Fizicka privlacnost i ljubav

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Black Dragon

 • *******
  Forum developer
 • 316
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 9
 • Pol: Muško
 • Black Dragon attacks silently...
Fizicka privlacnost i ljubav
« poslato: 10:37:35, 26.Maj.2009. »
Fizička privlačnost nije isto što i ljubav

O ljubavi znate da tu bude veoma jakih osećanja, toliko jakih da maltene ni na šta drugo ne možete da mislite, potpuno "izgubite glavu" za nekim. Pa, i fizička privlačnost može da bude izrazito snažna, "zablenete se u nekog", osećate da vas neverovatno privlači, zamišljate kakav bi fizički kontakt s tom osobom bio, kakav bi bio osećaj dodirnuti je, poljubiti je, kako li izgleda bez ovog ili onog dela odeće - i pomislite, to je to, vi ste se zaljubili, čim je to toliko snažno da maltene samo o tome razmišljate, mora da je ljubav.

Ne, ne mora da bude ljubav. Intenzivno jeste, i prijatno je, i nije ništa čega se treba stideti, ali nije obavezno i ljubav. U čemu je razlika? Kad se o fizičkoj privlačnosti radi, ona se, kao što joj i ime kaže, fokusira na fizičko, na sva čula (neko čulo više, neko manje, zavisi da li ste više vizuelni tip pa reagujete na izgled, ili više ragujete na glas, ili na miris, ili na dodir i pokret...), a sve ostalo je u drugom planu, ili je čak nebitno. A kad se o ljubavi radi, tu uglavnom postoji i fizička privlačnost (mada se nekad desi da vam neko na početku fizički nije privlačan, ali ga zavolite kao osobu, i vremenom i fizički počne da vam se sviđa i postaje vam sve lepši i sve privlačniji), ali to nije jedino što postoji. S osobom koju volite delite mnogo toga, brinete o njenim željama i potrebama kao i o sopstvenim, ili vam njene želje i potrebe nekad budu i važnije od sopstvenih. Kad se samo o fizičkoj privlačnosti radi, vi tu osobu želite, ali su vam vaše želje preče nego njene; ispunićete njene želje i zahteve kako biste dobili ono što želite. A kad se radi o ljubavi, želje voljene osobe ćete ispuniti jer želite da je učinite srećnom, već vam je i to što je vidite srećnu nagrada.

Izvor: Krstarica


Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe
 


*

Van mreže Nale 83

 • *****
  Počasni član
 • 8 252
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 15
 • Pol: Žensko
Odg: Fizicka privlacnost i ljubav
« Odgovor #1 poslato: 13:39:00, 26.Maj.2009. »
(e*e) Black Dragon, svidja mi se tekst koji si postavio :)!

Citat
Kad se samo o fizičkoj privlačnosti radi, vi tu osobu želite, ali su vam vaše želje preče nego njene; ispunićete njene želje i zahteve kako biste dobili ono što želite. A kad se radi o ljubavi, želje voljene osobe ćete ispuniti jer želite da je učinite srećnom, već vam je i to što je vidite srećnu nagrada.

Fizicka privlacnost daje zar, intenzitet, uzbudjenje na pocetku... S vremenom se smanji i to je neminovno. A ljubav nije toliko intenzivna na pocetku ali ako je prava, postaje sve jaca kako vreme prolazi. Glasam za ljubav :) a ako je ikako moguce neka prava ljubav bude iskombinovana sa jakom fizickom privlacnoscu.
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
10 Odgovora
2475 Pregleda
Najnovije: 08:55:46, 05.Mar.2011.
la luna
25 Odgovora
1884 Pregleda
Najnovije: 18:12:52, 29.Apr.2014.
elena86
5 Odgovora
928 Pregleda
Najnovije: 09:29:01, 27.Mar.2017.
eieigoto