Radite li nadogradnje?

• Odgovora: 39
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Radite li nadogradnje?
« poslato: 23:20:44, 15.Maj.2009. »
Da li ste nadogradjivali kosu? Kakva su vam iskustva i da li bi nadogradili? Zasto?
(Ako imate neku slicicu sa nadogradjenom kosom, kacite da vidimo kako izgleda :) )

Za nadogradnju kose se koristi prirodna kosa i veštačka vlakna.Prirodna za nadogradnju, dok veštačka za klipse, umetke i perike.
   U prirodonim:
80% prirodna kosa i 20 % veštračka vlakna. Kako bi se smanjilo mršenje prirodne kose.
Ne retko se otkupljuje prirodna kosa i odnosi specijalistima(Vlasuljarima) na obradu i pripremu  nadogradnju kose.

Zašto nadogradjujemo kosu?
Da bi postigli volumen, željenu dužinu kose ili da iznijansiramo već postojeću frizuru.
Dužina prirodne kose mora biti minimum 10 cm  da se ne bi videli spojevi i da bi frizura dobije što prirodniji izgled.
   Koje tehnike nadogradnje kose postoje?
Klipse
Čvorovanje
Keratin/silikon
Alkice, Šivenje
Mikrosistem   
Kombinovano
« Najnovija izmena:: 12:22:37, 03.Avg.2010. Perla »

*

Van mreže rada

• **
  • 163
  • 0
Odg: Radite li nadogradnje?
« Odgovor #1 poslato: 19:57:02, 17.Maj.2009. »
razmisljala sam o tome ali nisam probala
da li je nadogradnja trajna ili...  ? (*o*)

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 20:06:38, 17.Maj.2009. »
Nadogradnja klipsama
Ovo je najjednostavniji oblik nadogradnje kose. Veštački pramen se učvršćuje češljićem za koren  kose, može da se skida i stavlja po želji.
 PREDNOSTI:
- lako se održava
- kosu možete da fenirate, kovrdžate i ispravljate
- ne oštećuje prirodnu kosu
- pere se blagim ili razredjenim šamponima

Šivenje
Šivenje se radi obično silikonskim koncem. Prišivanje je po principu ili pramen po pramen ili ceo red trese (konopac na kome je ušivena kosa). Trajanje je kao kod keratina.
Tehnika šivenja.
Prva tehnika koja se danas skoro ne koristi jer se na sastavima prirodne i umetnute kose ne retko ubudja kosa.
Danas se više koriste čvorovanje, keratin, alkice

Nadogradnja čvorićima
Ovo je idealna frizura za žene sa retkom kosom. Veštačku kosu frizer uplete u prirodni pramen i pričvrsti rastegljivim  koncem u boji prirodne kose.
 PREDNOSTI:
-   najdugotrajnija metoda nadogradnje
-   kosa bez korekcija može da traje i do devet meseci
-   ne morate da idete kod frizera na popravke
 - ne oštećuje kosu uopšte
MANE:
-  čvorići se mogu diskretno uočiti, ako je kosa podignuta.

Keratin
Keratin je vrsta prirodnog učvršćivača, koji veštačku kosu vezuje za prirodnu.
PREDNOSTI:
  -nadogradnja se ne vidi
  - možete se farbati, ali preporučljivo je sa što manjim procentom hidrogena (3%)
MANE:
- nadograđeni pramen može odmah da otpadne
- keratin cepa dlaku i oštećuje vašu prirodnu kosu
- preporučljivo je održavanje i korekcija kod frizera
Keratin/silikon je metoda lepljenja. Lepljenje se bazira na principu pramen na pramen. Traje od 2 do 8 meseci u proseku, nosi se 24 sata dnevno, skida se specijalnom tečnošću.

Kod nas najčesce koriste keratin. Ukoliko se odlučis zaista je potreban stručnjak koji ima veliko iskustvo kako bi ti nadogranju uradio sto kvalitetnije i što prirodnije.Nije trajna.Svaka tehnika ima period kada se mora raditi korekcija u zavisnosti od rasta kose.

