Upropasceno 40 skoljki punta

• Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« poslato: 15:42:49, 04.Apr.2009. »

KRAGUJEVAC - U pogonu lakirnice u fabrici „Zastava automobili“ u Kragujevcu juče je upropašćeno najmanje 40 školjki „punta 188“!
Naime, JKP „Vodovod“ je celoj fabrici isključio vodu, i to u međufazi između lakiranja i vodenog šmirglanja, pa oko 40 školjki „punta 188“ nije zadovoljavajućeg kvaliteta. Kako navode radnici, zbog ugroženosti proizvodnja je bila u potpunosti zaustavljena. Na noge je dignuta i protivpožarna zaštita, jer je pretila opasnosti da izbije požar. Blokirani su i svi proizvodni procesi na gas, a bio je poremećen i proces povećanja proizvodnje i planirano angažovanje radne snage. U „Karoseriji“ se nagomilavaju vozila, a „Montaža“ ostaje bez posla.
Zoran Radojević, generalni direktor „Zastava vozila“, koji se trenutno nalazi na putu iz Torina, poručio je da će biti popisana cela šteta i račun fakturisan „Vodovodu“.

- Još ne znamo kolika je materijalna šteta, ali evidentno je veća na samom projektu proizvodnje „punta 188“ i obavezama fabrike prema „Fijatu“. I ovaj grad je potpisao memorandum sa „Fijatom“ i preuzeo određene obaveze. Tačno je da dugujemo „Vodovodu“, ali smo potpisali reprogram i obavestili „Vodovod“ da čim stignu pare od Ministarstva ekonomije, mi ćemo ih proslediti. Taj novac još nije stigao - rekao je Radojević.
Zoran Mihajlović, predsednik Sindikata fabrike, podseća da je fabrika „puna Italijana“.
- Kada su prošli put isključili vodu, u fabrici je bio lično Đovani de Filipis, predsednik UO „Fijat automobili Srbija“. I ovo što se sada desilo biće mu preneto. Mi pričamo kako ćemo da izgradimo Kragujevac, govorimo o patriotizmu i da je ovo fabrika koja treba da radi, a onda nam drugi put isključuju vodu - kaže Mihajlović.
Direktor „Zastava automobila“ Radomir Petrović potvrdio je da se šteta nastala isključenjem vode tek procenjuje i biće naknadno utvrđena.

Glas javnosti

*

Van mreže rada

• **
  • 163
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Upropasceno 40 skoljki punta
« Odgovor #1 poslato: 13:17:36, 05.Apr.2009. »
Posao veka puca zbog vode

KRAGUJEVAC - Gromoglasno najavljivani srpski posao stoleća sa „Fijatom“, i investicija vredna najmanje sedamsto miliona evra, pao je već na prvoj stepenici. Zbog duga od 1,6 miliona dinara, direktor lokalnog „Vodovoda“ Obren Ćetković, očigledno uz prećutan blagoslov gradske vlasti, isključio je u petak vodu Fabrici automobila u trenutku kad se „peklo“ oko stotinak školjki „punta 188“. Školjke su se „prepekle i zagorele“, oko četrdesetak ne može „da se iznese pred goste“, a šamar prosleđen „Zastavi“ čuo se do Torina!
Ukoliko ni u ponedeljak „Zastava“ ne uplati prvu ratu iz reprograma duga koji iznosi ukupno 23 miliona dinara, direktor kragujevačkog „Vodovoda“ najavio je da će ponovo „Zastavi“ zavrnuti slavine!
-Mi ćemo u ponedeljak izvršiti procenu ukupne štete. Zašto je voda baš sada isključena, a ne u vreme kada fabrika nije radila, ne mogu da komentarišem. Ja nisam zlonameran čovek, imam iza sebe 35 godina staža, ali mi, ipak, nije jasno zašto je to urađeno. Valjda se to više neće dešavati - izjavio je Radomir Petrović, direktor „Zastava automobila“.
On je podsetio da u Beogradu Đilas otpisuje kamate na dugove za komunalije, a ukupan dug „Zastava automobila“ sa sve kamatom je 23 miliona! I ostale kragujevačke fabrike imaju dugove, „Zastava oružje“ čak 75 miliona dinara, pa „voda teče“.
- Nije ni čudo što „Fijat“ hoće svoju tehničku vodu i planira da pravi svoje bunare. Planira i izgradnju svoje energane, upravo zbog toga da mu se ne bi dešavalo da zavisi od bilo čije samovolje - izjavio je Zoran Mihajlović, predsednik sindikata „Zastava automobila“.
- Lokalna samouprava je oslobodila „Fijat“ od komunalnih davanja, pa može da izađe u susret i jednostavno da ono što je već počelo da se radi ne seče u samom korenu! Ne mislim da ne treba da se naplati dug. Naprotiv. Ali dug za vodu mogao je da se naplati i preko „punta“. Ako ima dobre volje onda problem može i da se reši.  U ovom slučaju te dobre volje nema. Pre bi se moglo reći da je reč o samovolji pojedinca, u ovom slučaju direktora „Vodovoda“, a uz saglasnost gradonačelnika Kragujevca - izjavio je Vladan Vučićević, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije i odbornik u Skupštini grada.
Prema prvim procenama zbog zastoja u procesu proizvodnje oštećeno je četrdesetak školjki „punta 188“. Serijska proizvodnja ovog automobila počela je uz prisustvo predsednika Upravnog odbora „Fijata“ Đovanija de Filipisa 31. marta ove godine i sve je išlo kako je planirano „na zadovoljstvo“ obe strane do - petka, 3. aprila.

Glas javnosti

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Odg: Upropasceno 40 skoljki punta
« Odgovor #2 poslato: 14:49:52, 05.Apr.2009. »
To samo kod nas ima ;)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000