Zanimljivi deo ~ svaki deo tela se može podeliti na 30° kao što se vidi na ovim slikama :

(iz pristojnosti nisam postavila sliku genitalija, ali i one se mogu "podeliti" na 30°)
I sad preko simbolike polja / planeta se posmatra gde osoba ima "šta" ~ beleg, mladež, ožiljak... itd...
Evo primera kod mene ~ moj je Mars u Blizancima u VIII polju tj na kraju samog VIII polja u 0° sa vrhom IX polja i Pluton u Vagi na samom vrhu XII polja u O° sa Suncem ~ ja imam mladež i "tamo dole" i na stopalu i na ledjima jedan baš veliki ("tamo dole ~ VIII polje, stopalo ~ XII polje, ledja ~ Pluton O° Sunce) a ako pogledamo po lokaciji stepena ~ Mars je na 25° ~ to je desna strana "one stvari", pred kraj znaka Blizanaca, pred sam kraj te lokacije... ili pak na ledjima ~ 09° Vage u gornjem malo nalevo delu ledja se nalazi mladež (ja vrlo često gledam XII polje i kao ledja, jer sam iz prakse videla da to funkcioniše sasvim ok, a i samo Sunce je vezano za ledja)
Takodje, ako ću da gledam i ostale mladeže i ožiljke ~ na primer isti taj Mars ima 120° sa Merkurom (ruke) koji je na Spici i nalazi se na fixnoj zvezdi Betelgezu ~ ja po rukama imam grupisane malecke mladeže koji mogu da podsete na sazveždja ako bi se povukla linija medju njima.
Isto tako ako posmatramo Marsa kao glavu ~ Mars je pred kraj znaka ~ znači okolina brade ~ Mars je umetnut u VIII polju tj u 0° sa vrhom IX polja (par minuta razlike) ~ sam Mars je po tipologiji - ožiljak - ja na bradi imam pošten ožiljak koji se hvala Bogu više ne vidi (opet 120° sa Merkurom ~ u detinjstvu zadobijen ožiljak ~ XII polje se vezuje za period od rodjenja do negde 7 godine ~ ja sam pala na bazenu i lupila bradom o pločice...) ili pak ako gledamo Urana koji ima virtuelni 120° sa tim Marsom ~ Uran mi je na 01° Škorpije u 1 polju i to je početak glave, sam početak čela ~ ja i tu imam jedan s desne strane ožiljak, koji se opet hvala Bogu ne vidi mnogo (ožiljak zadobijen od jedne tuče dok sam bila u osnovnoj školi...)
Ili pak ako opet pogledamo moje I polje ~ tu su mi Uran i SMČ (EKV izmedju njih je 11° Škorpiona ~ ako posmatramo taj stepen vezan za glavu ~ to je okolina nosa ~ kao maloj mi je pao mali luster na lice i napravio mi ožiljak na nosu (hvala Bogu, pa i on se skoro ne vidi...)
Ili pak, samo koleno, to je okvirno 15° ~ X polje se vezuje za kolena ~ meni je sam početak Lava vrh X polja ~ ja na kolenu sa gornje strane imam malu rupu ~ dobijenu od pada sa bicikla u koju se zaglavio u datom momentu kamenčić ~ "iza" vrha X polja je Saturn na 01° (Saturn - kamen)
Ili pak ~ Mesec mi je na 12° Device ~ Mesec se vezuje za lice, obraz ~ ja imam dosta slabašan mladež na desnom obrazu... Mesec mi je u praznom hodu, pa tako se i ovaj mladež jedva vidi (nema aplikacija, nema dešavanja...) ili pak Mesec se vezuje i za grudi ~ na desnoj dojci, baš kod bradavice ja imam mladež (skoro sredina 15° ~ meni na 12° ~ sa strane)
I tako može u nedogled da se gleda svuda po telu gde se šta nalazi