Sinastrija pitanja i nedoumice

 • Odgovora: 142
Stranice: 1 2 3 ... 15 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže medium

 • *
 • 25
 • 0
 • Pol: Žensko
Sinastrija pitanja i nedoumice
« poslato: 21:36:44, 21.Apr.2009. »
...super text Predraga Petkovica

                                  BORBA IZMEDJU VENERE I MARSA
             
Evo nekoliko praktičnih astroloških tehnika koje možete iskoristit kada upoređujete svoj horoskop sa horoskopom partnera. On će svakako dati sliku vašeg sadašnjeg i budućeg odnosa. Smatram da je mišljenje astrologa mnogo bitnije od saveta druarice, mame, tate ili komšinice. Zato ako hoćete saznati nešto više o svom partneru ili o vašem budućem ljubavnom životu, nabavite samo podatke, a to će biti više nego dovoljno da astrolog proceni šta se krije iza skrivenih značenja simbola u horoskopu.
Obično smo osobom privučeni na dva načina, fizički koji je obično onaj prvi impuls i psihički koji ustvari govori o unutrašnjosti osobe. Neke se osobe privuku na prvi pogled, pa jedna drugoj postaju odmah simpatične, dok se kod nekih rađa odbojnost čak pri prvom susretu. U čemu je ustvari tajna? Vrlo jednostavno. Tajna je u položaju međusobnih ascendenata.

Ukoliko su u horoskopu dve osobe ascendebti u sekstilu i trigonu oni će se svakako međusobno privući. Na primer acsendent u Lavu se odlično slaže sa ascendentom u Vagi, Blizancima, Strelcu, Ovnu, Ascendent u Biku se odlično slaže sa ascendentom u Raku, Ribama, Devici i Jarcu: Ovakve veze mogu biti dugotrajne i srećne. U suprotnom, ukoliko se ascendenti nalaze u kvadratu, na pr, u Lavu i Škorpiji, Ribama i Strelcu, Raku i Ovnu, situacija će biti puna konflikata, jer su te dve osobe potpuno različite. Prijateljski odnosi u ovakvim aspektima ne opstaju, ali u horoskopima suprotnih polova mogu doneti veliku privlačnost. Ta privlačnost ne isključije sukobe, koji su ustvari vrlo izvesni. Prvlačnost se događa i kada se nečiji ascendent, nađe na dascendentu druge osobe.

Izuzetno jaku privlačnost će osetiti dve osobe u čijem se uporednom horoskopu na poziciji Venere jedne osobe nađe Mars druge osobe. Ovaj aspekt govori o veklikoj fizičkoj privlačnosti, dobrom seksualnom životu i jakim strastima. Teško se mogu obuzdati. Stalno žele jedno drugo.
Položaj Sunce jedne osobe na položaju Meseca druge osobe, obično govori o velikoj međusobnoj povezanosti. Ovaj aspekt štiti i čuva vezu, a obično vodi u brak.Često su u prošlom životu ove dve osobe bile muž i žena.

Takođe će pozicija Sunca jedne osobe na ascendentu ili descendentu druge osobe dati izuzetnu privlačnost. Ovo se takođe odnosi kada su u pitanju Venera i Mesec. Pošto su to dve najemotivnije planete, njihov položaj na ascendentu. i descendentu može dati jaku ljubavu vezu i brak. Ukoliko drugi aspekti ne ruše ove planete, partneri se vole i ostaju u braku do kraja života.
Kada se Venera jedne osobe naže na Suncu ili Mesecu druge osobe, shvatamo da će međusobna ljubav i poštovanje biti veliki.

Najbolji znak da će veza trajati odnosno da će biti dugotrajno uspešna je ako su u uporednom horoskopu svetla u trigonu. Znači, ukoliko je Sunce jedne osobe u trigonu sa Mesecom druge osobe, spoj će biti savršen. U slučajuda se Jupiter ili Venera jedne osobe nađu na Suncu, Mesecu ili ascendentu druge osobe, ova druga će imati izuztno puno sreće od one prve. Savršen aspekt za dobar brak.
Međutim, ako Mars ili Saturn jedne osobe padne na ascendent, Sunce ili Mesec druge osobe, ova druga će biti povređena kako emotivno tako i fizički. Sa Marsom na ascendentu, descendentu ili Mesecu, može se javiti jaka seksualna privlačnost, ali to svakako vodi u međusobni rat. Mars u kvadratu sa Mesecom, takođe daje iste stvari i ovakvu vezu svakom slučaju treba izbegavati, U prošlom životu ove dve osobe su bili veliki neprijatelji, a sada ih je njihovo nesvesno ponovo spojilo, da bi odradili neki dug. Jedna se vraća kao žrtva a druga kao dželat.

Interesantno je to da se loši aspekti Saturna prema Mesecu u uporednom horoskopu uopšte na početku veze ne osećaju. Naravno ukoliko postoje drugi aspekti za pruvlačnost. Ipak kako vreme prolazi (Saturn), oni se sve više osećaju. U vremenu koje dolazi ovaj aspekt mora dati zahlađenje odnosa, seksualnu nezainteresovanost i sl. Sve ovo dolazi od osobe čiji Sarurn napada Mesec
Osoba čiji je Mesec u pitanju se ovde oseća povređenom i i nevoljenom, što vremenom uzrokuje krajnje nezadovoljstvo i veliko emotivno ispaštanje.

Ukoliko se Saturn nalazu tačno na Veneri, osoba čija je Venera napadnuta ima neki karmički dug prema osobi koja je predstavljena Saturnom. To su karmičke veze koje obično govore o zabranjenim ljubavima, velikim razlikama u godinama, različitim društvenim statusma i sl.
Ukoliko se Uran jedne osobe nađe u konjunkciji, kvadartu i opoziciji sa Venerom druge osobe, veza ne može biti trajna i stabilna. Ona je samo za avanturu a nikako za brak. Ona osoba koja ima ovakav položaj Venere sa svojim partnerom, ne treba da očekuje dugu vezu. Ako se kojim slučajem uda, biće ostavljena i to naglo i odjednom, bez ikakvog upozorenja ili najave.
Neptun će u ovakvim aspektima dati prevare, obmanjivanje a osoba čija je Venera napadnuta, lako može biti u iluziji jer je svog partnera idealizovala i totalno loše procenila. Ovakvi aspekti u početku daju veliku zaljubljenost, egzaltirana osećanja, ali i naglo buđenje iz sna, što često zna biti izuzetno neprijatno i bolno.

Što se tiče plutonovih loših aspektima prema Veneri, citiraću reči našeg velikog astrologa Mileta Dupora koji za ovakave aspekte savetuje Veneru rečima: "Bježi na vrijeme"!
Ipak, sinastrija je posebna oblast astrologije, pa je ovde svakako nemoguće navesti sve ono što ona nudi. Ipak ovo su neke smernice za početak. svakom je emotivno ispunjenje bitno jer svako u horoskopu ima i Mesec i veneru. Svako želi biti voljen i voleti. Ipak sama ljubav ne garantuje opstanak, jer je druge stvari lako mogu srušiti. Dovoljno je da osobe imaju različite temperament, pa da sruše ono što su godinama gradili.

Slično kao položaj ascendenta možemo gledati i položaj Sunca. Tako vidimo da se Lavovi izuzetno slažu sa svojim sekstilnim i trigonskim znacima Vagom, Blizancim, Strelčevima i Ovnovima. Prema Vodolijama lavovi će osetiti privlačnost, ali će uvek biti borbe oko autoriteta. Lav hoće da vlada, dok Vodolija to ne priznaje i želi Lavu srušiti autoritet. Ipak mogu dobro funkcionisati.
Ali ako se međusobno nađu Ovan i Rak, Vaga i Jarac, Ribe i Blizanci, Device i Strelčevi, Bikovi i Vodolije, dovoljni su i malo lošiji aspekti da izazovu velike probleme. Uopšte gledano, položaj Sunca u kvadratnim znacima pravi probleme za opstanak veze. To su različiti temperamenti koji ako se ne usklade dovode do razdvajanja. Iako među polovima daju veliku privlačnost naročito kod Lava i Škorpije, to je samo početna varka. Sukobi će sa kad tad pojaviti. Od uporednih planeta zavisi dalja sudbina a takođe i od potreba same osobe.

Dakle vidimo da nije lako uskladiti odnose među polovima, pa je za ovakve stvari astrologija odlično rešenje. Ona nam može dati podatke koje možemo praktično iskoristitkako bi poboljšali kvalitet svog emotivnog života. U najmanju ruku uštedeće nam puno vremena i živaca, i mnogo realnije ćemo videti situaciju u kojoj se nalazimo.
Ponekad kratkotrajna privlačnost zaludi osobu jer ne shvata da to nema perspektivu da dugo traje. Često se dešava da ovoga dođe ukoliko se progresivni Mars jedne osobe nađe na natalnoj Veneri druge osobe, ili obrnuto ukoliko progresivna Venera prelazi preko nečijeg natalnog Marsa. Slično je i sa progresivnim Suncem i natalnim Mesecom. Oni takođe mogu osobe uvesti u vezu. Ipak ovakve konstalacije ne moraju vezu i održati, osim ako u uporednim horoskopima to ne podržavaju drugi aspekti.

Takođe treba posmatsati kuće u koje padaju planete iz horoskopa jedne osobe u horoskop druge osobe. Ako na primer puno planeta jedne osobe pada u 1. kući druge osobe, to će svakako govoriti o velikoj fizičkoj privlačnosti. Ovo je naročito izraženo ako su u pitanju benefici. Dobro je ako puno planeta pada u 5. ili 7. kuću, jer to nagoveštava ljubav, brak i decu, dok ako puno planeta ima u 8. kući, ukazivaće na jak seksualni život, strasti, ali i na sukobe, ljubomor i posesivnost.
Ipak muškarc i žena su dva sveta različita, jer je priroda tako i uredila da se međusobno nadopunjuju, jer je Venera uvek nežna i taktična, dok je Mars uvek grub i nagao. Venera je ljubav, Mars je strast, Venera je obla Mars je oštar, Venera je mir a Mars je rat.

Pitamo se kako se ove dve planete stvarno mogu složiti i kako harmoniju i ravnotežu dve sile suprotne mogu sklopiti? Potreba jedne je upravo u onoj drugoj, pa dok međusobno jedna drugoj budu davale ono što im je potreba veza će trajati, ali ukoliko jedna otkaže saradnju, situacija će se teško spasiti.

