Anketa

Moje lice je...

Ovalno.
(33.3%)
Okruglo.
(27.8%)
Dugo.
(16.7%)
Srcoliko.
(5.6%)
Pravougaono.
(0%)
Dijamantsko.
(0%)
Moje je, pa? :)
(16.7%)

Frizura prema licu

• Odgovora: 7

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
  • Pol: Žensko
Frizura prema licu
« poslato: 11:54:10, 08.Maj.2009. »
Duga kosa vizuelno izdužuje lice, što je super ako vam je lice pomalo buckasto, a to vam se ne dopada. Plus je i duga, negovana kosa stvarno lep prizor (pod pretpostavkom da vas ne "pojede" tako da se na vama maltene ništa osim kose ne primećuje). Međutim, nakon što se lice s godinama izduži, i još ako i omršavi, duga kosa ga vizuelno dodatno izduži i učini još mršavijim, što može da da iscrpljen i/ili starački izgled - nešto što malo koja dama želi.

Da li to znači da je najbolje sasvim skratiti kosu? Ne ako to ne želite. Postoji frizura koja može lepo da vam "popuni" lice, to je takozvana "bubi" frizura. U zavisnosti od svojih sklonosti i tačnog oblika lica, možete se opredeliti između one dužine kose koja vam ide do ispod brade pa do one koja se spušta do ključne kosti. Kosa se šiša stepenasto, počev od obrva pa do linije vilice, malo je duža napred nego pozadi. Postoji mnogo različitih varijacija na ovu temu (ovaj deo ovoliko dugačak, onaj onoliko, simetrična frizura, asimetrična frizura, razne šik varijante koje koriste zvezde...), tako da će većina dama pronaći neku koja im se dopada.

Krstarica

U kojoj meri oblik lica utice na frizuru?
Da li frizuru birate prema onom sto vidite na nekoj slici ili trazite od vaseg frizera da vam predlozi frizuru prema licu?

Život ima onaj smisao koji mu mi damo.
Jovan Dučić, srpski pesnik

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
Odg: Frizura prema licu
« Odgovor #1 poslato: 18:06:41, 09.Maj.2009. »
Pa dosta utice... Npr. neka frizura ti dovede do izrazaja veci nos, ili npr. vise celo, i sl... Dosta je bitno koja frizura kome stoji... Ja npr. volim dugu kosu, ali lepse mi stoji kada mi je poseceno kod vilice.. Ali ne zelim da se osisam na paz, ili tako nesto kratko.. Tako da mi je samo taj deo oko lica osisan kod vilice, a ostalo sve ravno.. Pre mi je bilo stepenasto, a sada sam krenula samo da pustam, i da bude samo ravno. Pa cu videti sta cu dalje kada mi poraste do odredjene duzine :D
~Sunshine~

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 11:10:34, 26.Maj.2009. »
Kako je tesko biti objektivan prema obliku vlastitog lica, najbolje je da pitate strucnjake u salonima ili isprobate ovaj jednostavni test.

Uzmite lenjir ili krojacki metar.

1. Izmerite sirinu lica u visini jagodica.
2. Izmerite vilicu na najsirem dielu.
3. Na najsirem dielu izmerite celo.
4. Izmerite lice po duzini, od koriena kose do vrha brade.

Ovalno lice - duzina lica jednaka je jednoj i pol sirini.
Okruglo lice - duzina lica jednaka je njegovoj sirini; ponegdje mjere variraju, ali opcenito se sirina i duzina gotovo podudaraju.
Dugo lice - duzina vidno veca od sirine.
Srcoliko lice - usko oko vilice, siroko u predjelu jagodica i cela.
Pravougaono lice - duzina i sirina gotovo iste, no lice je kvadratnog oblika.
Dijamantno lice - najsire oko jagodica, uska cela i vilice (na tim dvjema tockama gotovo jednake sirine).

Ovalno lice: Tek nesto uze u predjelu vilice nego oko sljepoocnica.
Isprobajte razlicite stilove: vama gotovo svi oblici frizura odlicno pristaju. Pravilne crte omogucuju vam nosenje daleko vise razlicitih stilova nego sto je slucaj s bilo kojim drugim oblikom lica. Jeste li primijetili da vecina manekenki spada u ovaj tip? Najbolje cete, ipak, izgledati ako kosu budete cesljali unatrag.
Izbjegavajte: Skrivanje “savrsena” oblika vaseg lica zacesljavanjem kose prema licu ili prevelikim siskama.

Okruglo lice: Puno lice s oblim linijama brade. Najsire oko jagodica i usiju.
Isprobajte: Frizure pune na vrhu glave, a gdje ostatak kose pada relativno blizu lica, kratke frizure zacesljane unatrag ili duzine do ispod brade.
Izbjegavajte: Duzinu do brade ili frizure koje uokviruju lice, frizure pune oko usiju.

