Simbolika XI polja u horarnom čartu :

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Pol: Žensko
  • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Simbolika XI polja u horarnom čartu :
« poslato: 12:49:42, 23.Apr.2009. »
Ovo polje je najnezastupljenije polje od svih polja u TA. Ono se vezuje za pitanja : "Da li ću biti zadovoljan platom/penzijom?" i "Koliki će mi biti porez?" Takodje, XI polje se vezuje i za prijatelje ~ pa ako postavljate pitanje za nekog svog prijatelja/prijateljicu, onda ovo polje dolazi u prvi plan.

Pitanja vezana za platu/penziju/porez :

Kao što svi znamo X polje je posao ~ II polje od X polja je novac od posla [država je tkodje predstavljena X poljem ~ njen trezor je XI polje]

Posmatramo :
~ Asc' i njegovog vladara + Mesec = klijent
~ II polje pitača = njegove trenutne finansije
~ XI polje = plata na poslu, penzija od posla, plaćanje poreza

Razmotrite recepcije, proveravajući naročito da li vladari X i XI polja imaju pozitivan stav prema pitačevom II polju tj. njegovom vladaru ~ da li vole ili ne vole pitačev novčanik i da li žele ili ne žele da se nadju u njemu...

Kada je porez u pitanju :
~ poreznik je takodje predstavljen XI poljem i obavezno treba pogledati recepcije izmedju pitača i poreznika ~ što ga poreznik više "voli" to će više želeti pitačev novac, ako poreznik [vl.XIp.] egzaltira vl.II polja = poreznik precenjuje količinu novca koju klijent ima ili u najmanju ruku nema pravednu sliku o tome koliko ZAISTA klijent duguje već "filuje" i dodaje nule na računu...

Ako vidite da vl.X ili vl.XI polja vole klijentov novac [nalaze se na primer u znaku vladara II polja] to mogu biti loše vesti, sem u slučaju da je uzajamna recepcija dobra ~ da je "ljubav uzvraćena". Snažna uzajamna pozitivna recepcija znači da će račun biti manji [realan] jer nam ukazuje na činjenicu da ma koliko poreznik želi da se dokopa sadržaja novčanika pitača, ipak će biti realan i smanjiti svoje zahteve.

Naročito obratite pažnju koliko je vladar II polja ~ klijentov novčanik ~ dobro / loše postavljen ~ to je ono što treba da je prioritet.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže emilly2

• *
  • 41
  • 0
Odg: Simbolika XI polja u horarnom čartu :
« Odgovor #1 poslato: 01:30:14, 12.Maj.2009. »
Da li se ovo polje gleda kada pitac postavi pitanje o preljubi partnera,11.polje kao 5. od 7?
Jer ne mozemo gledati 1.polje jer predstavlja pitaca,a 5.polje je polje seksa,zabave,uzivanja itd,?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #2 poslato: 08:09:08, 12.Maj.2009. »
Preljuba se posmatra kao XII polje ~ "greška" koji smo [ne]namerno učinili i tim na neki način poremetili harmoniju sa partnerom. To je polje svega onoga što se sakriva od očiju javnosti, za razliku od X polja koje predstavlja sve ono što javnost vidi pa nam u odnosu na to "odredjuje" društveni status.

Za partnera se uzima horarno VI polje, jer je to XII polje od Desc'.

A što se tiče XI polja, to je V polje partnera, tj. ono što on/ona voli da radi kada je u ljubavnoj vezi.

Znači V polje je GLAGOL u ljubavnoj vezi, a VII polje je OBJEKAT naše ljubavi = partner/partnerka.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže emilly2

• *
  • 41
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 10:14:52, 12.Maj.2009. »
Pa zapravo to za 5.polje mi je rekao jedan poznati astrolog kad sam ga pitala,pa mi nije bilo bas jasno,jer Froli kaze da je druga osoba uvek preko puta nas(7.polje),kao i za 5.polje da nikada ne predstavlja ljubavnika(cu),nego sam sex i ono u cemu uzivamo.
A kako u kontekstu ovog pitanja ne moze da se uzme asc u obzir znaci li to da ce odgovor biti potvrdan ukoliko vl.dsc-ta ode u svoje 12.poje(dakle 6.),ili ako je u aspektu sa vl.svog 12.polja,ili u konj.sa NE-Froli se drzi TA,ali primetila sam da nekada naglasene transcedentalne planete dodatno objasnjavaju neke stvari,i dosta astrologa ih uzima u obzir..?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #4 poslato: 10:53:09, 12.Maj.2009. »
Pa zapravo to za 5.polje mi je rekao jedan poznati astrolog kad sam ga pitala,pa mi nije bilo bas jasno,jer Froli kaze da je druga osoba uvek preko puta nas(7.polje),kao i za 5.polje da nikada ne predstavlja ljubavnika(cu),nego sam sex i ono u cemu uzivamo.
A kako u kontekstu ovog pitanja ne moze da se uzme asc u obzir znaci li to da ce odgovor biti potvrdan ukoliko vl.dsc-ta ode u svoje 12.poje(dakle 6.),ili ako je u aspektu sa vl.svog 12.polja,ili u konj.sa NE-Froli se drzi TA,ali primetila sam da nekada naglasene transcedentalne planete dodatno objasnjavaju neke stvari,i dosta astrologa ih uzima u obzir..?

Po TA ne bi trebalo koristiti Uran/Neptun/Pluton ~ jer isto to imamo u simbolici Saturna/Jupitera/Marsa.

Froli i kaže da je V polje UVEK GLAGOL u ljubavnoj vezi ~ ono što sve radimo sa našom voljenom osobom, ono u čemu uživamo, ono što nas čini srećnim [zabavljanje, sex, smeh, šetnja, izlasci, provod, pokloni...] a VII polje je UVEK naša voljena osoba ~ bilo da je reč o flertu, aferi, stabilnoj vezi, bračnom partneru, pa čak i ako postoje samo simpatije a ne i fizičkog kontakta izmedju to dvoje.

• Uvek se uzima Asc' kao pitač, a Desc' kao predmet/osoba za koju je pitač emotivno vezan i interesuje se da li mu/joj je ta osoba verna.

• Ako se vladar Desc' nadje u XII ili ima aspekt sa valdarem XII polja, ili pak po Ptolomejevoj tabeli je vezana preko vladarstva/egzaltacije/termina/tripliciteta sa vladarom XII polja, ta osoba nešto krije po pitanju odnosa prema partneru ~ tj. pitaču. Ako se nadje u licu/izgonu/padu onda ne krije osobu [nije u ljubavnoj vezi sa nekim trećim, već krije nešto drugo]

Isto tako, kada su dvoje u vezi pa na primer :
• jedna od njih dvoje već ima drugu vezu i pre nego što je osoba koja pita ušla u taj "ljubavni trigon" onda se uzima sledeće : pitač će biti predstavljen Mesecom, osoba za koju se pita će biti Desc' i nj vladar, a partner/ka sa kojom je Desc' će biti predstavljena Asc',

• njih dvoje su zajedno, ali se u okolini muva osoba sa kojom je jedno od njih dvoje pre početka njihovog odnosa imala "nešto" ~ onda se za tu osobu uzima Saturn, koji predstavlja osobu koja je "ostaljena".

• U horarnom čartu XI polje se uzima kao V polje partnera/ke, 5polje od VII polja. Znači sve ono što partner/ka voli da radi da bi se zabavila i da bi joj bilo lepo.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000