Predrag Petkovic


 


*

Van mreže kashaya

 • *
 • 16
 • 0
 • Pol: Žensko
 • Ponekada sluga,ponekada gospodar
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #1 poslato: 17:51:31, 03.Sep.2009. »
Ja sam laik..al jel postoji razlika izmedju sinastrije i dejvisona....glupo pitanje,al me zanima:)

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 25 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #2 poslato: 17:56:43, 03.Sep.2009. »
Naravno da postoji, samo treba da procitas top teme u ovom podforumu yeah
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #3 poslato: 08:34:38, 18.Sep.2009. »

Ja sam laik..al jel postoji razlika izmedju sinastrije i dejvisona....glupo pitanje,al me zanima:)

Evo imaš ovde, a sve što i dalje nije jasno, pitaj, tu smo da objasnimo : http://mojforum.net/index.php/topic,1473.0.html (mah:mah)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Alicia

 • *****
 • 5 822
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 64
 • Pol: Žensko
 • mizantrop 1%
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #4 poslato: 01:23:39, 23.Jul.2010. »
O je konjukcija, L je los aspekt, D dobar aspekt, K 150

SUNCE-SUNCE = DA LI CE BITI VOLJNE DA SARADJUJU?
SUNCE-D-SUNCE
Osobe se moci da usklade svoje zivotne ciljeve obzirom da su slicnog temperamenta i da im zivot moze proteci bez trvenja, sto je osnov za trajan odnos i skladno partnerstvo.
SUNCE-0-SUNCE
To sto su ove dve osobe maltene "jaje jajetu" nije nikakva garancija velike srece jer je potrebno nesto sto ce ih naterati na akciju. Moze se cak desiti da se uopste ne raduju jedno drugom.
SUNCE-L-SUNCE
Sve su sanse da dodje do sukoba i nametanje volje, zato oba partnera moraju da popuste da bi odnos opstao. Oba treba da dozvole da svako razvije svoje talente jer to cini zajednicko bogatstvo, stvara se nova zajednicka vrednost, inace partnerstvo ce biti puno razdora sto moze stvoriti nervne smetnje. Ukoliko tu svoju suprotnost gledate kao prepreku tada da bi odnos uspeo mora jedan da popusti, inace ce sve to prerasti u rivalstvo u sukob i neprijateljstvo.
SUNCE-K-SUNCE
Ovaj aspekt moze da stvori probleme, jer ce mozda ce jedan da dvori drugog i da na svoja pleca primi svo breme problema. Ali moze biti dosta pouka jer ce partneri u takvoj situaciji najverovanije promeniti neke svoje uvrezene negativne stavove i navike.
SUNCE-MESEC = SPOSOBNOST USKLADJIVANJA, KAKO CE ODIGRATI ULOGU: MUSKOG I ZENSKOG?
SUNCE-0-MESEC
Prirodno postoji stepen uskladjenosti kod suprotnih polova. Kod osoba istog pola naklonost prerasta u prijateljstvo. Ukoliko je Mesec muskarac, on ce dosta ograniceni zivot bez mogucnosti da mnogo bira, preuzima ulogu supruge i obrnuto. U tom slucaju partnerka bi trebala da bude manje samovoljna ukoliko zeli skladan odnos.
SUNCE-D-MESEC
Kontakt koji ukazuje na dobre odnose, raspolozenje, popularnost i erotski impulsi medju partnerima. Medjusobno razumevanje. Aspekt koji ukazuje da nece biti problema na "domacem terenu" niti u javnosti. Jedno do drugog su vervatno dosli bez neke narocite borbe. Podsticace jedno drugo da budu ono sto jesu: musko i zensko! IDEALAN POLOZAJ ZA SUPRUZNIKE.
SUNCE-L-MESEC
Veza koja ukazuje na omalovazavanje ili povredjen ponos. Trebace dosta toga da nauce oboje o medjusobnim potrebama. Ovo je dosta nestabilna veza koja ce voditi u raskid jer je klasican polozaj sukoba sa suprotnim polom, nezadovoljstvo, velikih frustracija i tegoba. Sunce treba da ima malo vise obzira prema partneru! (Znate, ovde ima ipak neka mala varnica opcinjenosti)
SUNCE-K-MESEC
Ove osobe ce morati da prilagode nacin na koji dozivljavaju svoje emotivne potrebe jer jedno drugom ne uzvracaju na pravi nacin. Previse moze da bude ulozeno energije, a da ne postignu nista. Aspekt odbacenosti.
SUNCE-MERKUR = DA LI SE RAZUMEJU I MOGU DA SARADJUJU - INTELEKTUALNO?
Mercur ima ulogu u ovom kontaktu da olaksa komunikaciju medju partnerima, a Sunce da hrabri da bi se sprovele ideje i obezbedi prilike. Mercur ne treba da ima snagu, on treba da ima intelekt, a Sunce je za dramatiku.
SUNCE-0-MERKUR
Mercur ce verovatno biti neobjektivan, lukav, neposten, sve ce pokusati da postigne brbljanjem. Dok ce Sunce biti ambicioznija i kreatinija, i verovatno je da ce ispoljiti nefleksibilnost.
SUNCE-D-MERKUR
Dobar mentalni kontakt. Partneri mogu medjusobno skladno delati, i verovatno imati koristi od partnerstva ili druzenja. Sunce moze korektno i velikodusno zastupati partnera.
SUNCE-L-MERKUR
Tesko da cete se razumeti. Bice ovde vise stete nego koristi. Sunce, nece imati lepo misljenje o idejama partnera, i mozda ce reci da nisu vredne paznje. A Mercur moze da pomisli da Sunce nije u stanju da je razume.
SUNCE-K-MERKUR
Koliko god se trudili, eto nesklada, problema, nerazumevanja.
SUNCE-MARS = DA LI CETE SE SUKOBLJAVATI ILI PODSTACI PRIRODNE NAGONE?
SUNCE-D-MARS
Ovde zajednistvo moze biti plodno, jer postoji konstruktivna saradnja medju njima. Cak i suparnistvo smatraju prijateljstvom, jer ga svrstavaju u timski rad. Mars je taj koji sprovodi ono sto je osmislio partner, pa su moguce su mnoge zajednicke takmicarske manifestacije. Bice tu puno rada i borbe. Sklonost avanturama i mogucnost da zajedno postignu sve sto naume. Odnos ce biti skladniji kada je Mars muski, a Sunce zensko.
SUNCE-L-MARS
E bice ovde sukoba, borbe za prevlast, pa cak i nasilje! Ovo je vulkan pred erupciju. Odnos ce biti opterecen razdrazljivoscu i sklonosti da se raspravlja sa najmanjim povodom do ocigledne netrpeljivosti. Bice stalno prisutna teznja da se povredi onaj drugi. Mars je vrlo neugodan, sklon nasilju, impulsivnim reakcijama, preteranom riziku - pravi probleme.
SUNCE-0-MARS
Ovde moze doci do suparnistva i povreda. Mars je vredan, pun elana i volje, ali svadljiv, lako plane i jos lakse se odljuti, ali nece ustuknuti.
SUNCE-K-MARS
Postoji konflikt i prisutna je tenzija u svemu cega se latite. Sunce, nije sigurno u sebe, pa sve to kompenzira nadmenim i arogantnim ponasanjem. Stvari ce krenuti na bolje onog trenutka kada budete ispoljili pouzdanost.
SUNCE-JUPITER = DA LI CETE SE POSTOVATI I UVAZAVATI, VEROVATI ILI ISKORISCAVATI?
SUNCE-D-JUPITER
JUPITER kao autoritet moze doneti sve dobro partneru: unapredjenje, poboljsati njegov finansijski polozaj i uvecati blagostanje. Vrlo plodan brak. Aspekt postenja, poverenja, uspeha i srece u zivotu. Srecan ishod na kraju, ukoliko budete imali problema. Pomoc u svakom pogledu. `
SUNCE-L-JUPITER
Jupiter radi sebi u prilog, primenjujuci laskanje u cilju obmane partnera ili ce Sunce preterano verovati. Nedostatak volje i vere jedne od strana. Aspekt nepostenja i zelje da se precicom stigne do svog cilja. Neispunjavanje obecanja, neodgovornosti, lose procene mogucnosti, pa i velike greske. Nemarnost, sukob sa zakonom, Ugrozavanje reputacije... Neko ce nekog da prevede "zednog preko vode" ili uvesti u preterane troskove.
SUNCE-0-JUPITER
Srecna i uspesna saradnja. Veza ce biti nesto dinamicnija, sklonost luksuzu, hvalisavosti i sa zeljom da se dokaze. Usredsredite se i iskoristite mogucnosti! Pomozite jedno drugom u obostranu korist.
