Znacenje poljupca

• Odgovora: 16
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Znacenje poljupca
« poslato: 21:02:47, 22.Mar.2009. »
Zelja za poljupcem je biolosko-hemijska reakcija i psiholoska potreba. Ukoliko je ta zelja jaca, utoliko su izrazenije i hemijske reakcije u nasem organizmu. Poljubac obicno predstavlja izraz ljubavi, intimnosti, naklonosti i postovanja.

Dakle, po svom znacenju poljubac je prijateljski, nezan, zastitnicki, formalan, provokativan, ljubavni, strastven, takodje nastajte kao izraz postovanja ili potcinjenosti, ponekad on je intiman ili majcinski. Ujedno, poljubac je i sredstvo kojim ljudska vrsta izrazava mnogobrojna osecanja, na razlicite nacine i u raznim prilikama. Antropolozi naglasavaju, da je poljubac kakav mi danas poznajemo nastao od davnog poljupca izmedju majke i deteta. Poput ptica koje svoje mlade hrane kljunovima, majka je davala detetu sazvakanu hranu naslanjajuci svoja usta na njegova, sto je stvorilo osecaj zasticenosti, koji je duboko urezan u kolektivno secanje ljudske vrste.
U seksualnom cinu, verovatno da je nastao kao posledica tradicionalnog polozaja i gledanja oci u oci, sto budi zelju za poljupcima.

Najintrigantniji je svakako �francuski� - ljubavni poljubac. Pored toga sto pruza osecaj bliskosti, predavanja i pripadanja, on je i najpotpuniji culni stimulans. Ovaj poljubac je i odlicna gimnastika za srce i misice � budi sva cula, puls se podize do 150, a za sedam sekundi telo sagori 12 kalorija; usput se aktiviraju cak 34 facijalna misica i 40 misica vrata i glave.

Iako je poznat u svim kulturama i civilizacijama, poljubac ima svoje razlicite oblike i simboliku. Eskimi, Maori i Polinezani se dodiruju vrhom nosa. U arapskim zemljama, poljubac je gest postovanja. U Maroku mladja osoba uvek poljubi ruku starijoj, a zatim i vrh glave. Poljubac u ruku � uvek predstavlja znak postovanja, a poljubac u koleno ili stopalo, poznat u nekim drustvima, odaje potpunu poniznost i potcinjenost. Za Kineze i Japance poljubac je vrlo intiman, gotovo seksualni cin i dozvoljen je samo daleko od javnosti i radoznalih ociju. Ni Indusi ne vole ljubljenje na javnim mestima; oni cak cenzurisu poljupce u filmovima. �Evropski poljubac� nepoznat je u indijanskim plemenima, izuzetak je pleme Hopi. Na ostrvu Hokaidu, uzivaju u medjusobnom ujedanju. Na Baliju, vrhunac intimnosti je priblizavanje lica i upijanje mirisa i topline pokretima i dodirima. Kod Papuanaca je tradicionalni poljubac nepoznat, ali oni poznaju �mitataku� - grickanje trepavica voljene osobe. Za africka plemena usta predstavljaju izlaz, te postoji strah da se prilikom ljubljenja ne izgubi dusa. Nigerijska plemena, poljubac dozivljavaju kao akt slican kanibalizmu i kaznjavaju ga bicevanjem.

Psiholozi naglasavaju, da poljubac ima vise svojih funkcija i znacenja, zatim da ponekad deluje lekovito, misticno ili fenomenoloski. Naime, poljubac moze intimno i duhovno da zblizi dvoje ljudi, vise nego seksualni cin. Uostalom, setimo se da poljubac budi lepotice iz stogodisnjeg sna, kao i da zapce pretvara u princeve. Mozda njegovu snagu, znacenje ili moc, jos uvek ne poznajemo dovoljno.

izvor

...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

• 1 113
  • 3
Odg: Znacenje poljupca
« Odgovor #1 poslato: 21:20:25, 22.Mar.2009. »
Evo jos par znacenja ;)

VAKUM POLJUBAC – „usisavanje” usana partnera-ke;

POLJUBAC TREPAVICAMA - dodirivanje vašim obrazom obraz partnera, a onda vašim trepavicama trepavice vašeg partnera;

PLESNI POLJUBAC - preduslov je da i tela budu pripijena kao i usne, što daje dodatno zadovoljstvo. Znači u toku plesa, pripijenih tela, nagnite se kao da hoćete da šapnete nešto partneru-ki, pa ga nežno poljubite u ušnu školjku, potiljak, vrat, obraz i bradu;

POLJUBAC IZNENADJENJA - ovo se primenjuje kad jedan od partnera zaspi na kauču ili u fotelji. Prvi poljubac je lak, ali oni koji slede su jači sve dok se voljena osoba ne probudi iz sna.

SAVRŠEN POLJUBAC - posle sexualnog odnosa, kad vaš partner uzme vaše lice u ruke, pa vas poljubi mekano između očiju, pa u vrh nosa, i dugačak poljubac utisnut na usne, ali ne dubok, jer se upravo oporavljate od orgazma;

ESKIMSKI POLJUBAC - poljubac nosevima. Trljajte nežno jedan drugom nos, dok ležite u krevetu.

LICKAJUCI POLJUBAC - polako i mekano krećite vrh vašeg jezika po usnama vašeg partnera, kao da ih lagano lickate;

VRATNI POLUBAC - lagano ljubljenje vrata partnera-ke;

BABY POLJUBAC - to su laki, ovlaš poljupci, jedan za drugim u nizu...

MAMIN POLJUBAC
- držite glavu svog partnera sa obe šake i polako pomerajte glavu partnera u pravcu gde želite da ga/nju poljubite. Zatim utisnite nežan poljubac, prvo u jedno, pa drugo zatvoreno oko
« Najnovija izmena:: 19:40:05, 16.Okt.2009. Nale 83 »
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 13:07:09, 29.Mar.2009. »
hahaha  ovaj lickajuci je interesantan :D
Život ima onaj smisao koji mu mi damo.
Jovan Dučić, srpski pesnik

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 20:09:47, 29.Mar.2009. »
haha ma svi su super  :-X

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 17:21:02, 04.Apr.2009. »
samo da ih ima :)

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #5 poslato: 11:16:13, 03.Maj.2009. »
Vratni :-[
~Sunshine~

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #6 poslato: 09:28:36, 29.Maj.2009. »
Volem sve ove tehnike (bp)

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 11:45:50, 29.Maj.2009. »
Sh'o je lepo kad je poljubac dobar... 8)

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže Anabela

• *
  • 54
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 14:16:45, 14.Jun.2009. »
kako da ne bude lepo...pa poljupci su najlepse nesto ... naravno ukoliko nisu na silu ! :)

*

Van mreže ruza

• *
  • 68
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 11:24:37, 22.Sep.2009. »
ma bitno da je poljubac sochan :D

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000