Anketa

Kosu perem:

Svaki dan.
(9.1%)
Svaki drugi dan.
(63.6%)
Jednom nedeljno.
(27.3%)
Svakih 10 dana.
(0%)
Vrlo retko :)
(0%)
Samo kod frizera.
(0%)

Temeljno pranje kose

• Odgovora: 21
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
  • Pol: Žensko
Temeljno pranje kose
« poslato: 11:46:55, 08.Maj.2009. »
Ukloniti neželjene ostatke iz kose

Lak za kosu, gel, pena, vosak... Mnogima je neophodno bar neko sredstvo kojim će kosu naterati na poslušnost, koje će im pomoći da zadrže frizuru kakvu žele, ili da bar imaju koliko-toliko urednu kosu. A nije ni mali broj onih koji koriste i veće količine takvih sredstava, ne samo zbog urednosti već i zbog održavanja neke komplikovanije frizure koja im pruža zadovoljstvo. I to je super, samo što onda bude ostataka tih sredstava u vašoj kosi; delom ih možete izbaciti češljanjem, delom pranjem, ali neretko ipak ostane ponešto, nekakva nedefinisana i neprijatna materija koja vam se ne dopada, a koja ima tendenciju da se slaže u slojevima.

Kako se osloboditi tih neželjenih naslaga? Eksperti predlažu šampon protiv peruti. Po mogućnosti, neki koji je dovoljno blag da smete da ga koristite svakog dana bez straha od toga da ćete oštetiti kosu i "odrati" teme. Takvi šamponi su i inače pravljeni za uklanjanje neželjenih tvorevina iz kose (to jest, peruti), a u praksi se pokazalo da su znatno efikasniji od običnih šampona u uklanjanju neželjenih ostataka proizvoda za stajling kose - i to su otkrili oni kojima posao zahteva da takve proizvode obilato koriste (recimo, glumci koji za potrebe predstave moraju da imaju takvu-i-takvu frizuru, a ne nose periku, i onda svako veče moraju da nanesu veće količine proizvoda za stajling kose, pošto ne mogu da se samo u nekom trenutku izvine i odu da poprave frizuru).
Ako imate problem iz naslova, probajte s ovim rešenjem i vi! Blag šampon za uklanjanje peruti teško da bi mogao da vam naškodi, a mogao bi da vam pomogne i konačno vam temeljno očisti kosu.

Izvor: Krstarica

Život ima onaj smisao koji mu mi damo.
Jovan Dučić, srpski pesnik

*

Van mreže volim forume :)

• **
  • 118
  • 1
Odg: Temeljno pranje kose
« Odgovor #1 poslato: 00:01:51, 09.Maj.2009. »
kad izribam kosu tesko moze nesto da ostane pogotovu sto pola iscupam tokom pranja :D

*

Van mreže rada

• **
  • 163
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 17:16:36, 10.Maj.2009. »
zavisi da li stavljas i koliko stavljas bilo sta u kosu :)

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #3 poslato: 21:26:14, 11.Maj.2009. »
Ono sto je vazno znati u vezi pranja kose je :
1.) Svi samponi su koncetrovani.
    Obavezno ih razblaziti sa vodom pre nanosenja.
2.) Uvek izabrati sampon u skladu sa tipom kose.
    Bez obzira na krajeve kose.
3.) Balzam odgovarajuc u odnosu na krajeve,potrebe ili tip kose.
4.) Prati kosu iskljucivo mlakom vodom i truditi se sto bolje isprati i ko moze da izdrzi na kraju hladan mlaz.
    Na taj naci se sprecava isusivanje kose i na kraju kortikula se zatvara.Sto bi znacilo, zdraviji izgled kose.
5.) Odogavrajuca maska jednom nedeljno.
6.) Kao i odgovarajuci stajling proizvodi u odnosu na tip kose.

*Teme treba prati, krajeve nikako ne guzvati i mrsiti.
* Laganim pokretima od temena ka krajevima.
*Fen ne sme da bude blize od 20 cm. Izbegavati prese.
*Kosa ce uvek biti  cista, negovana i zdravog izgleda.

