Srpski „Briljantin” u punoj brzini

• Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« poslato: 20:50:45, 11.Apr.2009. »

Ovo je projekat u kome možeš da pokažeš sve svoje sposobnosti...
Odbrojavanje do premijere mjuzikla „Briljantin” u Pozorištu na Terazijama, zakazane za 18. april, već je uveliko počelo. Mlada glumačka ekipa ovih dana „polira” svoje uloge zajedno sa rediteljem Mihailom Vukobratovićem, usklađuje numere i plesne pokrete koreografa Igora Barberića.

To je jedna rokenrol bajka koja je postavljena u neko vreme, ali nosi poruku koja je bliska nama danas i tako treba da je čitamo. S druge strane, mnogo je tvrđi muzički zvuk, urađene su određene dramaturške promene u vođenju likova, tako da naš „Briljantin” nosi bližu vezu sa savremenošću, s današnjim generacijama. Nije do te mere fin i zašećeren, oštriji je i precizniji u nekim momentima – objašnjava Mihailo Vukobratović, koji je režirao i prethodnu verziju „Briljantina” koja se igrala u Pozorištu na Terazijama.
Ovog puta, odlučio se za potpuno novu glumačku postavu. Većinu uloga tumače mladi i relativno neafirmisani glumci koji upravo u ovom projektu vide „odskočnu dasku” karijeru.
– Ovo je projekat u kome možeš da pokažeš sve svoje sposobnosti, da se predstaviš kao kompletan izvođač, da možeš da pevaš, imaš kontrolu nad sopstvenim telom, da glumiš... Mislim da će mnogi ovde biti prepoznati kao kvalitetni glumci – kaže Ivana Popović, koju ćemo gledati u ulozi Sendi.
A umesto Džona Travolte u ulozi Denija, na scenu stupa Žarko Stepanov.
– Uvek će te ljudi porediti i kad počne predstava svi će čekati da izađe Deni, pa će biti: „Gde je Deni? To? Pa i nije nešto”. Šalim se, ali to jeste pritisak koji ja već sad osećam. Pokušaću da ga izguram kad izađem na scenu i da dam notu mog Denija – kaže Stepanov.
– Gledali smo da izaberemo tipske glumce, da ima što manje glume. Sami likovi su realističniji, tako da priča ne deluje tako sladunjavo i lagano kao na filmu – zaključuje Mina Lazarević, koja je ovaj put u ulozi asistenta režije.

"Deni u današnjem vremenu ne postoji, eventualno u nekim malim procentima. Danas su face oni koji imaju dobra kola i mnogo para, dok je Deni osvajao šarmom, plesom, na romantičniji način. "-
Žarko Stepanov tumači lik Denija

[24sata]

...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000