Anketa

Podrzavate gej paradu?

Podrzavam
Ne podrzavam

Gej parada u Srbiji

• Odgovora: 195
Stranice: 1 2 3 ... 20 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Gej parada u Srbiji
« poslato: 13:40:35, 26.Maj.2009. »
Gej parada u Beogradu 23. avgusta
Utorak, 26. maj 2009. 11:47    

Gej parada, odnosno Parada ponosa biće održana u Beogradu 23. avgusta, navodi se u saopštenju Gej strejt alijanse (GSA) u kome se dodaje da je ova organizacija donela tu odluku uz konsulstacije sa drugim LGBT organizacijama.
Alijansa je kao inicijator održavanja Parade ponosa danas predala i prijavu skupa nadležnom odeljenju MUP-a.

"Kao što je i ranije najavljeno GSA će sa svojim partnerima učiniti sve da ovaj skup prođe mirno i bez nasilja i provokacija sa bilo koje strane."
Kako u GSA objašnjavaju, cilj parade je da se ukaže na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju lezbejke, gejevi, biseksualne i transrodne (LGBT) osobe. "Ovi problemi se pre svega odnose na visok stepen homofobije u društvu, diskriminaciju na svim nivoima i pojačan stepen nasilja prema LGBT osobama."

U saopštenju se podseća da najviši pravni dokumenti Srbije i međunarodne povelje čija je potpisnica naša država u potpunosti afimišu pravo na javno okupljanje i u potpunosti zabranjuju nasilje prouzrokovano mržnjom.
"Imajući u vidu bezbednost učesnica i učesnika skupa, očuvanje javnog reda i mira i imovine, kao i svih građana i građanki, GSA poziva MUP i druge nadležne organe i institucije na punu saradnju i izražava svoju spremnost da zajedno sa svojim partnerima koji učestvuju u organizaciji Parade ponosa učini sve da ovaj skup prođe mirno i dostojanstveno", navodi se na kraju saopštenja Gej strejt alijanse.

(MONDO)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Gej parada u Srbiji
« Odgovor #1 poslato: 15:35:19, 26.Maj.2009. »
I gde svet ide?
Promocija, lezbejki, pedera a sto moze da bude neverovatno pogubno po decu koju sve vise okupiraju pogresni stavovi. Ovo je jedan od tih puteva koji vodi ka unistenju nacije. Iskreno se bojim da se ne desi da sva deca zavole osobe istog pola jer ce i produzetak vrste biti doveden u pitanje.

Sto neko napisa, "sta ima da se paradiraju po ulicama, neka to rade u svojim kucama"...

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« Odgovor #2 poslato: 16:59:23, 26.Maj.2009. »
Pljuvanje po veri je to sto rade. Da su njihovi roditelji voleli osobu istog pola oni ne bi postojali. Mi koji volimo suprotan pol nismo izasli na ulice.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #3 poslato: 18:06:52, 26.Maj.2009. »
Maestro  (e*e)

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
  • Pol: Žensko
« Odgovor #4 poslato: 19:20:43, 31.Maj.2009. »
Ne, nikako! Sve njih treba odvesti na pusto ostrvo, pa neka tamo rade sta im volja.
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže vozim-bmw

• *
  • 47
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 13:10:04, 08.Jun.2009. »
slazem se potpuno :)

*

Van mreže Nightmaster

• **
  • 437
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 19:54:14, 08.Jun.2009. »
Apsolutno ne trosim dragoceno vreme niti energiju na razmishljanje o ovakvim glupostima...
Nemam dodir sa njima, i ne zanimaju me...
It's better to burn out, than to fade away...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 22:10:36, 15.Jun.2009. »
Živi i pusti druge da žive!Ni nauka nema precizan odgovor na nastanak homoseksualnosti tako da ni ja ne bi nagađala...Sigurno da ljudima koji su drugačiji nije lako,ali nisam za preterano medijsko eksponiranje.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #8 poslato: 11:58:24, 19.Jun.2009. »

Ne zelim nikom lose ali kad cujem da je neko homo zgrozim se  :-\
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #9 poslato: 21:43:43, 20.Jun.2009. »

Slusala sam negde da je to u genima, i da je samo pitanje kad ce osoba to spoznati, kad ce ta njegova urodjena sklonost izbiti na povrsinu. Desava se i da se covek ozeni, i tek onda to shvati pa se razvede, sto u svakom slucaju nikako nije za pohvaliti, reklo bi se - bolje bi mu bilo da je ostao u braku, izrodio decu i ziveo normalno. Ali, to je njegov hrabar korak, jer on je nasao svoju srecu tako sto je dubinski spoznao sebe, shvatio sta zapravo zeli, nasao svoj mir. Zar nije najvaznije biti srecan i zadovoljan svojim JA i svojim zivotom?
A, ako bi se drustvo potrudilo oko njih, izmenilo bi im samo stavove o tome, koji se zapravo kose sa njihovim bicem.

Potpuno se slažem.
I pritom imam dosta prijatelja koji su gay. Dva druga od najranijeg detinjstva,pelena i igrom slučaja upoznala i još neke,pa čak i cenjene ljude vrlo sposobne i naravno intelektualce na pozicijama...jednostavno je urodjeno i znalo se od malih nogi.Cenim ih kao ljude,kao ličnosti i apsolutno nemam problem u komunikaciji niti prihvatanju jer ne razlikuju se po nicemu od drugih ljudi osim u seksualnom opredeljenju i činjenicom da nece suta nastaviti svoju vrstu tj imati decu. U toj celoj priči nema mesta raspravi kako su nakaze jer u realnom svetu sam videla mnogo više nakaza i čula za nakazno seksualnih potreba od same njihove da su drugačiji od onog kako je Bog rekao...i njima samima je teško da prihvate sebe i trpe mnogo pristisaka i ti ljudi su suštinski duboko nesrecni u svojoj različitosti od "normalnog sveta" .Kao i u svemu samo je poenta kako cemo mi to gledati ili koliko ce mediji na nas uticati na ovaj ili onaj način,a kada bi se kao ljudi zapitali možda bi drugačije to prihvatali. Oni isteruju svoju pravdu kao što i političari prave buku,kao što koje kakve grand "zvezde" prave promocije samo što se to osudjuje...vala gori su mi oni sa granda nego bilo koji gay.

Stranice: 1 2 3 ... 20 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000