« Najnovija izmena:: 20:21:05, 17.Maj.2009. lilka »

*

Van mreže Ina

• **
  • 126
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 19:47:12, 28.Maj.2009. »
Zanimaju me iskustva onih cura koje su radile bilo koju tehniku nadogradnje ili nesto vise znaju o nadogradnji?  ::)
« Najnovija izmena:: 21:46:28, 25.Jul.2010. Perla »

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #4 poslato: 20:33:00, 28.Maj.2009. »
Radila sam izlivanje,nadogradnju i ojacanje noktiju.Ukoliko imaš bar dva cm nokte tj izrastak ja ti preporučujem da uradiš izlivanje,a nakon izrastanja svo vreme ojacavas svoje nokte.znaci kad izrastu u zeljenu duzinu, premazuju gelove kao ojacanje.Nokti izgledaju prirodno,a mnogo su izdržljiviji od klasicne nadogradnje kada postoje vece sanse da se nokat odlomi,zacepi.Pola godine ojačavam i imam lepe, duge,jake nokte koji nesmetano rastu, ne primecujem promenu.Na 20 dana se radi dopuna,ali ukoliko kupis neku finu turpijicu i sama te spojeve malo isturpijas i nalakiraš, mozeš razvuci i na mesec.
« Najnovija izmena:: 21:46:47, 25.Jul.2010. Perla »

*

Van mreže Belladonna

• *
  • 79
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 21:45:03, 28.Maj.2009. »
Ja sam samo za ojacanje.
Izvilavanje traje mnogo duze od nadogradnje ali i ona steti nokte, ja obavezno pocupam i svoj nokat kad pukne gel(posle nekog vremena), tako da sam trenutno samo za ojacanje...

Ali ako vec biras da imas duge nokte izaberi izlivanje! Manje steti nokat i duze traje i deluje prirodnije!
« Najnovija izmena:: 21:47:04, 25.Jul.2010. Perla »
http://www.imagebam.com/image/53ae4d33728980
"Predana je bila toliko bludi, te ozakoni strast koja je svlada, da je zbog toga niko ne osudi"...Dante Aligijeri-Pakao

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #6 poslato: 23:10:13, 28.Maj.2009. »
Ne volim nadogradnju... Imam svoje lepe, duge nokte i obozavam ih! I ovako me skoro svi koji ih vide pitaju da li je nadogradnja... ;D
~Sunshine~

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 22:39:59, 30.Maj.2009. »
Ranije sam cesto radila nadogradnje.Nikad ih nisam puno imala,po mesec,dva,onda skinem i to je bilo dovoljno da zadovolji moju zelju za lepim i dugim noktima.Medjutim,od septembra prosle godine,radim ojacavanje svojih noktiju gelom i trajni french.Malo je reci da sam prezadovoljna!Nasla sam super salon.Zbog prirode posla,bitno je da imam uvek sredjene nokte,a posto ne smem da mazem lakove u boji,french je idealan.Vise i ne razmisljam o noktima,samo odem jednom u tri nedelje na korekciju.Svima bi to preporucila :D :D :D
« Najnovija izmena:: 21:47:21, 25.Jul.2010. Perla »

*

Van mreže plavkica

• **
  • 536
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 04:25:46, 31.Maj.2009. »
Slazem se (mah:mah)
Ja radim ojachavanje gelom na svojim noktima-vec 3 godina i prezadovoljna sam.Nema razmisljanja da li sam namazala lak ili nisam,da li mi se slaze,i najvishe od svega shto me je nerviralo je kad aceton nestane bash kad zurim..ili kad se lak oguli malo,pukne neki nokat itd...
Francuski manikir je praktichan,nokti su uvek uredni i lepi..korekciju radim na mesec i ne predstavlja mi problem ta obaveza.
Ruke i nokti su ogledalo zene
Lepo je ako neka cura ima prirodno jake i lepe nokte,ali ako ih nema,gel je savrshen izbor.
« Najnovija izmena:: 21:47:37, 25.Jul.2010. Perla »
Kad pijem kazu - alkoholicharka, kad skitam kazu - skitara, kad ljubim kazu - kurva, a kad umrem kazace - znala je da zivi!!

*

Van mreže Ina

• **
  • 126
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 13:44:50, 01.Jun.2009. »
Ruke su ogledalo zene :)

Najbolje ako ima prirodnih ali ako ih nema treba nesto preduzeti (*o*)
« Najnovija izmena:: 21:47:54, 25.Jul.2010. Perla »

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000