Logika ili intuicija

• Odgovora: 16
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Logika ili intuicija
« poslato: 18:03:59, 28.Maj.2009. »
Logika ili intuicija?

Kada sputavamo ono najosetljivije u nama, ono što ume da prepozna pravu vrednost i suštinu stvari, to se događa zbog toga što smo opterećeni racionalnim. Za promenu, ponekad nije loše poslušati intuiciju, pustiti da nas vodi i verovati joj jer je ona naš najjači unutrašnji odbrambeni mehanizam. Slušati svoj unutrašnji glas koji poručuje šta treba učiniti nije suludo. Naprotiv. Sledeći put kada vas "osećaj u stomaku" upozori da vam neke osobe neće prijati iz nekih razloga, nemojte ga ignorisati. Vremenom i iskustvom intuicija počinje da nas vodi do boljih rešenja i odluka, postaje važan deo naših života. I to ne znači da ćemo manje čvrsto stajati obema nogama na zemlji.

Dobro je verovati da postoji još nešto pored suve logike, i da se to nešto ne može racionalno objasniti. Intuiciju treba odmereno koristiti, ne treba joj biti u potpunosti podređen. Pojedini aspekti realnosti ni po koju cenu ne treba da budu zanemareni, prvenstveno zbog toga što zahtevaju da u naš proces odlučivanja bude uključena i logika. To znači da nema srećnih dana, nema srećnih brojeva, nema sujeverja; samo ono što se čulima može opaziti i naučno dokazati. A intuicija? Ona se ne može baš uvek i svuda primenjivati, ali je sigurno da postoje oblasti života u kojima je njeno prisustvo više nego dragoceno.

Izvor: Krstarica

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Odg: Logika ili intuicija
« Odgovor #1 poslato: 20:39:52, 28.Maj.2009. »
Imam veoma izraženu intuiciju i baš taj problem.Boriti se sa zdravim razumom ili slusati instikte.
Kakva su iskustva, da li i kako znati sta je ispravno?
Vrlo često izgovaram jedno,a osecam sasvim drugu situaciju.Znam u napred sta ce se desiti, osecam ljudsku energiju, kad vidim coveka jednostavno ga poznajem i u naletima mogu apsolutno sve da znam o njemu,a da ne pricam osecaj tuge, laž ili se jace emocije u coveku.Ali veciti problem...Ne,ne to nije tako ili čemu verovati?

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 21:09:37, 28.Maj.2009. »
ne bih birao izmedju ta dva pojma jer mogu oni i zajedno dobro da se uklope ;)

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #3 poslato: 21:11:56, 28.Maj.2009. »
Mogu naravno,ali ipak kad je izrazeno ne znas na koje da se oslonis pa bude zbunjujuce. :)

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 21:15:40, 28.Maj.2009. »
ako je u pitanju pametna osoba onda razum a ako je u pitanju glupa stvarno ne znam (*o*)

*

Van mreže Belladonna

• *
  • 79
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 22:09:22, 28.Maj.2009. »
Ko je glup nista mu osim srece ne moze pomoci. Sinergija intuicije i zdravorazumskih odluka.
http://www.imagebam.com/image/53ae4d33728980
"Predana je bila toliko bludi, te ozakoni strast koja je svlada, da je zbog toga niko ne osudi"...Dante Aligijeri-Pakao

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #6 poslato: 11:57:04, 29.Maj.2009. »
Intuicija je cudo...doduse, moja radi uglavnom na lose signale...tako da mi vec malo dosadilo da uvek znam gde ce nesto da sklizne...a tu eventualno razum moze pomoci tako sto cu se povuci pre nego sto stignem na mesto koje moze bidne opasno po mene...no, sa druge strane uvek je prisutna skepsa...mozda se samo tripujem..i tako u krug..;D

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 21:13:43, 29.Maj.2009. »
Isto mislimo :)

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #8 poslato: 21:18:33, 29.Maj.2009. »
Me too :)
~Sunshine~

*

Van mreže capri

• *
  • 99
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 22:08:15, 29.Maj.2009. »
 Moja iskustva sa intuicijom su takodje da uglavnom osjećam "loše vibracije" ,ali je zato nepogrešiva i dobro mi dodje jer kad pri prvom susretu sa nekim ili nečim osjetim tu neku nazovimo je "nelagodu" ma kako mi zdrav razum  ili logika govorili suprotno ispostaviće se kad -tad da je za to bilo razloga.Imala sam čak "slučaj star 15 godina" gdje sam osobu procjenjujući logično loše procijenila a kad sam je upoznala ekstremno sam se neugodno osjećala i sigurno prvih par mjeseci me saznanje da ću se sresti s njom uznemiravalo.Od tad pa do prije godinu dana bile smo nešto što se zove najbolje prijateljice.Trenutak njene nekontrole dao je na površinu tu negativnu energiju koja me je uznemiravala i od tad tu stoji tačka

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000