U vezi svega što sam napisao o firmi ITALTEKS INTIMO iz Novog Miloševa (u Novom Miloševu je zovu ČARAPANA), samo bih hteo da napravim REZIME zašto tu odvratnu firmu treba izbegavati, osim ako se u njoj ne zaposlite preko veze kao miljenik nekoga iz rukovodstva te firme. Prvo NE CENI SE RAD, povlastice i novčane stimulanse dobijaju samo povlašćeni radnici bliski rukovodstvu firme, osim u vrlo, vrlo, vrlo retkim slučajevima (nije greška u kucanju), kada se vlasnici iz Italije umešaju u odlučivanje, pa pored ulizica i vezara bliskih rukovodstvu firme, koji za njih rade prljave poslove, finansijske stimulanse dobije i poneki radnik (radnica), koji to zaista svojim radom zaslužuje.
Drugo, pojedinci iz rukovodstva firme ITALTEKS INTIMO imaju ružan običaj da se AROGANTNO I BEZOBRAZNO ponašaju prema svakome ko je dobar radnik i stručan u svom poslu, ali nije spreman da učestvuje u njihovim PRIVATNIM KOMBINACIJAMA i to tako što viču za svaku sitnicu, budu zajedljivi i bezobrazno ironični u svom ophođenju, što sam i sam doživljavao dok sam tamo radio. Ta arogancija i vika im ujedno i služi ZA PRIKRIVANJE NJIHOVOG NEZNANJA I NESTRUČNOSTI U UPRAVLJANJU FIRMOM, ali se to teško može sakriti i nisu bez razloga gazde iz Italije (firma ILARY mesto VISANO iz okoline Breše) napravile u krugu firme malu kuću za stanovanje, da mogu uvek da budu tu kad im treba, jer znaju sa kim imaju posla.
OPOMENA koju sam dobio nakon što sam jednu njihovu odvratnu ulizicu, uličara i vezaru (bivšeg radnika u pogonu i magacinu koji se preko svojih veza ubacio u kancelariju), zbog višegodišnjeg verbalnog maltretiranja i uličarskog bezobrazluka prema meni kojom mi je skinut procentualno deo jedne plate je napisana na KVAZIPRAVNIČKI NAČIN. Ne znam na kojem se to fakultetu vezanom za pravo, uči da onaj ko je žrtva nečijeg bahatog, bezobraznog i uličarskog ponašanja, treba da bude kažnjen ISTOM KAZNOM kao i počinilac takvog ponašanja samo zato što citiram NIJE PRIHVATIO ŠALU, što mi je bilo napisano u toj SRAMNOJ KVAZIPRAVNIČKI SASTAVLJENOJ OPOMENI verovatno sastavljenoj "TIMSKIM RADOM" rukovodstva firme ITALTEX INTIMO, da bi njihov neradnik, ulizica, vezara i čovek za prljave poslove bio što više zaštićen prilikom kažnjavanja, da ja ne bih imao argumente ako se obratim INSPEKCIJI RADA da mogu da kažem kako on uopšte nije kažnjen za svoj uličarski bezobrazluk.
Za mene je to bila kazna, a za njega samo još JEDAN U NIZU PRLJAVIH POSLOVA obavljenih za rukovodstvo firme i ta mala kazna mu je pretpostavljam vrlo brzo i nadoknađena, tako da je dobio nagradu umesto kazne.
Pravo u toj firmi očigledno važi selektivno, zavisno od toga da li je u pitanju njihov miljenik ili ne, tj u toj firmi pored toga što nema nikakve organizacije posla, ne postoje nikakva pravila ni principi, a i plate su male i zato tu firmu mnogi napuštaju kada nađu nešto bolje.
I na kraju da poručim radnicima firme ITALTEKS INTIMO koji nisu ničiji miljenici, ulizice i vezare pod ugovorima na određeno vreme da im ništa neće vredeti rad i trud ako, po mišljenju rukovodstva firme, ČESTO IDU NA BOLOVANJE, jer postoji mogućnost da im i pored DOBRIH REZULTATA RADA, Ugovor o radu ne bude produžen, a bio sam, na žalost nekoliko puta, svedok da su pojedine radnice prilikom dostavljanja doznaka za bolovanje bile izložene neprijatnim pitanjima i bezobraznim komentarima njihove sprečenoti za rad od strane pojedinih osoba bliskih rukovodstvu firme.
Zbog svega navedenog izbegavajte da radite u firmi ITALTEX INTIMO (Novo Miloševo - opština Novi Bečej), jer se tamo, ako niste ničija vezara, manipulator ili ulizica, nećete se dobro provesti, bez obzira na to koliko se angažovali na poslu.