SUNCE-K-JUPITER
Zavisnost ili neko preterivanje, preuzimanje previse odgovornosti i poslova. Partneri ne prepoznaju dobre namere drugog. Kljuc je umerenost u svemu sto cine.
SUNCE-SATURN = ODGOVORNOST, TESKOCE, DOSADE, FRUSTRACIJE I OZBILJNOST VEZE?
SUNCE-D-SATURN
Sunce moze da obezbedi toplinu i ulije sigurnost za kojom vapi Saturn. A Saturn svojim osecajem duznosti doprinosi vrsti kontrole nad prenaglasenim sklonostima ekstravagancije partnera. Prisutna je obostrana resenost u pogledu ispunjavanja svojih obaveza tako da se moze ocekivati dugotrajna i postojana veza. Inace, Saturn moze da igra ulogu mucenika govoreci kako cini plemenito delo.
SUNCE-L-SATURN
Saturn moze prouzrokovati velike prepreke, jer ima pesimisticki stav, suvise oprezan, nedostatak radosti, surovost. A Sunce ce se osecati jako uskraceno i izigrano. Ako jos Saturn nastavi sa kritikama, partner ce morati da preduzme mere zastite jer ima potrebu za samoizrazavanjem, treba raskinuti vezu. Ukratno spoj koji daje dosadnu frustraciju.
SUNCE-0-SATURN
Ova veza ce teziti da bude dugotrajna. Sunce nositi partnerovo breme i bice cesto u iskusenju svog strpljenja. Saturn nikada nece krenuti u akciju dok se potpuno ne uveri u ispravnost iste. Svaki put kada propadne neka akcija Saturn, ce odmah okriviti partnera, koji ce inace sputavati partnera. Saturn je taj koji nagoni partnera da bude svestan odgovornosti, da kroz partnerstvo nauci najvecu lekciju zajednistva. Saturn JE koceci. Sunce mora da odabere: ili da ga prihvati kao pouzdani oslonac, cvrstu ruku ili kao kamen oko vrata pa da ga odbaci, jer inace tesko da ce doci do nekog znacajnog uspeha. Saturn uci partnera strpljenju i prakticnosti, ispunjenju obaveza. Nema dangube i uzivanja. Karmicki dug je naplacen kada Sunce nauci lekcije koje mu diktira Saturn, a toliko ce i trajati zajednistvo.
SUNCE-K-SATURN
Moglo bi vam se desiti da ugrozite sopstveno zdravlje time sto cete pored toga sto obavljate svoje zadatke dozvoliti da vas i partner istovremeno iskoriscava. Sunce ima problema u odnosima sa partnerom, sledi pad koji moze biti uzrokovan prenaglasenim osecajem sopstvenih vrednosti. Naucite da se opustite i budite prijemcivi.
SUNCE-URAN = DA LI CE BITI UZBUDJENJA, AVANTURA, NAPETOSTI - DA LI JE MOGUC BRAK?
SUNCE-D-URAN
Oba partnera su spremna da popuste i prihvate razlike koje ih karakterisu Uran je spreman da ne ignorise i ne prisiljava partnera i time mu ne povredjuje ponos. Brak je moguc.
SUNCE-L-URAN
Partneri se moraju kloniti svadja jer svaka preti da okonca odnos. Eksplozivne situacije ce biti vecito na pomolu jer nekim pojavama pridaju mnogo vecu vaznost nego sto je ima. Obicno ovaj spoj se naziva naelektrisana kombinacija. Uran je samovoljan, tvrdoglav, inadzija. Ali u ovoj vezi on dominira. Pre ili kasnije sam sebe saplete i pokvari sve zato sto ne ume da saradjuje. Razvod.
SUNCE-0-URAN
Dosta nepredvidljiv razvoj veze jer Uran naginje izazovima, ima veliku potrebu za licnom slobodom, a to moze napraviti haos u zajednickom zivotu. Nece trpeti partnerov uticaj i uvek ce voleti da dela samostalno. Na poslovnom planu prepuno iznenadnih prepreka za ostvarenje planova. Veza ce dobro funkcionisati kada jedno drugom pruze obilje slobode. Brak? Nikako!
SUNCE-K-URAN
Uran moze da stvori probleme jer postoji tenzija koja se ogleda u potrebi da se dokaze pred partnerom ili kroz brak, zato je stalno u ofanzivi. Problem je u tome sto naglasava svoju potrebu da bude iznad, umesto to da cini posredno.
SUNCE-NEPTUN = DA LI CETE BITI OPCINJENI, NAKLONJENI ILI CETE SE IZBEGAVATI?
SUNCE-D-NEPTUN
Neptun ce stimulisati partnerovu mastu i biti izvor profinjenih osecanja, opcinjenosti, vezanosti na emotivnom planu. A ako postoje istovetni ideali moze se ocekivati velika dobrobit.
SUNCE-L-NEPTUN
Necije namere su nejasne, prisutan je osecaj nelagodnosti pa i nepoverenje. Sunce nikada nece znati na cemu je sa partnerom, pa ce cak i sumnjati u vrednosti. Dok ce Neptun osetiti nervnu napetost jer ce misliti da je partner previse zahtevan i osecace se neprijatno. Kontakt nesporazuma. Ustvari oboje moraju uciniti napor, da razumeju i drugog i zauzdaju sebe; Neptun sto mesa mastu i stvarnost, a Sunce sto preteruje. Neptun je prevarant, zataskava stvari i zlopotrebljava poverenje i spekulise.
SUNCE-0-NEPTUN
Ovde moze doci do prijatne veze, ali i do prefinjenog uticaja. Zato Sunce ipak neka dobro kontrolise partnera. neptun bas nije taj koji voli obaveze i seme, pa ako oseti da ce biti privezanA pribeci ce taktici izbegavanja, koje Sunce nece razumeti. Kontakt koji moze dati dobro drugarstvo.
SUNCE-K-NEPTUN
Pozrtvovana Sunce upravo tom energijom privlaci partnera, jer joj je zbog nekog svojstva potrebno. Interesantno je to da ce neko reci da je bio iskoriscen. U zivotu, se mora nauciti da se kaze NE, jer pomoc drugima ima smisla sve dok to nije na ustrb svog zdravlja.
SUNCE-PLUTON = SUDBINSKI SUSRET! HOCE LI BITI FIZICKE PRIVLACNOSTI ILI ODBOJNOSTI?
SUNCE-D-PLUTON
Pluton ce se nametnuti i tesko ce ga Sunce izbeci. Bice tu i borbe za prevlast, ali neminovno da se iz necije stete izvuce korist. Pluton je vodja sposoban da prebrodi sve krize. Od njega se ocekuje odgovornost u ovoj vezi.
SUNCE-L-PLUTON
Ovde postoji neizbezan sukob, neki ukorenjeni nedostatak koji vodi u nesklad. Model suparnistva i borbe za vlast i prevlast. Koristeci slabe tacke Pluton ce teziti da podkopa partnera i blokira ga, bice nemocan da se odupre i Sunce ce priznati poraz. Nista lepo: arogancija, neumerenost, nasilje. Ono sto je dobro je sto ce Sunce otici toliko daleko da ce konacno osvestiti i pobediti svoje slabosti ili ce priznati poraz. Bliska saradnja je iskljucena.
SUNCE-0-PLUTON
Pluton ce da se namece i da ima prevelike zelje, netolerantan. Borba protiv nepravde ili za vlast. Precenjivanje i fanatizam. Ovde lebdi zivotna opasnost zbog svega toga. Moguc rastanak zbog vise sile.
SUNCE-K-PLUTON
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer je akpekt velike opasnosti, pa i pitanje zivota ili smrti. Prestanite da se toliko nemilosrdno gonite. Morate da malo vise brinete o sebi, ili ce nekome stradati zdravlje. Prisutan je snazan unutrasnji poriv za neprestanom akcijom.
SUNCE-SEVERNI MESEČEV ČVOR = KARMIČKO-SUDBINSKI SUSRET NA LIČNOM PLANU!
SUNCE-D-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Dobar duhovni i fizicki kontakt, pa je moguc i brak. Sunce moze lako da PRIDOBIJE partnera koji mu moze pomoci da se harmonicno izrazi.
SUNCE-0-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Sunce zeljno poznanstava, druzenja i saradnje, a to ce sve moci da se pozitivno iskaze kroz ovo partnerstvo. DOBRE OKOLNOSTI AKO SE USAGLASI!
SUNCE-L-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Los kontakt jer ukazuje da ce se Sunce otudjiti od partnera. Sledi prekid veze i rastanak jer se izrazava izvan normi. Ovde se ne govori o losem partneru, vec pre svega o nacinu kako postupa Sunce, koja moze biti blokirana okolnostima u zivotu i okolini. Nece se snalaziti u mnogo cemu. PREPREKE!