« Najnovija izmena:: 23:56:14, 03.Jun.2009. lilka »

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #4 poslato: 21:31:02, 11.Maj.2009. »
Ono sto je vazno znati u vezi pranja kose je :
1) Svi samponi su koncetrovani.
Obavezno ih razblaziti sa vodom pre nanosenja.
3) Uvek izabrati sampon u skladu sa tipom kose.
Bez obzira na krajeve kose.
4).Balzam odgovarajuc u odnosu na krajeve,potrebe ili tip kose.
5). Prati kosu iskljucivo mlakom vodom i truditi se sto bolje isprati i ko moze da izdrzi na kraju hladan mlaz.
Na taj naci se sprecava isusivanje kose i na kraju kortikula se zatvara.Sto bi znacilo, zdraviji izgled kose.
6). Odogavrajuca maska jednom nedeljno.Kao i odgovarajuci stajling proizvodi u odnosu na tip kose.
Teme treba prati, krajeve nikako ne guzvati i mrsiti. Laganim pokretima od temena ka krajevima. Fen ne sme da bude blize od 20 cm. Izbegavati prese.
 Kosa ce uvek biti  cista, negovana i zdravog izgleda.

E, ovo mi je trebalo  yeah Taman da ne moram da kupujem periku  :P Hvala Lilly  :srce:
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže jupiter u raku

• **
  • 285
  • 1
  • volim Paris
« Odgovor #5 poslato: 00:28:07, 02.Jun.2009. »
lilka, baš si lepo ovo napisala u vezi pranja kose...sve tačno..
međutim, ja stalno perem kosu kod frizerkice moje u komšiluku i zadovoljna sam..ona uglavnom primenjuje sve ovako kako treba..
ona me farba,izvlači pramenove,stavlja neka hranljiva pakovanja,šiša i fenira....uživam...kafenišem i čujem sve aktuelne tračeve... :) :D
nikad ne reci nikad

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #6 poslato: 10:00:03, 02.Jun.2009. »
Nije loše kod frizera prati kosu, frizeri imaju tehnike masaže prilikom pranja i na taj način se podstiče cirkulacija, što izuzetno prija temenu.Ono što iskreno ne volim kod fizera je da koriste jedan peškir za par mušterija i što vrlo često ne isperu dovoljno šampone ili zato što koriste litarske šampone i balzame.(Čast izuzecima) Kosa nam sjajno izgleda kad izadjemo od frizera,ali kad bi trebale same, shvatimo da nam je kosa suva, ovakva onakva. Svakako da kad sam neguješ kosu trudiš se da to odradiš na najbolji moguci način. Prosto nam kosa treba za ceo život,bar je tako gledam i svaki poduhvat je na duge staze.Kao i kod stresa...efekat je nakon 3-4 meseca :opadanje itd( primer)
E, zato mene nije sramota da ponesem u torbi svoj šampon, balzam, pakovanje i peškir, pa kuc,kuc kod frizera na kafenisanje ,čavrljanje  :)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 15:54:59, 04.Jun.2009. »
Ja imam frizera koji koristi sve kvalitetno,ali uglavnom frizeri,zbog ekonomicnosti,koriste jeftine sampone i preparate.Ipak,cesto i sama nosim svoje preparate za kosu,jer volim da promenim.Kod kuce je perem samo kada sam na odmoru,ostalo vreme to radi frizer(moram imati uvek urednu frizuru zbog prirode posla).
I da ne zaboravim,Pantene clarifying(providno pakovanje)ce ukolniti sve nezeljene ostatke iz kose.Ta oznaka je na svim samponima koji prociscuju kosu.
« Najnovija izmena:: 02:23:21, 03.Jul.2009. lilka »

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 11:23:20, 22.Sep.2009. »

Ja imam frizera koji koristi sve kvalitetno,ali uglavnom frizeri,zbog ekonomicnosti,koriste jeftine sampone i preparate.Ipak,cesto i sama nosim svoje preparate za kosu,jer volim da promenim.Kod kuce je perem samo kada sam na odmoru,ostalo vreme to radi frizer(moram imati uvek urednu frizuru zbog prirode posla).
I da ne zaboravim,Pantene clarifying(providno pakovanje)ce ukolniti sve nezeljene ostatke iz kose.Ta oznaka je na svim samponima koji prociscuju kosu.

Probala sam, super je!  (e*e)
Život ima onaj smisao koji mu mi damo.
Jovan Dučić, srpski pesnik

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #9 poslato: 12:23:04, 22.Sep.2009. »
Pa naravno da je super kad ocisti kosu a ne isusi je,drago mi je da si zadovoljna :)

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000