U Srbiji se peče i bananovača

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže ponsukeen

  • *
  • 1
  • 0
  • Pol: Muško
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
U Srbiji se peče i bananovača
« poslato: 09:58:38, 06.Okt.2018. »
Svojim "izumom" već je postao poznat u Vojvodini.
Sremsko selo Buđanovci, do sada poznato po čuvenom padu aviona F117 tokom bombardovanja '99. godine. Međutim, u poslednje vreme, rakija Zlatka Sremčevića preuzima slavu "nevidljivog". U ataru Buđanovaca nema plantaže banana, ali ima rakije od ovog južnog voća.
"Po našem nekom ukusu, dobra je. Svi ljudi koji su je pili kažu da je ekstra. Ima egzotičan ukus i miris, koji je nama bio nepoznat do tad. Nije kao kruška, ali je ekstra rakija", kaže zemljoradnik Zlatko Sremčević.
Do bananovače je Zlatko Sremčević došao sasvim slučajno - na kvantašu je kupio jeftine prezrele banane i setio se da je nekada čuo za takvu rakiju. Inače, svake godine peče rakiju od krušaka i šljiva, pa je, kako kaže, morao da proba i sa bananama. Ispostavilo se da je recept jednostavan.
Kako kažu stručnjaci, za savršenu bananovaču potrebno je prvo oljuštiti banane, potom ih 10 do 12 dana držati u buretu, a onda ih ispeći u kazanu kao i svaku drugu rakiju.


dich vu giúp việc nhà uy tín giup viec nha chuyên nghiệp
 





 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
24 Odgovora
10048 Pregleda
Najnovije: 00:02:10, 22.Nov.2010.
Maestro
4 Odgovora
5373 Pregleda
Najnovije: 19:15:13, 03.Mar.2013.
univerzums
0 Odgovora
1117 Pregleda
Najnovije: 15:47:14, 19.Nov.2011.
Ch