Odlučio sam da više ne ćutim i da napišem svoje iskustvo o firmi ITALTEX INTIMO iz Novog Miloševa (opština Novi Bečej) koja se bavi proizvodnjom i doradom čarapa i donjeg veša (u N. Miloševu je zovu ČARAPANA), a u kojoj nikome ne bih preporučio da radi ni u proizvodnji niti u kancelariji, osim ako se ne zaposli kao nečija VEZARA, jer u toj firmi najbolje prolaze vezare, spletkaroši, manipulatori, ulizice i ostali neradnici bliski rukovodstvu firme koje je totalno nestručno i nesposobno da vodi firmu.
Zbog toga lično gazda iz Italije ili neko od njegovih Italijana stalno mora da bude prisutan u firmi i da kontroliše čak i redovne dnevne aktivnosti firme, zbog čega su u krugu firme čak napravili i malu kuću za stanovanje da mogu tu stalno da budu kad im treba. Međutim ta skupina bahatih i bezobraznih ljudi i pored svoje nestručnosti i neznanja ima ogromne plate i daje takođe dobre plate svojim poslušnicima za cinkarenje i maltretiranje radnika i u pogonima i u kancelarijama i sve svoje propuste koji su posledica neznanja i nestručnosti, kada se dese, svaljuje na one radnike koji nisu ničije vezare umesto da preuzmu odgovornost za to. Rukovodstvo firme voli da kaže kako im je jako bitan TIMSKI RAD, ali taj timski rad u praksi se najčešće svodi na klasično uvaljivanje svog posla i svoje odgovornosti drugom radniku sa nižim rejtingom kod rukovodilaca firme. I sam sam bio svedok toga da je jedna osoba stalno gledala da one poslove koji joj se ne rade uvali drugom, a posle kad se posao uradi da ode u određenu kancelariju da se pohvali određenoj osobi kako je to ona uradila ili skraćeno: PRVO UVALI PA SE POHVALI.
Gazde iz Italije naravno kontrolišu samo ono što njima može uticati na visinu profita, a odnosi između zaposlenih ih ne zanimaju, kao ni zakidanje na platama običnih radnika (što njima ide u prilog) i bahati rukovodioci upravo tu činjenicu koriste za protežiranje jednih i maltretiranje drugih radnika.
Zbog toga je u toj firmi vrlo česta pojava podmetanje, namerno uskraćivanje informacija potrebnih za rad i podsmevanje na račun svih onih radnika koji su na bilo koji način drugačiji, koji su stručni i znaju svoj posao što sam i lično doživljavao više godina. Kada sam na kraju od jedne zaštićene vezare bivšeg radnika u pogonu i u magacinu koji se preko svojih veza ubacio u kancelariju posle njegovog višegodišnjeg podsmevanja na moj račun, sakrivanja informacija i dokumenata, doživeo bezobrazluk uličarskog tipa, o kome ne bih detaljno da govorim i kada sam ga zbog toga izvređao pred svima, ja sam, kao žrtva njegovog uličarskog bezobrazluka dobio OPOMENU i istu kaznu (odbitak od jedne plate) kao i on za svoje višegodišnje bezobrazluke prema meni, što smatram da je za mene bila kazna, a za njega je to bila NAGRADA za dobro obavljen prljav posao za određenu osobu, koju neću da spominjem. Ja sam ispao bezobrazan zato što njegov uličarski bezobrazluk nisam hteo da prihvatim kao šalu što mi je čak i napisano u toj sramnoj OPOMENI.
Nakon tog incidenta, njemu su njegovi zaštitnici iz rukovodstva firme naredili da me ostavi na miru, ali su zato „štafetnu palicu“ preuzele druge dve osobe putem sitnih bezobrazluka na moj račun (koji su se ponekad odnosili i na navedeni incident) i pola godine kasnije sam dao otkaz, a služba u kojoj sam radio je vrlo brzo ukinuta.
Ovaj moj primer, a i mnogi drugi primeri pokazuju da u toj firmi ne postoje nikakva pravila ni principi niti jasna organizacija posla. Plate običnih radnika, koji nisu ničije vezare niti rade prljave poslove za nekog iz rukovodstva firme, su vrlo male i zato je mnogi radnici napuštaju kada nađu nešto bolje. Zbog svega toga oni više ne mogu ni da nađu proizvodne radnike u opštini Novi Bečej pa su otvorili pogone u susednim opštinama Kikinda i Zrenjanin, ali i odatle će početi da im odlaze radnici kad vide sa kakvim neljudima imaju posla.