Izvor: sa neta
Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 

*

Van mreže Alicia

 • *****
 • 5 822
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 64
 • Pol: Žensko
 • mizantrop 1%
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #5 poslato: 01:25:34, 23.Jul.2010. »
O je konjukcija, L je los aspekt, D dobar aspekt, K 150

MESEC-MESEC = DA LI CETE IZGRADITI UZAJAMNO POVERENJE ILI BRACNI SKLAD!
MESEC-D-MESEC
Pozitivna emotivna zavisnost. Poklapanje ukusa, naklonost, prijatno raspolozenje, uvazavanje. Veza koja moze da dugo da traje - ali i ne mora. Prijateljstvo je sigurno i mogu skladno zajedno da rade.
MESEC-L-MESEC
Nedostatak uvazavanja, neke neprijatne situacije. A moze i da se razvije neka vrsta instinktivne odbojnosti, popnekad i strah, obicno: neraspolozenje, pa nije dobro za zapocinjanje ove emotivne veze. Ocekuje se da neko popusti. Ako ste ipak u ovoj vezi ne zatezite odnos, moglo bi vam se desiti da se posle ipak pokajete i shvatite da ste pogresili nekim svojim preemotivnim stavom.
MESEC-0-MESEC
Postoje obostrane zelje, pa ce se partneri ipak lako uskladiti. Raspolozenje postoji da se zapocne ova emotivna veza, ali osobe ne smeju dozvoliti da ih previse ponesu emocije.
Moguci manji pokloni.
MESEC-K-MESEC
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer postoji osnovni nedostatak jedinstva kod svakog partnera koji je tesko suzbiti. To nisu oprecni, vec neuskladjeni stavovi.
MESEC-MERKUR = DA LI STE NEOSETLJIVI I RAVNODUSNI PREMA PARTNERU?
MESEC-D-MERKUR
Mercur uspeti da razume partnera izgledace mu privlacno pa ce moci da mu odgovori na nacin kako Mesec ocekuje. Mesec je opcinjen partnerovim intelektualnim kvalitetima. Dobro za trgovinu ili pisanje, za javne poslove, za saradnju.
MESEC-L-MERKUR
Mercur ce izgledati previse rezervisan prema partneru i biti spreman da trazi mane jer on uopste ne razume partnerova osecanja. Mesec ce prigovarati partnerovim planovima. Nema ovde neke zajednicke srece. Lako Mercur moze biti taj koji ce dizati frku, a Mesec taj koji ce da se povlaci i gundja. Mercur je prevarant. Verovatno ce u pozadini svega biti razlicitost ciljeva. Aspekt traceva, nemira, neprijatnosti, pritiska, rasprava .
MESEC-0-MERKUR
Ovo moze biti ipak kvalitetan kontakt jer je komunikacija olaksana, kao i medjusobno razumevanje, pa se lako nadju zajednicki interesi. Mesec ce biti jako osetljiv na reakcije partnera pa neka na to obrate paznju, zato oba treba da paze sta ce reci jedno drugom. Nesto ustaljeno ce sigurno da promene, da izvrse neku transakciju, da idu na kraci put, da se druze, ako nista drugo.
MESEC-K-MERKUR
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer ukazuje na neuskladjene emocije sa intelektom sto ima za posledicu da ce tesko resavati medjusobne probleme sa kojima se suocavaju. Mercur je taj koji ne zna da cuva tajnu i cesto ce da se bez razmisljanja "izlaje", previse "zabada nos". To sto se Mercur mesa je ustvari izraz njene nespremnosti da se suoci sa vlastitim problemima.
MESEC-VENERA = SENTIMENTALNA VEZA: DA LI CE BITI SKLADA I UZVRACENA NEZNOST?
MESEC-D-VENERA
Oba partnera ce uzivati u medjusobnom drustvu, deleci interesovanja; kulture, ukuse, zabave, ljubav, nenost, ali na sentimentalnom planu. Venera ce ugadjati partneru, pruzati ljubav i popustace.
MESEC-L-VENERA
Najverovatnije ce Venera povladjivati partneru, bice nemarna i stvorice se neskladna veza na sentimentalnom planu, A moguce je da ce Venera koristeci svoj sarm pokusati da izvuce korist iz odnosa, mada ce se i Mesec sluziti flertom da bi stekao neku dobit od ovog partnera. Ukoliko veza uspe bice cesto razdvojeni ili ce slediti neka vrsta emotivne patnje.
MESEC-0-VENERA
Moguca je vrlo plodna saradnja, Kontakt fizicke privlacnosti - nece ostati ravnodusni, Verovatno ce biti ovde udvaranja. Mogucnost za finansijski prosperitet. Treba da paze da ne bude previse preokupljeni zadovoljstvima i luksuzom. Ako ne direktno, partnerstvo ce uspeti dobrom diplomatijom.
MESEC-K-VENERA
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer se previse se trosite, a da predhodno ne promislite u sta se upustate. Morate unapred o svemu dobro razmisliti i morate razviti strpljivost i smirenost u pogledu pruzanja usluga.
MESEC-MARS = DA LI CE BITI ONE PRAVE FIZICKE PRIVLACNOSTI I ZDRAVOG SEKSA?
MESEC-D-MARS
Pa naravno! Prisutna je fizicka privlacnost i medjusobni podsticaji.
MESEC-L-MARS
E, nece! Pre ce jedno drugo iritirati. Moguce je da se stvori vrlo nervozna atmosfera. Mars ce mozda i pokusati da uvredi partnera. Mesec je popustljiviji.
MESEC-0-MARS
Mars dominirati odnosom, bice nasrtljiv. A Mesec mora zauzeti agresivniji stav da bi se zastitio.
MESEC-K-MARS
Ovaj aspekt koji ukazuje na konflikte izmedju emocija i zelja - to mora da naucite i da kontrolisete. Zbog nervoze i emocijalnih strahova moze doci do nesrece ili barem do probavnih poremecaja. To sto volite da se mesate u tudje stvari, je ustvari izraz vase nespremnosti da se suocite sa vlastitim problemi- ma.
MESEC - JUPITER = DA LI CE JUPITER BITI VELIKODUSAN I DA LI CE TO MESEC ISKORISCAVATI?
MESEC-D-JUPITER
Ovo partnerstvo donece korist oboma jer ce skladno raditi i postovati se. Ovaj kontakt doprinece izgladjivanju razlika ako budu postjale. Mesec ce morati da se prilagodjava u ovoj vezi, ali pazite Jupiter voli da daje lazna obecanja. Steta je da ne iskoriste ovaj kontakt jer on ublazava mnoge nepovoljne okolnosti, a partneri ce uvek moci da nadju neki izlaz.
MESEC-L-JUPITER
Mozda ce Mesec iskoriscavati partnerovu velikodusnost ili ce Jupiter buditi partneru lazne nade, dajuci obecanja samo da bi izgladio stvari, a moguci su nesporazumi zbog precenjivanja situacije. Ako se dijametralno razlikujete to shvatite kao komplementarnost u smislu dopunjavanja, a ne problema.
MESEC-0-JUPITER
Postoji mogucnost da Jupiter previse popusta partneru zbog svoje velkodusnosti. U svakom slucaju treba ocekivati dobrobit iz ovog kontakta. Ovaj kontakt doprinece izgladjivanju razlika ako budu postjale. Mesec ce morati da se prilagodjava u ovoj vezi, ali pazite Jupiter voli da daje lazna obecanja. Steta je da ne iskoriste ovaj kontakt jer on ublazava mnoge nepovoljne okolnosti, a partneri ce uvek moci da nadju neki izlaz.
MESEC-K-JUPITER
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer se partneri previse trose, a da predhodno ne promise u sta se upustaju. Morace unapred uvek o svemu dobro da razmisle, razviju strpljivost i smirenost u pogledu pruzanja medjusobnih usluga.
MESEC-SATURN = KOLIKO CETE SE MUCITI DA "OTOPITE LED" ILI CE VEZA PRERASTI U NAVIKU?
Ovaj susret moze stvoriti dugotrajnu vezu, ali ne i srecnu. Saturn ima osecaj duznosti i treba mu Mesec da BI se dokazao, a Mesec je taj koji ce se priviknuti jer ce stvoriti naviku zavisnosti prema partneru, iako ce ga mozda daviti. Ali neka Mesec ocekuje pridiku i da ce dobiti ovim odnosom, pa cak postoji mogucnost da je hendikepiran necim ineka obrati paznju na svoju nepouzdanost jer ce Saturn uvek svako odstupanje sankcionisati.
MESEC-D-SATURN
Mesec ce ceniti partnerovo odgovorno drzanje i prihvatiti savete i naporno ce radi zbog zajednistva. A ovo moze da bude i veza zbog neke usluge ili zato sto je mozda Mesec hendikepiran(a).
MESEC-L-SATURN
Mesec ce nositi breme tereta ove veze, pa ce atmosfera biti mucna. To ne znaci da ce se veza raskinuti vec prihvatanje stanja kakvo je. Mesec ce biti jako razocaran i izigravace mucenika, a to lako moze da se desi i suprotno ukoliko je Mesec necim hendikepiran. Zato je bolje da i ne pocinju jer ce se daviti i gnjaviti, u najboljem slucaju se ce naviknuti. Nesto lose se proteze iz proslosti.
MESEC-0-SATURN
Ovo moze biti jako mucno zajednistvo jer ce Saturn traziti od partnera da osvesti neku svoju emotivnu stranu licnosti takosto ce ga stalno terati na duznost. Nece biti ovde nekih velikih zadovoljstava jer Saturn namece disciplinu. i nece dozvoliti rizik. Moguc je utisaj na zdravlje i kontakt koji ukazuje na nesto iz proslosti ili neki nerascisceni dug. Davice se i gnjaviti, a u najboljem slucaju ce se naviknuti.
MESEC-K-SATURN
Ovaj aspekt moze da stvori zdravstvene probleme. Nelagodno vam je i ponasate se poput krivca sve dok ne pronadjete nacin na koji drugima mozete pokazati da vam je stalo do njih. Vredni ste i posveceni svom poslu, ali ste veoma oprezni u pogledu drugih vaznijih obaveza. Skloni ste samosazaljenju.
MESEC-URAN = DA LI CE VEZA BITI NAPETA I DA LI CE SE VREDJATI?
MESEC-D-URAN
Po pitanju stambenih uslova ili putovanja, ovde nece biti statike. Medjusobno pojacano emocijalno uzbudjenje, ambicije. Partnerima predstoje iznenadjenja i neobicna iskustva.
MESEC-L-URAN
Ipak vrlo napeta veza sa puno emotivnog naboja. Uran je nagao i proizvodi rasprave i svadje, a to se jako odrazava na zivce ili nanositi bol partneru. Uran ne prepoznaje njegove potrebe, tvrdoglav je, impulsivan, ne poznaje kompromis. Sve u svemu, tesko da ce ga Mesec razumeti zbog iznenadne promene ponasanja u ovoj vezi. Kontakt neverstva i RASTANKA. Mogucnost da vise puta menja- ju mesto boravka. Te ceste selidbe i putovanja su nepovoljna ili nepotrebna. Veza koja nije dobra za porod, materinstvo.
MESEC-0-URAN
Uran preteruje u svemu, vrlo neuobicno pristupa, kao i u domu i porodici, lako ce animirati partnera. A Mesec bi trebalo da se posveti resavanju domacih pre nego partnerovih problema. Aspekt sklonosti perverzijama. Uran, ce na silu pokusati da sprovede nesto svoje, jer ne postuje pravila i ogranicenja, koristeci emotivnost partnera. Partnerstvo ce jenjavati vremenom. Nije ovo garancija neke dugorocne veze jer Uran stvara napetost. Iznenadni rastanak. Ako i ostanu zajedno bice ovo dve "ptice selice".
MESEC-K-URAN
Nepredvidjeni problemi na emotivnom planu i na planu doma i porodice.
MESEC-NEPTUN = DA LI CE BITI ZANESENI I ZAVEDENI (PLATONSKA VEZA)?
MESEC-D-NEPTUN
Neptun lako moze da zavede partnera i da to ukaze na medjusobnu opcinjenost. S prakticne strane. Neptun ce potpaljivati partneru mastu i aktivirati mu zanosne fantazije. Ovde nije odgovor za strastvenu ljubav vec prijateljstvo. Pa moze se i reci ROMANSA koja je samo preduslov...
MESEC-L-NEPTUN
Mesec ce mozda pogresno razumeti partnera, ali to ne znaci da je los. Ipak Klasican primer zavedenosti. Imaju krivu sliku medjobno, jedno o drugom. Nece se medjusobno zadovoljiti. Neptun nije pouzdan i mozda izdajnik necega. Sve u svemu: neki nedostatak emotivne vezanosti.
MESEC-0-NEPTUN
Ovde se govori o velikom prijateljstvu i druzenju. U negativnom ispoljavanju prevelika zanesenost, skloni preterivanju i idealizovanje partnera. Kod istih polova: naklonost, kod suprotnih polova: podrska.
MESEC-K-NEPTUN
Apekt bolesti koje se tesko dijagnosticiraju. Mesec je saosecajan i preterano spremna da pomaze, cak i onda kada ta pomoc partneru nije potrebna. Mesec je zrtva neprijateljstva. Neptun je izdajnik. Morate nauciti da ljude vidite onakvima kakvi jesu i ne smete dozivljavati sve svoje veze u prenaglaseno romanticnom svetlu. Trebalo bi da pokusate da prevazidjete svoju sklonost ka mentalnom lutanju i nepouzdanosti.
MESEC-PLUTON = KRVNI NEPRIJATELJ ILI PATOLOSKA VEZANOST?
MESEC-D-PLUTON
Mesec ce osetiti da je partner neobicno privlaci i ona je ta koja u njemu vidi olicenje braka ili partnerstva. To je susret uticaja silama izvan nasih moci. Susret s ciljem da partneri osveste emotivne probleme kroz pozitivan odnos. Pluton ce biti naklonjen cak citavoj generaciji ovog partnera.
MESEC-L-PLUTON
Mesec ce osetiti neobicnu odbojnost prema partneru ili strah od njega. Tesko je ovde govoriti o harmoniji. Moguce je da ce Pluton iskoriscavati slabosti partnera, koje prepoznaje, i raditi njemu na stetu.
MESEC-0-PLUTON
Pluton ce znati kako da pobudi osecanja partnera jer ga instiktivno jako dobro "cita" i moze mu pomoci jer moze da utice na njegova raspolozenja. Neizbezan susret na emotivnom instinktivnom planu na osnovu nekih dugova iz proslih zivota, pa i na planu partnerstva ili porodicnih odnosa.
MESEC-K-PLUTON
Ovaj neskladan aspekt moze da stvori probleme i mozda najgore bolesti. Mesec je stalno u emotivnom grcu, a Pluton je beskompromisan. Zato ga mora izbegavati jer Pluton zeli da ga iskoristi.
MESEC-SEVERNI MESEČEV ČVOR = KARMICKO-SUDBINSKI SUSRET NA EMOTIVNOM PLANU!
MESEC-D-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Instinktivno cete osecati prijateljstvo medju vama. Srecno prijateljstvo. A to je zbog svega dobrog sto ste cinili. Nadculni kontakat. Sada vam se vraca, Mesec prima zasluzenu nagradu od partnera koji ce mu pomoci na odredjeni nacin.
MESEC-0-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Kontakt srece i sklada na najsiroj osnovi. Dobro za trgovinu, za pomaganje Velikodusnost. Sve su sanse da ce Mesec dobiti pomoc od partnera. Nadculni kontakt.
MESEC-L-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Emotivna neuskladjenost, pa i odbojnost. Nece biti ovde pomaganja. Odnosno pre ce ovde Mesec doziveti stetu, ako je brak, onda domaci problemi, ne dobijanje priznanja. Nemilost.Izvor: sa neta
Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 


*

Van mreže Alicia

 • *****
 • 5 822
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 64
 • Pol: Žensko
 • mizantrop 1%
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #6 poslato: 01:26:25, 23.Jul.2010. »
O je konjukcija, L je los aspekt, D dobar aspekt, K 150