Dugo Pravougaono lice: Dugo, no gotovo iste sirine na celu i nesto ispod jagodica. Ovaj oblik lica moze imati vrlo usku bradu ili vrlo visoko celo.
Isprobajte: Frizure pune sa strane. Kratku ili srednju duzinu. Njezne siske. Trebali biste izbalansirati duguljastu liniju lica. Isprobajte stepenastu frizuru, koja ce omeksati ravnu liniju vasega lica.
Izbjegavajte: Predugu kosu - u suprotnom ce vam lice izgledati jos duze. Modeli koji imaju ovakvo lice i dugu kosu prolaze samo zato sto su tu uvijek i stilisti, koji ce se poigrati s njihovom kosom i dodati joj punocu. Buduci da vecina nas nema ovakav luksuz, preporucamo duzinu do iznad ramena.

Pravougaono lice: Vilica kvadratnog oblika i obicno slican oblik zalizaka iznad cela.
Isprobajte: Kratke do srednje duge frizure. Posebno s valovitim uvojcima oko lica. Leprsave siske.
Izbegavajte: Duge ravne frizure koje isticu kvadratnu vilicu. Ravne guste siske. Strogu geometrijsku frizuru koja zavrsava u visini vilice.

Srcoliko lice: Gore siroko, s uskom vilicom.
Isprobajte: Visinu do vilice, no naglasavajuci vase lijepe jagodice. Ovaj oblik daje vam punocu upravo ondje gdje je ona najpotrebnija.
Izbjegavajte: Kratku kosu koja istice gornji dio lica. Jako zalizane frizure.

Dijamantno lice: Najsire oko jagodica.
Isprobajte: Vas oblik dramatican je i uneravnotezen. Isprobajte razne stilove, jer pristaju vam najrazlicitije varijante (ako ste pravi dijamant).
Izbjegavajte: Mozete eksperimentirati, no klonite se previse kose na licu, koja ce skriti vase najljepse crte.

UniSex magazin  
« Najnovija izmena:: 11:13:15, 26.Maj.2009. lilka »

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 20:34:34, 26.Maj.2009. »
 (e*e) (e*e) (e*e)
pravi odgovor i resenje za svaki oblik lica

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 19:05:17, 01.Jun.2009. »
Predlozi za novu frizuru
Budite medena zavodnica - odlučite se za neku od frizura koje vam predlaže poznati tim stručnjaka iz salona TONY & GUY

LADY MARMALADE
Ova ultrakratka frizura i dugačke, duboke šiške savršeno se uklapaju sa tonovima vatrene mandarine. Gornji pramenovi mogu biti za nijansu tamniji kako bi se istakao kontrast i pojačala tekstura kose.

KONTRAST BOJA
Oživite crnu ravnu kosu dramatičnim pramenovima u boji električno plave i drečeće crvene. Održavajte njihovu boju i sjaj koristeći šampone i balsame koji su namenjeni bojenoj kosi.

PREMIUM PLAVUŠA
Istaknite se u moru plavuša zahvaljujući ovom neobičnom, fanki, geometrijskom šišanju. Neka donji slojevi budu zagasito plavih nijansi a šiške duboke, dugačke i u tonovima platine - dramatičan izgled je zagarantovan!

PINK DODIR
Tanki pink pramenovi pripremiće vašu kosu za dodir prolećnog sunca. Definišite frizuru interesantnim kratkim šiškama upotpunjenim tankim šarenim pramenovima. Kraći pramenovi sa strane savršeno će istaći konture vašeg lica.
« Najnovija izmena:: 17:12:07, 15.Jun.2009. lilka »
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 11:22:14, 22.Sep.2009. »

Kako je tesko biti objektivan prema obliku vlastitog lica, najbolje je da pitate strucnjake u salonima ili isprobate ovaj jednostavni test.

Za ovakve stvari sigurniji su strucnjaci nego metar  :D
Život ima onaj smisao koji mu mi damo.
Jovan Dučić, srpski pesnik

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #6 poslato: 15:10:05, 01.Mar.2011. »
Slazem se s tom razlikom da je i duzina vrata bitna.
Ovih dana sam u razm. da promijenim malo friz...  (*o*) 
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #7 poslato: 17:35:21, 17.Mar.2013. »
Ja bih da mijenjam friz imam neku dosadnu malo stepenastu na krajevima, dužina 1o cm ispod ramena i nekako mi nije ni kovrdjava ni prava izmedju talasaste i kovrdjave- užas, šta ovalno lice, šta predlažte? A voljela bih šiške, sa strane..

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000