Današnji muškarci

• Odgovora: 14
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže -mila-

• *
  • 30
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Današnji muškarci
« poslato: 08:15:16, 07.Mar.2018. »
Muškarci su nezreliji od žena. Da li je to zbog odnosa majke i sina još po rođenju ili su po svojoj prirodi takvi, ne mogu da sudim, ali smatram da je u pitanju kombinacija oba. Majke su previše zaštitnički nastrojene prema svojim sinovima i tako od njih prave ljude koji nisu spremni da preuzmu odgovornost i obavezu. Time muški pol gazi sva načela postojanja i dominacije u prirodi.
Današnji muškarci su se veoma promenili. Ne žele da preuzmu inicijativu i čekaju da žena načini prvi korak. A današnje žene su dokazale da su sposobne što ide u prilog muškarcima. Same smo tražile ravnopravnost, pa s toga nemamo pravo da se žalimo. Dolazimo do ključnog problema. Da li ovo znači da se od žene očekuje preuzimanje inicijative i dominacija u odnosu?

Beautiful things don't ask for attention.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Odg: Današnji muškarci
« Odgovor #1 poslato: 18:12:44, 09.Mar.2018. »
Ima i zrelih i nezrelih. Ne računam one koji su oduvek bili nezreli. Današnja nezrelost je maska za stvarnost koja se desila, a to je da oni više nisu ti koji mogu više da zarade, da oni više nisu ti koji mogu da obezbede sigurnost i da oni nisu više ti koji se jedino pitaju u nekoj vezi ili braku tj nisu "glava" kuće (zbog ravnopravnosti polova i emancipacije žena).

Tačno je da je malo nas koji smo dominantni, ipak mislim da se muškraci još nisu osvestili, a da žene još uvek žive u snovima da će doći taj neko dominantni da svim osobinama koje muškarac nekad imao. Toga više nema.

Znači i jedni i drugi žive u nerealnim očekivanjima.

Odgovor bi bio da žene mogu preuzeti incijativu samo kod onih muškaraca koji su zasigurno shvatili da više nikad neće biti nadmoćni u odnosu. I da žene ne mogu preuzeti inicijativu kod onih muškaraca koji žele dominaciju već potpuno posvećivanju onim ciljevima koji bi tog muškarca učinili samopouzdanim da donosi odluke.
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #2 poslato: 20:17:06, 09.Mar.2018. »
Citat
Muškarci su nezreliji od žena.
Ako smo nezreliji od zena zasto onda u dba njihove empancipacije imamo slab natalitet, mnogo slobodnih i puno neostvarenih veza?

Citat
Da li ovo znači da se od žene očekuje preuzimanje inicijative i dominacija u odnosu?
To znaci da ste uhvatile uzde i da sad jasete i bas vas briga kuda i koga.

Ima i zrelih i nezrelih. Ne računam one koji su oduvek bili nezreli. Današnja nezrelost je maska za stvarnost koja se desila, a to je da oni više nisu ti koji mogu više da zarade, da oni više nisu ti koji mogu da obezbede sigurnost i da oni nisu više ti koji se jedino pitaju u nekoj vezi ili braku tj nisu "glava" kuće (zbog ravnopravnosti polova i emancipacije žena).

Tačno je da je malo nas koji smo dominantni, ipak mislim da se muškraci još nisu osvestili, a da žene još uvek žive u snovima da će doći taj neko dominantni da svim osobinama koje muškarac nekad imao. Toga više nema.

Znači i jedni i drugi žive u nerealnim očekivanjima.

Odgovor bi bio da žene mogu preuzeti incijativu samo kod onih muškaraca koji su zasigurno shvatili da više nikad neće biti nadmoćni u odnosu. I da žene ne mogu preuzeti inicijativu kod onih muškaraca koji žele dominaciju već potpuno posvećivanju onim ciljevima koji bi tog muškarca učinili samopouzdanim da donosi odluke.
Ovde ima istine. Dodao bih da muskarci mogu biti dominantni i mocni ali zene treba da im to dozvole jer sad se i zene pitaju. Posto se i one pitaju a ne znaju da se pitaju proci ce jos puno vremena dok to shvate. Ipak mozda i ne shvate ako uspeju da stvore sprematozoid bez muskarca.

Kada danasnja zena koja u vezi i braku ima takvog muskarca bez inicijative ugleda sa strane ili joj se ucini da neko ima dominaciju ode ona sa njim ali tu se i zavrsava njena dalja prica. Nakon toga tone u propast.

Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže -mila-

• *
  • 30
  • 4
« Odgovor #3 poslato: 20:02:19, 15.Mar.2018. »
I dalje mislim da muškarci nisu kao što su nekada bili. Oni koje sam upoznala do sad, prepustili su inicijativu, bas ih briga da se trude jer tu je žena da se dotera, zavede, osvaja, ume sama sve, eto jedino jos nije proizvela spermatozoid, definitivno.
I dalje glasam za ženu koje će se postideti zbog pogleda, zarumeneće joj se obrazi od dodira... Nije bezveze priroda odredila šta je muško a šta žensko biće...
Okej mi je da žena u igricama ponekad zavodi, ali ne i da muško ne pokazuje nikakvu inicijativu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #4 poslato: 21:30:09, 15.Mar.2018. »
Donekle se slažem sa tobom, ali ni žene više nisu ono što su bile.  :D

Opet sam mišljenja ono gore što sam pisao  (*o*)

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #5 poslato: 13:27:11, 16.Mar.2018. »
I dalje mislim da muškarci nisu kao što su nekada bili. Oni koje sam upoznala do sad, prepustili su inicijativu, bas ih briga da se trude jer tu je žena da se dotera, zavede, osvaja, ume sama sve, eto jedino jos nije proizvela spermatozoid, definitivno.
I dalje glasam za ženu koje će se postideti zbog pogleda, zarumeneće joj se obrazi od dodira... Nije bezveze priroda odredila šta je muško a šta žensko biće...
Okej mi je da žena u igricama ponekad zavodi, ali ne i da muško ne pokazuje nikakvu inicijativu.
Ja bas mislim da smo mi nekada bili zreliji nego sto danas zene koje su dozivele emancipaciju  ;)

Od te silne i ostvarene emancipacije zene ne vide da previse dominiraju i nesvesno rade neke stvari zbog kojih se muskarci povlace  ;)
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže -mila-

• *
  • 30
  • 4
« Odgovor #6 poslato: 14:14:16, 20.Mar.2018. »
Onda je žena pogrešila u samom startu kad je poželela ravnopravnost polova? Jer Bože moj, neki su to shvatili kao "sve ćemo same", iako je sasvim normalno da žena bude uspešna, ima karijeru i zarađuje prilično dobro, a opet da je samo žena i da se zna ko je u odnosu muško. Dakle, to ne bi trebalo da zavisi od debljine novčanika, pozicije na radnom mestu ili nesto treće. Žene se bore da budu ravnopravne i da se i njihovo mišljenje uvaži jer nam je poznato da pre ženska deca nisu imala pravo ni da se obrazuju a ne da se pitaju i donose odluke. Evolucija je uradila svoje, ženi treba muško koliko god bila jaka i stabilna ličnost i imala pa ponekad i veću platu od muškarca. A sve to nije razlog da se muškarac povuče.  :D

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #7 poslato: 14:21:56, 20.Mar.2018. »
-mila-, ima tu istine. Samo meni ovo ne deluje uopšte kao ravnopravnost nego dominacija žena  ;D

*

Van mreže -mila-

• *
  • 30
  • 4
« Odgovor #8 poslato: 14:34:08, 20.Mar.2018. »
-mila-, ima tu istine. Samo meni ovo ne deluje uopšte kao ravnopravnost nego dominacija žena  ;D

Haha zašto dominacija žena? Samo se borimo za svoja prava koja nismo imale, pa s toga se to na ravnopravnost odnosi, a opet želimo kraj sebe čoveka koji nas se ne plaši, kao što rekoh, pored koga možemo biti samo nežna bića i lepša polovina, sakriti se i utonuti u njegovom zagrljaju. Dominacija žene na tržištu rada ali i dominacija muškarca u odnosu. Uspešna žena nije isključivo dominantna žena, ali izgleda da smo neshvaćene...  ;D ;D
Da li ovo sada ispada da žene ne znaju šta hoće po dobrom starom pravilu ali znaju šta neće i da sam jedna od njih? Haha...
« Najnovija izmena:: 14:36:20, 20.Mar.2018. -mila- »

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #9 poslato: 15:01:11, 20.Mar.2018. »
U toj vašoj borbi otišlo se predaleko  ;D

Mislim da znate šta hoćete, ali taj put koji hoćete ili je prevaziđen ili je nemoguć. Treba tražiti drugi način da se tako osećate  :flowers:

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000