Eksplozija kad ste besni ?

• Odgovora: 11
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Black Dragon

Forum developer
  • 316
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 9
  • Pol: Muško
  • Black Dragon attacks silently...
« poslato: 18:07:40, 23.Mar.2009. »

Ima onih koji, kad se razbesne, jednostavno "eksplodiraju", neretko se i istresu na bilo koga ko im se zatekne u blizini. Ovo nije zdravo ponašanje, ni za onog ko tako eksplodira, ni za nesrećnu okolinu. Srećom, ne morate se tako ponašati.

Kako dolazi do ovakvog ponašanja? Najčešće se radi o onima koji nisu naučili kako da postupe kad su ljuti, pa "gutaju" dok se u njima ne nakupi i dok više ne mogu da izdrže, pa onda "eksplodiraju". U vašim godinama dodatan problem naprave hormoni, koji vam sve emocije učine znatno intenzivnijim nego što bi inače bile, a vi još uvek ne znate kako s tim da izađete na kraj.

Postoji tu još nešto: kad tako "gutate" i trpite, pa onda "eksplodirate", osetite silno rasterećenje, jer ste se oslobodili onoga što se skupljalo u vama. Osetite i krivicu ako nekog povredite, ali takve "eksplozije" mogu dovesti do toga da se osetite veoma prijatno (i onda vas krivica još i jače progoni, jer vam je prijatno onda kad ste nekog povredili).

Šta učiniti? Kao jedno, dobro je da ne dopustite da se u vama skuplja bes. Kada se na nekog naljutite, raspravite (bez napada) problem koji imate s tom osobom, nađite neko rešenje. U redu je što ste ljuti na nekog, nije u redu da vrištite, treskate vratima, povredite nekog, ali je u redu naljutiti se - i dobra je ideja rešiti problem zbog kojeg ste ljuti ili, ako nećete da "dižete frku", prihvatite da je situacija takva kakva je i nastavite dalje, bez skupljanja ljutnje u sebi (lakše je reći nego učiniti, znamo).

A ako se u vama već skupilo? Ona stara taktika da u sebi odbrojite do deset može stvarno da pomogne, jer kada se žestoko razbesnite, početni impuls da "eksplodirate" traje dve sekunde, a nakon što taj impuls prođe, potrebno je ulagati dodatnu energiju da biste ostali toliko besni. Sačekajte da taj impuls prođe, nemojte hraniti sopstveni bes, i vrlo brzo osetićete se mirnije - ne mirno, daleko od toga, ali nećete biti toliko napeti da osetite da morate da se izvrištite ili ćete pući. U dodatnom oslobađanju od napetosti može da vam pomogne intenzivna fizička aktivnost (trčanje, kik-boks, udaranje u boksersku vreću...). A kad se smirite i glava vam se razbistri, vreme je za rešavanje problema, kako ne biste ponovo dobili razlog da se razbesnite.

Krstarica

Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Eksplozija kad ste besni ?
« Odgovor #1 poslato: 00:23:43, 24.Mar.2009. »
Uh koliko se meni puta samo desilo da explodiram...ranije za svaku sitnicu..sada sam naucila da popustam i da se pridrzavam cinjenice ''pametniji popusta'' :)

ali ponekada samo tako znam da eksplodiram i uglavnom pokusavam da to bude kada nema nikog oko mene..ali kada se nadje neko...to je uzas.. ne zelite da vidite kako to izgleda :D
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #2 poslato: 12:26:26, 29.Mar.2009. »
Polako se ucim samokontroli... I uspeva mi polako, ali sigurno. Kod mene je samo cesto problem sto ne dozvoljavam sebi da placem, POGOTOVO NE PRED NEKIM, i onda cesto to izbacim kroz bes... Ali naravno, kada to niko ne vidi.
~Sunshine~

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #3 poslato: 20:12:18, 29.Mar.2009. »
Kod mene je samo cesto problem sto ne dozvoljavam sebi da placem, POGOTOVO NE PRED NEKIM, i onda cesto to izbacim kroz bes... Ali naravno, kada to niko ne vidi.

kod mene pa obrnuto..ranije sam bila takva, ali sam pocela da kanalisem bes u suze..
ne volim da povredjujem ljude..a cesto znam u naletu besa da kazem svasta..
i posle se uzasno kajem..i onda sam pocela da gutam bes da placem ako mi je toliko lose..
bolje mi je tako nego posle da zalim zbog necega..

ali desi mi se mnogo puta i obrnuta situacija..koja je jenostavno neizbezna..
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #4 poslato: 20:27:03, 29.Mar.2009. »
Ne, ja mnooogo retko povredim osobe recima koje mi izlete, ili koje ne mislim. Ne znam kada se to poslednji put desilo.
~Sunshine~

*

Van mreže Black Dragon

Forum developer
  • 316
  • 9
  • Pol: Muško
  • Black Dragon attacks silently...
« Odgovor #5 poslato: 14:05:59, 31.Mar.2009. »
Ne eksplodirati znaci biti stalozen i odmeren :)
Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #6 poslato: 15:29:02, 31.Mar.2009. »
Znam, pogledaj moj prethodni post... ;)
~Sunshine~

*

Van mreže *Baby*

• **
  • 380
  • 2
« Odgovor #7 poslato: 22:00:56, 21.Apr.2009. »
Nemam nagle izlive bijesa.
Smirena sam i sve pokušavam riješiti mirnim putem.

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #8 poslato: 15:35:31, 24.Apr.2009. »
To je divno! :D   A mogu sve osobe biti takve, samo tome se uci... Zavisi od odnosa u porodici. Ako od malena slusas dreku, vristanje, itd, naravno da ces i ti tako kasnije "resavati" probleme. Ali moze se posle toga uciti da se stvari ipak resavaju mirnim putem, i izvodljivo je povratiti se! :D
~Sunshine~

*

Van mreže emperor

• *
  • 50
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 21:34:23, 21.Jul.2009. »
Ja uglavnom cutim,trazim mirno resenje...Ali kada me izbace iz taKta izlazi na videlo vatreni podznak :) i explodiramm... :P

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000