Koliko sam ja uspela da saznam ova konfiguracija je prilicno retka a ja imam 2 komada, i to oba "pokazuju" u 7k...Divno!

Jod je dakle konfiguracija koja se sastoji od dve planete u sekstilu(koje dobro funkcionisu zajedno) i koje su obe u inkonjunkciji sa trecom planetom, koja je na vrhu ovog jednakostranicnog trougla. Koliko sam ja shvatila, treba moc te 2 planete iz sekstila(i njihovu simboliku) usmeriti na resavanje problema na polju u koje "pokazuje" Jod(tj. gde se nalazi ona treca planeta) jer se tako postize harmonija i jedino se na taj nacin moze "odraditi" Jod.
S obzirom da meni oba Joda "pokazuju" u 7k, ja definitvno jos nisam uspela da se izborim sa njima, jer srece u ljubavi nikako nemam

sad cu ja pokusati da rastumacim ove moje Bozje prste a svaka pomoc je dobrodosla

Jod br. 1 - MA na 28' Vage u 11k u sekstilu sa konjunkcijom JU na 28' Strelca i NE na 29'34" Strelca u 2k, pa sve ovo u inkonjunkcijama sa Kironom na 29' Bika u 7k
Ovo bi se mozda moglo protumaciti da cu ja u vezi pokusati da zadovoljim prvenstveno druge(MA u Vagi)...idealizovati partnera(NE0JU u Strelcu) i zbog toga biti povredjena(Kiron)...nije mi bas najjasnije...?
Jod br.2 - SA na 15' Skorpije u 12k u sekstilu sa SO na 16' Jarca u 2k(kojem je i dispozitor) u inkonjunkciji sa Severnim Cvorom na 16' Blizanaca u 7k. Ovo bi mozda bilo da cu ja ustvari tek kad se "uozbljim" i shvatim da mi odgovara stariji i ozbiljan partner uspeti da ostvarim svoj karmicki cilj(SMC), tj. nadjem svoju drugu polovinu? Uffff...uopste mi se ne dopada to sa uozbiljavanjem i starijim partnerima...
natal je naravno u potpisu