velikih okvira kao i one sa iscrtanim okvirima koje naglašavaju oči.
I poslednji savet stručnjaka je da uvek birate kvalitetne naočare.
« Najnovija izmena:: 11:00:02, 08.Jul.2009. lilka »

Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
Odg: Naočare baš za tebe...
« Odgovor #1 poslato: 18:41:52, 01.Jun.2009. »
Hehehe, ja mislim da meni nijedne naocare za sunce ne stoje! :D
~Sunshine~

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 12:40:32, 02.Jun.2009. »
Imam isti problem pa ih ne nosim,a tako bih želela :)

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #3 poslato: 17:21:02, 02.Jun.2009. »
Obozavam naocare za sunce, narocito one veeelike, sto okriju pola lica  ;D. Ali ih ne nosim jer se plasim da necu umeti da izaberem pravi oblik za sebe.
Jako je bitno, pri odabiru naocara za sunce voditi racuna o zastiti ociju od UV zraka. Naocare treba birati tako da budu dovoljno tamne ali nikako pretamne jer cemo tako smanjiti ostrinu vida. Tamna stakla nisu uvek i najbolja stakla, a i UV zastita nije uvek povezana sa zatamnjenjem ili bojom! Najbolja su siva stakla (srednje do tamna), braon i zelena.

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 18:52:05, 02.Jun.2009. »
Ja sam iskreno do pre meseci mislila da mi samo jedne naocare dobro stoje. Ali nakon puta u Italiju i isprobavanja raznih modela, shvatila sam da moje predjasnje razmisljanje nije pravilno. Uf koliko sam samo pronasla idealnih modela... Ali zbog finansijske krize na kraju sam kupila samo jedan par.
Sada mi je uzasno krivo sto pada kisa i sto ne mogu da ih nosim :) Ali, nema veze, uskoro ce ponovo lepo vreme...
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #5 poslato: 23:05:29, 09.Jun.2009. »
Konacno sam danas nasla idealne sunacane naocare (*I*) ! Bas mi lepo stoje  inlove

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #6 poslato: 22:26:25, 18.Jun.2009. »
Suuupeeer! :D
Ja nisam jos uvek....... I ne verujem da cu....
~Sunshine~

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 09:57:47, 08.Jul.2009. »
Modni diktat za leto 2009. su ogromne, ili "oversized" naočari što debljeg okvira. Izaberite neki
od retro modela koji pristaje vašem obliku lica i šetatajte gradom kao filmska diva

-Naočare za sunce, osim što štite od UV zraka, važne su i kao modni detalj. One su tu da upotpune vaš stajling, ali i da prikriju eventualne podačnjake posle burno provedene noći.
-Iako dizajneri iz sezone u sezonu predlažu modele koji će biti najzastupljeniji na ulicama ili plažama, ukoliko se odlučite za neki klasičniji model možete imati naočari koje su godinama aktuelne.
Modni diktat za leto 2009. su ogromne, ili "oversized" naočari što debljeg okvira. Dame koje više vole klasiku mogu se opredeliti za crni ili braon okvir, a one ekstravagantnije jarkožute, crvene, ili šarene ramove. Bićete trendi i ako izaberete neke sa nijansiranim staklima koje će vašem izgledu dati notu elegancije. Ukoliko volite retro stil pedesetih, probajte kako vam stoje naočari sa belim okvirom. Sigurno ćete izgledati prefinjeno i kul, a možete ih kombinovati i uz opuštenije odevne kombinacije.
« Najnovija izmena:: 11:02:17, 08.Jul.2009. lilka »

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #8 poslato: 22:51:25, 19.Jul.2009. »
Haha, 'ladno sam nasla! Bas mi lepo stoje drugaricine naocare! :D Nisam mogla da verujem..... :) A zelene su! ;D
~Sunshine~

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #9 poslato: 11:12:48, 23.Jul.2009. »

Haha, 'ladno sam nasla! Bas mi lepo stoje drugaricine naocare! Nisam mogla da verujem..... :) A zelene su!

Uzmi ih od nje  ;D . Njoj sigurno ne stoje tako kao tebi  :D

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000