MERKUR-MERKUR = DA LI STE USKLADJENI NA MENTALNOM PLANU?
MERKUR-D-MERKUR
Povoljan aspekt koji ukazuje na mentalnu saglasnost osoba, a to govori da ce se jako dobro razumeti i pricinjavati jedno drugom zadovoljstvo da komuniciraju, nece biti nerazumevanja.
MERKUR-L-MERKUR
Kriticke rasprave ili nerazumevanje. Nece uvazavati stavove drugogi. Mentalni nesklad postoji jer se misaoni procesi razlikuju.
MERKUR-0-MERKUR
Velika razmena ideja i mentalna saglasnost, skladna razmena tema, govorom ili pismeno. Jedno drugo ce podsticati na komunikaciju i svaka strana ce prihvatati partnerova misljenja. Ako i postoji kritika ona bi trebala biti konstruktivna, ali i opterecujuca ili nametajuca.
MERKUR-K-MERKUR
Moguci su problemi jer ste intelektualno neuskladjeni.
MERKUR-VENERA = DA LI CE VENERA PRIHVATITI IDEJE KOJE PROPAGIRA MERCUR?
MERKUR-D-VENERA
Sve ideje ce naci put do partnera, pa i ljubavna razmisljanja. U poslu je moguce je postizanje kompromisa, saradnja, zabave, ljubav, druzenje. Zajednicka putovanja mogu biti vrlo uspesna. Medjusobno dopunjavanje u raznim sferama.
MERKUR-L-VENERA
Venera nece imati razumevanja ili ce biti sklona popustanju pa cak i navodjenju partnera na pogresno, a Mercur kritici partnerove lenjosti, povrsnosti, spekulativnosti. Nema ovde kompromisa, saradnje jer nemaju lepo misljenje, Venera ce teziti zadovoljstvima, zelece luksuz, a sve to vodi u rasprave i gubljenje vremena na nevaznim sitnicama. Moguci su i materijalni problemi zbog rasipnosti.
MERKUR-0-VENERA
Partneri mogu ocekivati povoljnu realizaciju planova, ali neka se paze sta govore i jer lako moze doci do ogovaranja. Ako je ovo musko zenski kontakt zenska osoba donosi blagodet muskom. Ali pazite, da ne napravite neku gresku zbog lakoumnosti.
MERKUR-K-VENERA
Prisutna neuskladjenost ideja i zelja.
MERKUR-MARS = HOCE LI BITI VERBALNIH DUELA I USPESNIH SPROVODJENJA AKCIJA?
MERKUR-D-MARS
Zdrava razmena ideja, gde Mars konstruktivno nagoni partnera i provocira njegov kriticki duh. Uspesno planiranje i sprovodjenje akcija.
MERKUR-L-MARS
Partneri ce se upustati u zustre i prekriticke rasprave. Mercur je taj koji ce se verbalno braniti dok ce Mars agresivno napadati i izazivati. Akcije koje zajedno budu preduzimali nece se okoncati dobro. Moze se desiti da Mars kinji partnera. Klasican polozaj zestokih svadja.
MERKUR-0-MARS
Partnerstvo ce biti nesto dinamicnije i moze da ukaze na dobro planiranje i sprovodjenje akcija. Ali pazite moguce je nametanje volje, pa i svadje. Partneri moraju pokloniti puno paznje kontroli onoga sto govore i cine. Narocito ce Mars biti u stalnom iskusenju da namece nesto. Pre no sto se upuste u neku akciju partneri moraju sve dobro isplanirati.
MERKUR-K-MARS
Neuskladjenost stavova. Opste nerazumevanje. Eto zdravstvenih problema ukoliko ne ublazite svoje aktivnosti i smanjite preuzimanje odgovornosti za sta realno nemate snage.
MERKUR-JUPITER = DA LI JUPITER MOZE DA OHRABRI I PODRZI PARTNERA?
MERKUR-D-JUPITER
Jupiter pomaze, ohrabruje i podstice da Mercur bude tolerantan, ali neka se Mercur cuva previse optimisticke prirode koju ima Jupiter, jer su moguce greske. U svakom slucaju postoji dobra volja da se partneri prilagode jedno drugom i da izvuku neku zjednicku korist. Aspekt prakticnog zaradjivanja novca. Mercur je vrlo sposoban da proceni situaciju. Kontakt mozda u vezi neceg dalekog, ucenja ili inostranstva.
MERKUR-L-JUPITER
Na zalost, Jupiter ce iskoristiti partnerove ideje, pa ih cak i unovciti. Aspekt netolerantnosti i nesklada sa za dobrobit zajednistva. Eto, lazi, licemerja, blefiranja, plagijata, parnicenja, materijalnih gubitaka.
MERKUR-0-JUPITER
Mercur je radoznao i nasiroko objasnjava. Jupiter pomalo sklon preterivanju, nije samodisciplinovan. Veza koja ce se mozda uljuljkati, biti povrsni ili da izbegavaju napor. Ali ce vam, i pored svega toga ici od ruke, osim trgovine. Nije povoljno za poslove u inostranstvu, za novac, ekonomiju jer su moguci gubici.
MERKUR-K-JUPITER
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer je Mercur darezljiv naustrb vlastitog vremena, previse stvari preuzima na svoja pleca. Aspekt razocarenja, prevelikog ocekivanja. Nesklad partnera.
MERKUR-SATURN = DA LI CE SATURN KOCITI U REALIZACIJI NEKIH PLANOVA ILI POSLOVA?
MERKUR-D-SATURN
Mercur moze da se osloni na partnera, koji ce najverovatnije da pravilno prosudi sve ono sto osmisli, a sto daje novi pogled na stvari.
MERKUR-L-SATURN
Mercur ce uociti koliko je besmisleno ubedjivanje sa partnerom jer je krut i spor.
MERKUR-0-SATURN
Saturn ce kociti partnera jer ce stalno sve proveravati dva puta, sto moze dovesti do potkopavanja partnerovog samopouzdanja.
MERKUR-K-SATURN
Ovaj aspekt moze da stvori probleme. Donosi: nesigurnost, unapred odobravanje. A Saturn previse ocekuje od partnera, koji ga nece zadovoljiti. Nemilosrdje i iskoriscavanje partnera. Saturn resava da uradi po svome.
MERKUR-URAN = DA LI MOZE URAN DA UTICE DA MERCUR PROMENI UGAO GLEDANJA ILI NEKI STAV?
MERKUR-D-URAN
Neobicna i originalna veza, revolucionarnih ideja, neobicnih interesovanja. Ali treba da zanju da sve sto budu trebali da urade - morace sami. Imaju sanse da poruse sve stare "vrednosti" i stvore nesto novo.
MERKUR-L-URAN
Uran ce navoditi partnera da gubi vreme sa njegovim nerazumljivim idejama. A moguce su vrlo iznenadne rasprave posle kojih vise nista nece biti isto.
MERKUR-0-URAN
Podsticajan susret koji stimulise prenos misli i ideja i verovatno je da ce Mercur potpuno promeniti svoje stavove.
MERKUR-K-URAN
Ovaj susret moze da stvori probleme u odnosima zbog neujadnacenog intelektualnog potencijala. Aspekt svadja i nadmudrivanja. Kidanja zivaca.
MERKUR-NEPTUN = DA LI CE INSPIRISATI JEDNO DRUGO I RAZUMETI?
MERKUR-D-NEPTUN
Neptun moze prosto raspaliti partnerovu mastu, pa je moguce da partnerstvo ima smisla i na finansijskom planu, mozda urade nesto sto primecuje samo Neptun.
MERKUR-L-NEPTUN
Partneri se nece razumeti jedno drugo i najverovatnije nece medjusobno zauzimati blagonaklon stav. Susret koji na prakticnom nivou ne daje nista. U patnerstvu ce biti prisutna neiskrenost, nerazumevanje, neke zablude, pogresno zakljucivanje.
MERKUR-0-NEPTUN
Susret koji ukazuje na visok stepen mentalne povezanosti, koji na umetnickom planu moze jako lepo funkcionisati, u ostalim sferama su moguca razmimoilazenja zbog nejasnosti.
MERKUR-K-NEPTUN
Problemi u partnerstvu zbog nezadovoljstva kako ko izrazava svoje talente. Neptun ne voli rutinu, pa mu je savet da odredi svoje zivotne prioritete, a samim tim i odgovornost, a potom - ono najteze - da se sazivi sa njima. Takodje treba malo realnije da sagledava situaciju. A Mercur da se ne oslanja previse na partnera, jer se moze desiti da ga iskoristi ili zloupotrebi.
MERKUR-PLUTON = DA LI PLUTON MOZE UTICATI DA MERCUR PROMENI SVOJE MISLJENJE?
MERKUR-D-PLUTON
Mercur ce prihvatiti savete i to je dobro za njega. Neizbezan susret na intelektualnom planu na osnovu nekih dugova iz proslih zivota, pa i na planu odnosa.
MERKUR-L-PLUTON
Pluton "ispira mozak" partneru. Mercur ne bi trebalo da se suprotstavlja partneru direktno jer ce izvuci deblji kraj. Pluton je vrlo tajanstven, krije sopstvene stvari, nemoguce je izvuci iz njega ono sto ne zeli da kaze. Susret ucenjivaca. Svasta moze da im padne na pamet. Puno svadja i rizika.
MERKUR-0-PLUTON
Susret sklonosti ekstremima, precenjivanja sopstvenih snaga. Pluton je velikog potencijala, Pronicljivosti, misterioznosti, nepoznatog. Sklon prevari. Mercur bi trebalo da se pazi partnera jer se moze pokazati kao lose drustvo posto preti sukob. Zato treba da se pazi jer moze da strada zbog onog sto izgovori, da se kloni partnera ako ga navodi ka fanatizmu. Pluton treba da ispolji vise takta i da ne terorise partnera. Mercur nece moci nista da sakrije od partnera koliko dobro bilo cuvano. Susret takmicenja.
MERKUR-K-PLUTON
Ovaj aspekt moze da stvori probleme zbog preteranog osecanja odgovornosti jer Mercur preuzima previse obaveza na sebe. A Pluton voli da se mesa u partnerove stvari. Intuitivni tip koji voli da se posveti nekom cilju, ali partner Mercur je taj koji ocekuje previse od sebe, pa i od drugih, a to moze da ukaze na mogucnost da iscrpi svu svoju energiju, sto bi moglo da ugrozi zdravlje.
MERKUR-SEVERNI MESEČEV ČVOR = KARMICKO-SUDBINSKI SUSRET NA INTELEKTUALNOM PLANU!
MERKUR-D-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Imate sve sanse da cete se dobro razumeti, komunicirati, putovati, saradjivati - lako planirati i pa i realizovati zamisli. To je garancija da ce vam ideje biti prihvacene.
MERKUR-0-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Poistovecivanje sa idejama, zamislima. Moguce je donosenje vaznih odluka.
MERKUR-L-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Nailazite na nedopadanje, svojim stavom Mercur sebe cini nepopularnim jer postoji neki sukob. Ne prihvatanje stavova.

