Znam da ćeš mi teško povjerovati i nisi jedina ali vjeruj mi ,iskreno kažem moj senzibilitet nije tog tipa. Ne doživljavam da je to toliko dramatično,ne volim ti ja taj društveno ukalupljen način razmišljanja tipa da kad si sa nekim treba da mu brojiš trepavice i da svaku bezazlenu igrariju doživljavam kao opasnost.Pa to bi me odvelo u paranoju.Možda zvuči naduvano ali zaista imam sigurnost da sam voljena istinski.Suština je da za mene ne postoji delikt misli(mišljenja) ali postoji delikt djelovanja.A to je mnogo različito.Mnogi misle da ne bi nešto nikad....pa iznenade sami sebe.Treba sebe dobro poznavati a to nije baš lako.Uvijek sam šokirala ljude direktnošću i krajnjom iskrenošću-ljudi naviknuti na licemjerne ili naučene(društveno propisane) stavove u tim se situacijama najteže snalaze(to je moja opservacija).Ali baš zbog toga život mi je uglavnom"Svi vole Rejmonda" Pozzzdrav
Ne treba biti paranoican ali cemu sve to? Da bi se osoba igrala?
E pa tu si se malo zeznula taj ko ne poznaje sebe je takoreci nezreo...
Zamisli kaze ti "e ja ne poznajem sebe i nikad ne znam sta mogu da uradim"
To je ili hostapler ili lazov ili stvarno nije zreo...
Promenu stava, razmisljanja pozdravljam ali situacije desilo mi se slucajno... ne priznajem.
Nije pravilo ali drugom partneru u vecini (90%) to smeta sto neki od njih pokazuju a neki ne.
Ako je to nacin za ucvrscivanje ega, onda mozemo slobodno da kazemo da je ta osoba labilna, nije odrasla, nema karakter ili nije izgradila stav svoje licnosti.
Ne znam zasto bi se time kvarila idila ako to nekom smeta - ima mnogo lepsih zanimacija u jednoj kompaktnoj vezi Wink
Charobnjak,nešto si mi ovog puta prestrog u ocjenjivanju.Ne radi se o učvršćivanju ega,o nezrelim,nekarakternim.Ljudsko biće nije savršeno i ne treba da bude,svijet bi bio sterilan.
Naravno da niko nije idealan i savrsen ali ako ce to nekom biti izgovor za ovakve stvari onda o cemu mi pricamo...
Mislim da nisi dobro procitala sta sam napisao i kada sam spomenuo kompaktnost mislio sam na to da su se ljudi spojili sa vrlinama i manama.
Ako nekom nesto smeta a ovaj drugi to stalno radi-tu nesto treba da se promeni kako god okrenes.