Skromnost...

• Odgovora: 34
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže igor pt

• *
  • 24
  • 0
Skromnost...
« poslato: 17:43:36, 29.Apr.2009. »
Da li mislite da je skromnost mana ili vrlina? I zbog cega...
« Najnovija izmena:: 23:03:06, 06.Jan.2010. * Charobnjak * »

*

Van mreže Galadriel

• **
  • 157
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Skromnost...
« Odgovor #1 poslato: 20:48:51, 29.Apr.2009. »
Skromnost je u hrišćanstvu ,a i ostalim religijama vrlina, i kao takva je uvedena u svetim pismima. Na žalost u današnjim društvima gde su prave vrednosti pogažene kao nepotrebne i "zastarele", a ispropagirane su nakaradne pojave kao sinonim za uspeh i prestiž, skromni ispadaju "budale", a laktaši, lignjoslavi i ostali kurtoni bivaju oni koji su uspešni. Bez obzira, ljudi kojima su moralne vrednosti baza, a ne nadgradnja pre ili kasnije dobiju svoje zasluženo mesto u socio-kulturološkom životu, jer kvalitet je ipak onaj koji na kraju biva ocenjen i prepoznat kao potreba i merilo uspeha u bilo kom segmentu života.
In The Kingdom Of Blind One-Eyed Are King

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 15:51:13, 01.Jun.2009. »
Mana ukoliko se čovek uljuljka u skromnim zahtevima i potraznjama u zivotu,pa prosto nema snage da nastavi dalje,bude bolji i zadovoljava se sa tim sto ima u potpunosti.A svakako divna vrlina i prelep osecaj ako je zadpovoljan sa onim sto ima,pa zna da ceni ono sto poseduje makar to bilo i u malom.Sigurna sam da takav covek oseti vise radosti nego neko ko je ne skroman.
Ja sam skromna sustinski,ali grabim za više i bolje.Zahtevi životni su mi osnovni,al ipak guram za boljim...kako emotivno tako i materijalno.Umem biti skromna,ali me proganja neskromnost :)

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #3 poslato: 17:39:21, 01.Jun.2009. »
Slazem se...skromnost kao i sve ostalo treba dozirati...licno, nesto nisam fan iste, ali to zavisi od mnogo drugih faktora...a lazna skromnost mi mnooogo ide na zivce

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • SuperLady
« Odgovor #4 poslato: 11:38:37, 17.Jun.2009. »
U danasnje vreme, realno - mana. Ja je ipak negujem. 8)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 01:00:50, 28.Jun.2009. »
Nekad precenjena kao vrlina nekad preko potrebna.Ja nisam nešto posebno skromna,priznajem :-[

*

Van mreže jupiter u raku

• **
  • 285
  • 1
  • volim Paris
« Odgovor #6 poslato: 20:34:55, 30.Avg.2009. »
Ne bih skromnost nazvala ni manom ni vrlinom.....nego glupim nametnutim pravilom tzv,,ispravnog ponašanja,,

neka bude skroman onaj koji nema čime da se pohvali,onaj koji nije postigao svoje ciljeve u životu, ili se ne zalaže dovoljno za njihovo postizanje..

ali ne vidim razloga da se ne pohvali,i da bude skroman onaj koji ima razloga,koji ima čime da se pohvali,koji može da kaže :

da.. to sam JA..to sam JA svojim trudom postigao...to sam naučio,tu sam veštinu ,ili diplomu stekao svojim učenjem, to sam zaradio svojim vrednim radom,sagradio sam kuću svojim rukama i svojim novcem,odgajio sam decu, da budu pošteni ljudi ..imam dobrog partnera ...volimo se i poštujemo..pošteno živimo i vredno radimo...

zadovoljan sam što sam sve to postigao JA..i imam puno pravo da o tome govorim i da mi niko ne može reći kako sam neskroman

mada,ljude koji su neuspešni, ili misle da su manje uspešni od ovoga koji govori o sebi,jaakoo,jaakoo, nervira ovakav stav ,koji sam iznela...pa onda kažu ....gle, kako se hvališe,gle, kako je neskromna..užasno me nervira ta naduvena neskromna hvalisavka >:(
nikad ne reci nikad

*

Van mreže anea

• *
  • 69
  • 0
  • put me on the train, send me back to my home...
« Odgovor #7 poslato: 20:43:10, 30.Avg.2009. »
mislim da je to negdje izmedju ;D

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #8 poslato: 20:49:03, 30.Avg.2009. »
Zavisi od konkretne situacije..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže tina1812

• **
  • 138
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Sun is shining....I'm rainbow too..
« Odgovor #9 poslato: 21:31:52, 30.Avg.2009. »
i jedno i drugo, jer biti skroman moze ti pomoci,tako sto ces biti zadovoljan s malim,al isto tako i odmoci,jer nikad neces tezit necem visem.. dobro je biti umjereno skroman :) tj. teziti visem, a biti zadovoljan onim sto imas :)
Natalna Karta

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000