Izvor: sa neta
Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 

*

Van mreže Alicia

 • *****
 • 5 822
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 64
 • Pol: Žensko
 • mizantrop 1%
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #7 poslato: 01:27:14, 23.Jul.2010. »
O je konjukcija, L je los aspekt, D dobar aspekt, K 150

VENERA-VENERA NAJVAZNIJI INDIKATOR USKLADJENOSTI NA PLANU ODNOSA
VENERA-D-VENERA
Moguce je vrlo TOPLO ZAJEDNISTVO koje moze doneti puno zadovoljstva i srece. Ukusi su slicni i medjusobno partneri predstavljaju zadovoljstvo jedno drugom i cinice ustupke. Astrolog se izvinjava - ovo je kontakt kada ce jedno od partnera reci drugom: "Pa gde si bio(la) do sada!"
VENERA-L-VENERA
Partneri ne uvazavaju medjusobne potrebe ili postoji nenaklonost pa cak i sukobi jer nisu spremni da se mozda suoce sa problemima koji se gomilaju sve vise. Moguce je da postoji nesklad u zahtevima i ukusima. Dzabe gubite vreme.
VENERA-0-VENERA
Dobar susret koji ukazuje na zajednicki ukus i medjusobno poverenje. Velika mogucnost svega dobrog, ali pazite ovo nije garancija za skladan brak jer partneri mogu da se opuste da vremenom njihov odnos preraste u ravnodusnost. Ali ovde nema mrznje - ima beskonacnog tracenja vremena.
VENERA-K-VENERA
Problemi jer postoji nesklad u zahtevima i ukusima.
VENERA-MARS = DA LI CE ODOLETI: OSNOVNI INDIKATOR USKLADJENOSTI NA FIZICKOM NIVOU!
VENERA-D-MARS
Sigurno ce postojati simpatija, naklonost, zaljubljenost, sklonost da se trosi novac i zajedno da se uziva. Ljubav u svoj prirodnoj i fizickoj velicini jer je prisutan veliki erotski naboj pa svoju potrebu za ljubavlju partneri ne bi trebali da kriju. Lako mogu sve postici. Dobro poslovno partnerstvo jer znaju kako da se prilagode i "odigraju svako svoju ulogu". Prihvatanje izazova.
VENERA-L-MARS
Tezak je put do zarade. Partneri mozda nece moci lako da se prilagode jedno drugom na fizickom i emotivnom planu, A Mars moze biti jako agresivan ili neotesan, a Venera previse nezainteresovana ili probirljiva, pa mozda i sramezljiva. Mars moze priredjivati neprilike partneru ili da se od silnog navaljivanja umori i odustane. Nezadovoljstvo partnerom moze voditi u neverstvo, potom u ljubomoru, mada u nekim slucajevima i antipatija nije isljucena. Takodje ovde se moze govoriti i o prolaznoj vezi, zaljubljivanju koji je odraz neskladnog seksualnog zivota. GOODBYE LOVE! jer je slucaj kada se kaze: partner koji ne odgovara, jer ce uvek nesto stvarati probleme, pa cak i nasilje.
VENERA-0-MARS
LJUBAVNI IZAZOV: Susret jakih strasti, pa ne pogoduje toliko bracnom zivotu. Moguc je uspeh u ljubavnoj vezi, ali partneri su mnogo zahtevni, pa ce cesto biti nezadovoljni ljuti i besni. s druge strane Mars zahteva slobodu jer ne podnosi vezanost, deluje nasrtljivo jer je neskroman, sto uzrokuje rasprave. Aspekt nepromisljene aktivnosti sa novcem.
VENERA-K-MARS
Ovaj susret moze da stvori probleme jer govori o teskocama da se zadovolje zelje. Trebalo bi da naucite da vise paznje poklanjate sebi, umesto da brinete o tome sta drugi od vas ocekuju. Morate prevazici nepovoljnu sliku koju imate o sebi, stoga vas drugi cesto koriste. Mozete biti preterano ambiciozni i morate nauciti da ne smete zrtvovati ljubav.
VENERA-JUPITER = KOLIKO PARTNERI DONOSE SRECU JEDNO DRUGOM?
VENERA-D-JUPITER
Jupiter DONOSI VELIKU SRECU PARTNERU. Ova konstelacija popravlja mnoge lose stvari ako medjusobno postoje. Susret zabava, blagonaklonosti, skupih poklona, velikog uzajamnog uvazavanja. Najveci moguci poklon ce Jupiter podariti! Visok nivo saradnje zasnovan na uzajamnom postovanju.
VENERA-L-JUPITER
Venera ne ceni partnerovu velikodusnost ili joj on previse obecava. Nema tu neke velike srece i harmonije. Venera je rasipnik posesivna i ona koja popusta previse, a partner pomalo preteruje. Venera moze da zameri partneru da je zanemaruje pa je jako zaokupljena samom sobom. Nema poklona jer se neko ili niko ne trudi da bude posten!
VENERA-0-JUPITER
NAJSRECNIJI ASPEKT U HOROSKOPU koji ce da popravi mnoge stvari u susretu ovih osoba jer donosi veliku srecu i omiljenost i bogatstvo. Velika zaljubljivost. Trosenje novca. Bice dobrih odnosa ako je Jupiter roditelj ili autoritet. Doslednost u religijskim i ideoloskim opredeljenjima. Jupiter treba da pazi da ga Venera eventualno ne iskoriscava. Bice tu i nekog velikog poklona!
VENERA-K-JUPITER
Jupiter do te mere nastoji da stekne partnerovo odobravanje da uistinu mora voditi racuna da ne postane potpuno beskicmenjak. Cesto se oseca eksploatisanim u ljubavnim vezama. Venera neka ocekuje pre prijateljstvo nego ljubav. Ovde nema samopostovanja.
VENERA-SATURN = DA LI SE ZRTVA ISPLATI I KOJE SU TESKOCA U ISPOLJAVANJU LJUBAVI?
VENERA-D-SATURN
Sto se tice ljubavi Venera morati mnogo vise da pruzi nego sto ce dobiti jer je Saturn ukocen, ali ce da ceni njenu paznju. Ovo je susret lojalnosti. Venera ipak moze "otopiti partnerov led". Venera moze nauciti od partnera da ceni vrednosti. Teskoce se mogu prevazici
VENERA-L-SATURN
Saturn uskracuje zadovoljstva partneru, bezobziran ili strogih principa, a mozda postoje neke prepreke u stvaranju partnerstva. Venera je ta koja ce biti zapostvaljena. Verovatnije je da je Saturn spreman na zrtvu da bi se domogao dobiti, a mozda ce samo puno kritikovati partnera ili ogranicavati njene potrebe, talente i slobodu. Nece se medjusobno ceniti. Ali sigurno jednog dana ce morati oboje da se upitaju da li su vredni truda, muka i patnji?
VENERA-0-SATURN
Saturn ce biti jako zahtevan, a Venera ce se osecati uskracen za osecanja (koja mogu biti duboka, koja Saturn ne razume.) Saturn moze toliko insistirati na svojim principima da sprecava partnera da ispolji svoja osecanja. A moguce je da je Saturn dosta stariji. Ipak, bice ovde puno kocnica. Veza moze s mukom da se ostvari i traje uz velike zrtve pa ovde ipak nema odusevljenja. Neka znacajna razlika postoji koja treba da se premosti.
VENERA-K-SATURN
Naporan rad je samo prenaglasena kompenzacija zbog straha da cete biti odbaceni u ljubavi. Sklonost depresiji i nezadovoljstvu sobom, pa cak i potcenjivanju samog sebe. Sve drugo radite na ustrb ljubavi i neznosti.
VENERA-URAN = IZNENADNO ZALJUBLJIVANJE: DA LI CEMO SE RASTATI?
VENERA-D-URAN
Venera privlaci paznju partnera jer zraci "zeljom", snaznom naklonoscu. A u musko-zenskim relacijama se kaze: sex! Susret za dobre i neuobicajene poslove. Ova veza moze biti iznenadna i kratkotrajna.
VENERA-L-URAN
Nastupice nagli prekid zajednistva bez nekih vidljivih pokazatelja. ŠKOLSKI PRIMER RAZVODA. Nemogucnost da se odrzi ili da veza bude stabilna. Prisutna je neuskladjenost i nemoralne sklonosti. U nekim slucajevima i odbojnost, ali i nezreo pristup ljubavi. Na poslovnom planu, gubitci.
VENERA-0-URAN
Ljubavna ludorija! Susret neodoljivih, velikog uzajamnog interesovanja, opcinjenosti, partnerstvo puno napetosti. Venera ce pozeleti mir jer ta veza je sklona da se iznenada prekine. Ako ipotraje, ta ljubav ce joj biti glavna preokupacija i izvor briga i problema u zivotu.
VENERA-K-URAN
Venera je sklona uzivanjima, darezljiva, ali u dubini duse prezire partnera. Uran se bavi tudjim problemima da bi izbegao bavljenje sopstvenim. Komunikativan u sustini velika pricalica i stavlja na lice masku srecnog coveka. S druge strane zna da "okrene ćurak" moze postati cutljiv, naduren.
VENERA-NEPTUN = BAJKA O PRINCU I PRINCEZI NA BELOM KONJU!
VENERA-D-NEPTUN
Ljubavna zanesenost. Prisustvo razumevanja na emotivnom planu. Medjosobno dobro razumevanje, medjusobna sigurnost. Zadovoljenje najdubljih emotivnih zelja. Obilje neznosti. STANJE LJUBAVNOG SAVRSENSTVA - IDEALIZOVANJA. Ali sve sto opija, trazi i otreznjenje koje cesto zna da bude mnogo bolno. Tako i bude!
VENERA-L-NEPTUN
Nesposobnost za ljubav, na izvestan nedostatak razumevanja na emotivnom planu. Neptun ce pogresno tumaciti partnerove srdacne reakcije i mozda se povlaciti, a Venera se nece osecati sigurnom ili potpuno zadovoljenom. Razocarenje u svakom slucaju.
VENERA-0-NEPTUN
Idealan spoj za sferu umetnosti i za partnerstvo, pa i za ljubav. Ali... procitajte naslov, o idealizovanju.
VENERA-K-NEPTUN
Oba partnera traze idealnog partnera i nisu spremni da prihvatite nikoga ko toj predstavi u potpunosti ne odgovara. Zato se na kraju moze dogoditi da budu usamljeni i jedno od drugog razdvojeni. ILI BOLJE DA KLONE MEDJUSOBNO!
VENERA-PLUTON = MAGICNA PRIVLACNOST: POSTOJI LI POLNA SVEST O POTREBAMA PARTNERA?
VENERA-D-PLUTON
Moguca je duboka emotivno-ljubavna veza. Ukoliko se odluce da se susretnu, ubrace plodove proslih kontakata. Jako dobar polozaj za ljubav, sex ili novac.
VENERA-L-PLUTON
Nema lagodnosti, udobnosti i spokoja. Pluton ce navaljivati i gusiti, a Venera odbijati i morace da ucini nesto cime izgubiti nesto. Moguce je da Venera ne zeli patnera. Takodje prisutna izvesna odbojnost, neke razlike koje su tesko premostive, mozda zbog necega od pre. Neuzvracena ljubav ili sex.
VENERA-0-PLUTON
Situacija neizbeznog susreta. Zelja ili prenaglasen seksualni zivot, pohota, nemoral. Susret duboko osecajnih partnera. Veza koja se nece okoncati "tek tako". Intenzivne potrebe mogu samo da dovedu do razocarenja. Ljubav na prvi pogled, posesivnost i potpuna posvecenost partneru. Ali i ljubomore.
VENERA-K-PLUTON
Oboje moraju da budu umereni. U ovoj vezi ce biti stresnih situacija kojima Pluton doprinosi svojom nasrtljivoscu. A Venera je stidljiva i tera od sebe partnera ili gusi ljubav u sebi.
VENERA-SEVERNI MESEČEV ČVOR = KARMICKO-SUDBINSKI SUSRET NA LJUBAVNOM PLANU!
VENERA-D-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Venera ce znati kako da iskoristi svoj sarm i pridobije partnera. Veridba. Ili se kaze: MALA SRECA BEZ PO MUKE!
VENERA-0-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Veza koja moze doneti uzivanje, drustvene kontakte, novac, ljubav, partnerstvo i brak - ako bude bila u pravo vreme na pravom mestu. Partner moze biti neki autoritet ili stvoriti povoljnu okolnost. Ovo je kontakt dobre karme stecene velikodusnoscu i prijateljskim stavovima u proslosti. Negativna strana daje lakomislenost, strasno zadovoljstvu i tracenje vremena na beskorisnosti. Pa se kaze: ZA SRECU SE TREBA IPAK POMUCITI.
VENERA-L-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Bice ovde dosta razocarenja, jer se Venera ne iskazuje u skladu sa okolnostima. Neuskladjen ljubavni odnos, otudjenje, rastanak, zbog neprijatnosti.


Izvor: sa neta
Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 

*

Van mreže Alicia

 • *****
 • 5 822
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 64
 • Pol: Žensko
 • mizantrop 1%
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #8 poslato: 01:27:48, 23.Jul.2010. »
O je konjukcija, L je los aspekt, D dobar aspekt, K 150

MARS-MARS = DA LI CE BITI U STANJU DA RADE SKLADNO?
MARS-D-MARS
Moguce je glatko odvijanje saradnje, pa akcije koje preduzimaju ce imati dobar svrsetak. Seksualne potrebe ce biti zadovoljene jer moze biti prisutna velika fizicka (animalna) privlacnost. Ako li jedan posustane, tu je drugi koji ce nastaviti, pa ce posao okoncati.
MARS-L-MARS
NEPRIJATELJSTVO i razdrazljivost i tenzija. Suparnistvo. Sukob volje. Partneri ne rade skladno, razlicitost ciljeva. Moguci su problemi i u seksu. U inat nesto cine i iscrpljuju se neproduktivno, gubeci vreme.
MARS-0-MARS
Susret za akciju. Spajaju medjusobne slicne seksualne potrebe, jer postoji fizicka privlacnost medju njima. "ALI OVDE CE DA LETI PERJE!" kada se sukobe.
MARS-K-MARS
Partneri deluju neuskladjeno.
MARS-JUPITER = DA LI CE USPETI NESTO DA STVORE U OBOSTRANU KORIST?
MARS-D-JUPITER
Jupiter ce podstaknuti partnera za postizanjem ciljeva dajuci mu dobre savete ili ce ga finansijski pomoci. Mars ce realizovati sve sto Jupiter bude osmislio. Korist ce biti obostrana.
MARS-L-JUPITER
Nepotrebna trvenja ili rizici rezultirace neuspesnim akcijama.
MARS-0-JUPITER
Iz ove veze mogu nastupiti konkretne akcije, ali neka se paze prenagljenosti i prevelikog optimizma.
MARS-K-JUPITER
Mars zeli da preuzme vise zadataka nego sto objektivno moze da obavi, a tada je tesko ispuniti obecanja. Jupiter je taj koji ce previse ocekivati i iskoriscvati. Ali ovde nema rezultata ili kontakt za nerealne ciljeve.
MARS-SATURN = DA LI CE MARS BITI NASILAN I DA LI CE SATURN USPETI DA GA OBUZDA?
MARS-D-SATURN
Partneri ce biti voljni da se prihvataju svakog posla. Uspeh stize saglasno ulozenom trudu. Znajte da samo organizovanim i disciplinovanim zivotom mozete prevazici sve teskoce. Samo trezvene akcije vode u pobede.
MARS-L-SATURN
Uzrok nevolja moze nastati ako je Mars prebrz ili nedisciplinovan ili je Saturn nepouzdan. Ukoliko i dodje do borbe, pobednika nece biti. U tom slucaju nastupice neke teske okolnosti ili losa sreca. Nesto lose mora da se desi. Neko ce biti zrtva ili ce da pati, tesko da se zivi i radi. Moguci su i materijalni gubici zbog prenagljenosti. Uspeh stize samo kada se usklade volje. Samo trezvene akcije vode u pobede.
MARS-0-SATURN
Ovde ce sve dobro funkcionisati dok Saturn osmisljava akcije, a Mars ih sprovodi, dok postoje konstruktivna resenja. Mars nece mirovati trazice od partnera odgovornost. Samo ako postoji dovoljno dobre volje i medjusobnog razumevanja veza moze opstati. Inace, eto sukoba. Mars mora paziti da ne bude previ- se nasrtljiv, a partner da ne bude koceci jer nastupaju gubici i problemi. Mars i njegove manije i Saturn i njegovi strahovi. Samo trezvene akcije vode u pobede. (Ovaj susret ukazuje da partneri moraju uloziti mnogo napora i strpljenja da bi ostvarili skladno partnerstvo, da kroz bol, patnju i odricanje stignu do cilja. Uzivanja n e m a! Svaki nesklad bice sankcionisan.)
MARS-K-SATURN
Susret koji ukazuje na nestrpljivost zbog neskladnih stavova jer kada Mars napravi propust zbog svoje brzopletosti ocekivace od partnera da ispravlja, sto ce partnera dovoditi do ludila, a Saturn je taj koji ce sve sporo raditi i besneti partnera, vecito ce biti pozurivan - sto najvise mrzi Bolno otreznjenje.
MARS-URAN = SILOVITOST: DA LI CE U VEZI SEVATI VARNICE I IRITIRATI JEDNO DRUGO?
MARS-D-URAN
Partneri ce imati uspeha u svakom poslu koji nije vezan za jedno mesto i gde mogu da iskazu svoju originalnost i inventivnost. Aspekt jakih seksualnih poriva, i velikih iznenadjenja.
MARS-L-URAN
Partnerstvo se moze porusiti zbog velike napetosti, enormnog izliva gneva i gubitka razuma jer ni jedna strana ne cini ustupak. Prekid partnerstva ili seksualnih odnosa zbog velikih prepirki. Uran je ovde dosta nepredvidiv i na njega se ne moze mnogo racunati. A Mars ce non-stop provociratri partnera. Veza koja nagriza, tinja i odjednom eksplodira i vise nikada nece biti kao sto je bilo pre. Resenje je da se partneri povremeno razdvajaju. Opazne situacije! Nesmotrena ljubavna veza. TESKA ISKUSENJA.
MARS-0-URAN
Ovde partneri jedno drugom smetaju, povremeno ce se i nadmetati da bi se oslobodila velika energija. Nije dobro za partnerstvo jer je potrebno veliko strpljenje i stalozenost da bi povratili narusene odnose. Prisutna je kontradiktornost, razdrazljivost, netolerantnost jer Uran ne pristaje ni na kakvo ogranicenje. Brzo plane. Opasne situacije. Obavezne su mere bezbednosti, jer nesrece prosto "lebde" nad vama! ODMERAVANJE SNAGA.
(Pazite, ovo je susret velike napetosti, uzbudjenja, silovite fizicke privlacnosti, ali i raskida veze. Ovde se samo razgovorom moze izgladiti situacija. Ne sme se silom nametnuti resenje drugom. Uran mora dozvoliti partneru povremeno inicijativu, dok Mars partneru dovoljno slobode.)
MARS-K-URAN
Ovaj aspekt moze da stvori probleme jer imate osecaj da je neprestano pod pritiskom. Kada ste razocarani reagujete nesmotreno i neprijateljski. Morate nauciti da razmislite pre nego sto nesto kazete, inace cete druge oterati od sebe. Ranjivi ste na javno izrecene kritike; morate razvijati strpljivost i nauciti da saslusate ideje partnera.
MARS-NEPTUN = POCETNA OPCINJENOST: OTREZNJENJE: SMEKSAVANJE: RAZOCARENJE!
MARS-D-NEPTUN
Bice ovde saosecajne podrske i razumevanja, udvaranja i opcinjenosti. Neptun moze usmeriti partnera da postane meksi, a Mars partnera da bude energicniji. Neptun je partner saosecajne podrske, Mars je partner fizicke podrske. Vazno je da Mars bude svestan partnerovih preemotivnih osecanja, a Neptun partnerovih fizickih prakticnih potreba, da ne bi doslo do razmimoilazenja.
MARS-L-NEPTUN
Neptun ne moze da shvati zasto Mars pravi toliko buke kada skoro sve radi u svoju korist ne obaziruci se na njena osecanja. Ali i slabiji Neptun igra svoju igru, privlaci partnera, igrajuci na kartu njegovih osecanja ili simulira naklonost koju uopste ne oseca. Ipak nekog velikog sklada ovde nece biti, tj docice do postupnog razilazenja i razocarenja. Finansijska prevara!
MARS-0-NEPTUN
Bice ovde zavodjenja, i snaznih ispoljavanja osecanja, ali i ovih dveju oprecnih energija, pa osobe mogu biti i zaljubljene i vrlo nezainteresovane jedno za drugo, ali i seksualno zlostavljanje koje moze da izvrsi Mars, odnosno Neptun da pokusa neku prevaru ili nesto podmuklo da uradi.
MARS-K-NEPTUN
Neko ima sklonost ka preterivanju i nerealnim ocekivanjima koje se tesko ostvaruju. Lako ovde dolazi do prevare.
MARS-PLUTON = DA LI CE BITI LJUTI SUPARNICI I MOGU LI UNISTITI JEDNO DRUGOG?
MARS-D-PLUTON
Ovi partneri mogu izvuci zajednicku korist, izuzetno mnogo pomagati, pa cak i spasiti zivot jedno drugom. Sve su sanse da ce stvoriti nesto valjano.
MARS-L-PLUTON
Pluton provokativno nastupati i naterati partnera da sam sebe unisti zbog neke svoje licne koristi. Mars iz ovog susreta moze izvuci korist - da se skloni, inace ce stradati. SADISTICKI SUSRET!
MARS-0-PLUTON
OVDE CE BITI VELIKE BORBE. Pluton je bezdusan, samovoljan i agresivan, koji ne voli da joj se protivreci. Partneri treba da izbegavaju situacije visokog rizika ili je ovo je kontakt sa uniformom... Oboje ce morati da nauce da kontrolisu svoje snazne zelje. Zajedno imaju sposobnost da izadju na kraj sa svakom situacijom. Postoji opasnost da budu opsednuti nekim svojim ciljem pa i da zaborave jedno na drugo. (Neizbezan susret na fizickom planu na osnovu nekih dugova iz proslih zivota, pa i na planu partnerstva).
MARS-K-PLUTON
Ovaj susret moze da stvori probleme jer Plutom tera partnera da bude agresivan i dominantan u odnosu. Pluton se protivi pa i odbija da radi sa njim, ali mora nauciti da se opusti i da prima udarce, inace bi mu se moglo dogoditi da ga zahvati potpuna mentalna i fizicka iscrpljenost.
MARS-SEVERNI MESEČEV ČVOR = KARMICKO-SUDBINSKI SUSRET NA FIZICKOM PLANU!
MARS-D-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Saradnja, drugarstvo, seksualni odnos, zajednicki uspeh. Mars vas partner ce vam pomoci da u pravo vreme uradite sto ste naumili ili da izvrsite neke konstruktivne promene u svom zivotu. Sex je moguc, ali nije indikator skladnog ljubavnog zivota - pogledajte druge kontakte.
MARS-0-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Ako budete u harmoniji partnerom dobicete pomoc, ali se pazite da ne postane zrtva. POSLOVNI KONTAKT.
MARS-L-SEVERNI MESEČEV ČVOR
U sukobu cete biti jer cete svoju agresivnost ispoljavati u nepodesno vreme na nezgodnom mestu. Ne da nema srece, pre ce ovde doci do nesrece. Otudjujete se kroz rasprave. Definitivan prekid saradnje. Mars, zbog vas.


Izvor: sa neta
Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 

*

Van mreže Alicia

 • *****
 • 5 822
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 64
 • Pol: Žensko
 • mizantrop 1%
Odg: Sinastrija pitanja i nedoumice
« Odgovor #9 poslato: 01:28:36, 23.Jul.2010. »
O je konjukcija, L je los aspekt, D dobar aspekt, K 150

JUPITER-JUPITER = DA CE SE SLOZITI PO PITANJIMA FILOZOFIJE, MORALA I ETIKE?
JUPITER-D-JUPITER
Prisutni su faktori bitni za blagotvorno zajednistvo, za poslovno partnerstvo. Radice za dobrobit drugog i postovati se medjusobno. Pored navedenog susret ce im doneti dosta srece. Njihov susret im je nagrada za dobra dela u proslim zivotima.
JUPITER-L-JUPITER
Postoje izvesne razlike u gledistima partnera ili mozda imaju razlicite moralne standarde; sve to moze biti uzrok neslaganju. Neka tema neumerenosti ili preterivanja je prisutna.
JUPITER-0-JUPITER
Prisutna je uskladjenost, tolerancija, razumevanje, prihvatanje partnerovog nacina zivota.
JUPITER-K-JUPITER
Problemi zbog mogucih neuskladjenih moralnih standarda.
JUPITER-SATURN = KAKAV IM JE PUT DO SRECE?(Susret na osnovu nekog duga).
JUPITER-D-SATURN
Put do srece i ispunjenja postoji, ali je tezak i pun odricanja. Samo ukoliko su odgovorni i ozbiljni i skladno deluju posticice cilj, pa i solidnu finansijsku situaciju. Saturn ce stalno i razlozno proveravati i sprecavati partnera da previsoko poleti.
JUPITER-L-SATURN
Eto Saturn moze doneti finansijske probleme partneru, mozda uskracujuci podrsku, koceci njegov polet ili nesto u vezi finansijskog odugovlacenja, a doprinos ima i Jupiter koji samo puno obecava i pravi greske u prosudjivanju. U svakom slucaju postoji nedostatak uzajamnog postovanja. Pozajmljivanje novca i odugovlacenje duga ce biti aktuelni.
Dodatno objasnjenje: partneri ne mogu da se usaglase oko zajednickog cilja ili se nece postovati u dovoljnoj meri.
JUPITER-0-SATURN
Jupiter moze prosiriti vidike partneru, a Saturn moze partneru dati jednu notu obuzdavanja i ozbiljnosti. Ovaj par lepo moze da se dopuni ali do srece je daleko.
JUPITER-K-SATURN
Ovaj susret moze da stvori probleme jer Jupiter mora nauciti da u odnosima odredi pravo vreme za preduzimanje neke akcije, kao i da stvari sagledava u valjanoj perspektivi. Dosta je promenljiv, cas oprezan, cas pun nerealnih ocekivanja. Saturn ne sme dopustiti partneru da od njega previse ocekuju. Trebalo bi da izbegava sve verske ili ideoloske predrasude i ne misli da je uvek u pravu.
JUPITER-URAN = DA LI CE MOCI OTVORENO DA SE SUOCE SA FINANSIJSKIM PROBLEMIMA?
JUPITER-D-URAN
Moci ce jer ce Jupiter ohrabriti svaku originalnost i inventivnost koju njegov partner pokazuje i bice tolerantan prema njegovim teznjama za nezavisnoscu. Uran moze ocekivati finansijsku pomoc svog partnera. Iznenadna velika darezljivost. Samo da se Uran kloni samovolje, a Jupiter prevelikih obecanja.
JUPITER-L-URAN
Nece moci da rese svoje finansijske probleme i bolje da ne ulaze u poslovni odnos.
JUPITER-0-URAN
Finansijski problemi mogu na nastupe zbog prenagljenih i bezobzirnih popostupaka i nepostovanja pravila. Ulaze u rizik bez potrebe.
JUPITER-K-URAN
Ovaj susret moze da stvori probleme jer Jupiter moze biti previse optimista da retko posvecuje dovoljno paznje detaljima i da mu ciljevi nisu primereni sposobnostima, da se mora se nauciti samodisciplini i samokontroli. To pre svega da bi izasao na kraj sa finansijskim i pravnim zavrzlamama
JUPITER-NEPTUN = DA LI CE OSETITI NEOBJASNJIVO ZADOVOLJSTVO STO SU ZAJEDNO?
JUPITER-D-NEPTUN
Povoljan susret koji ukazuje na dalekosezne planove, sticanje profita ili neku drugu pogodnost bez nekih velikih napora, putovanje u daleke krajeve. Sreca u inostranstvu, veliko interesovanje za religiju, duhovnost i filozofiju. Medjusobne simpatije i pomaganje. Razumevanje izvan prosecnog poimanja.
JUPITER-L-NEPTUN
OBOSTRANO NEPOVERENJE. Neptun moze da navede partnera na krivi put, dok Jupiter moze da se oseti izigranom. Gubitak poverenja. Neptun ce iz partnerove velikodusnosti pokusati da izvuce neku korist, ali ce Jupiter posumnjati u iskrenost namera i otkrice taj marifetluk.
JUPITER-0-NEPTUN
Obe ce osobe sa simpatijama uvazavati teznje drugog. Susret koji moze imati velikog pozitivnog odraza na finansijskokm planu. Samo neka paze da ne preteraju.
JUPITER-K-NEPTUN
Susret govori da osobe treba da svoje emocije, intelekt i sposobnost stvaralackog izrazavanja prilagodi medjusobno. Mora da nauci da razlikuje realne od umisljenih obaveza. Ovo narocito vazi ako pruzaju usluge. Cesto se mesaju u stvari drugog da bi potom kada je odbace osetili ljutnju i gorcinu.
JUPITER-PLUTON = DA LI CE PRIHVATITI PARTNEROVU ZIVOTNU FILOZOFIJU ILI BITI NATERANI?
JUPITER-D-PLUTON
Mogucnost izuzetno skladnog delovanja. Veza je predodredjena da odskoci od proseka. Medjosobno se podsticu da istrazuju svoje sopstvene potencijale. Velika produktivnost na poslovnom planu. Bezgranicnih ste mogucnosti.
JUPITER-L-PLUTON
Pluton ce tvrdoglavo odbijati partnerovu ponudu, zivotnu filozofiju i standarde. Jupiter moze ocekivati da partner bude jednostran i covek koji ne cini ustupke. Aspekt eksploatisanja partnera, vecih neuspeha. Trpite posledice zbog krivice iz proslosti. Moguce je da izgubite sve. Pluton zloupotrebljava polozaj i moc, voli da dominira i cesto dolazi u sukob sa partnerom. Partneri koji do para dolaze na neposten nacin - koje na kraju izgube. Ne postuju pravila ponasanja, a posle tesko prihvataju posledice.
JUPITER-0-PLUTON
Susret za velika dostignuca, ali partneri moraju da se potrude. Cvrsto su resili i mogu da uzivaju u svim zivotnim blagodetima. Imaju snaznu zelju da ostvare svoje ciljeve i da se dokazu. Imaju zelju za liderstvom i bogatstvom. Ali to je dvostruki mac, jer mogu odbiti mnoge od sebe. (Ovaj kontakt je na karmickom nivou i ukazuje na sudbinski uticaj u sferi filozofije, morala, religije ili etike. Mogucnost da neko osvesti neke svoje potencijale. Jupiter moze da poveca partnerov optimizam i pruzi mu vece razumevanje filozofskih vrednosti, pa cak i da stekne vecu moc i poziciju.)
JUPITER-K-PLUTON
Ovaj susret moze da stvori probleme jer partner namece svoje ideje, ne razmisljajuci uopste o tome da li je drugi zainteresovan za to. Cesto neko ima nedostatak obrazovanja, sto je potrebno za nastavak karijere. Pluton moze biti preterano uverena u sopstveni znacaj ili uobraziti kako mu drugi onemogucuju da ispuni svoje zelje.
JUPITER-SEVERNI MESEČEV ČVOR = UTICAJ POZITIVNE KARME NA SUDBINU!
JUPITER-D-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Moralna uskladjenost! Garancija da mozete postici uspeh na mnogim poljima. Sve ce se prosto namestiti da uberete! Jupiter, to vam ovaj partner donosi.
JUPITER-0-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Moralna prilagodljivost! Prilagodite se, uspostavite dobre odnose, pa ce vas i pratiti sreca. Uspesni pregovori, poslovne povoljnosti. Veridba ili udaja Postoji i opasnoast brzog i suvise lakog sirenja sto stvara mogucnosti pada i propasti jer ono sto se lako postigne nije uvek vredno ili se ne koristi valjano. Ne uzimajte sve "zdravo za govoto".
JUPITER-L-SEVERNI MESEČEV ČVOR
Moralna neuskladjenost! Da li je potrebno vise? Preterivanja i problemi. Prepreke u vezi da se dostigne najvise. Vasi napori ce biti blokirani zbog sukoba sa drustvenim obicajima, sto stvara sukob interesa.

Izvor: sa neta
Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 


Stranice: 1 2 3 ... 15 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
1 Odgovora
1470 Pregleda
Najnovije: 11:34:49, 13.Jun.2010.
Ch
0 Odgovora
1145 Pregleda
Najnovije: 14:17:23, 07.Sep.2011.
diksi
0 Odgovora
753 Pregleda
Najnovije: 04:10:41, 14.Sep.2014.
Vesna psy