Pas - promena ishrane.

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 208
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Pas - promena ishrane.
« poslato: 13:24:11, 13.Jun.2016. »
Promene na krznu
Ishrana bogata esencijalnim masnim kiselinama od ključnog je značaja za zdravu kožu i dlaku vašeg psa. Kada primetite promene na krznu psa, potražite hranu koja sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline, kako bi dlaka vašeg psa ponovo sjajna i zdrava.

Malaksalost

Ukoliko je vaš pas nedavno bio bolestan ili preživeo strsan događaj, razumljivo je i da će njegov organizam biti iscrpljen. Hrana bogata antioksidansima može pomoći vašem ljubimcu da ubrza oporavak i povrati neophodnu snagu. Naravno, ukoliko primetite da je pas iznenada malaksao, potražite pomoć veterinara pre nego što promenite ishranu.

Starost
U zavisnosti od veličine, nakon otprilike 7. godine pas se smatra starim. Kao i kod ljudi, njihove potrebe za hranljivim materijama takođe se menjaju. Hrana za starije pse, generalno je manje kalorična, ali sadži više vlakana. Takođe često imaju dodatke specifične za ovu fazu života, kao što su antioksidansi.

Gojaznost
Kućnim ljubimcima ne treba mnogo da dobiju na težini, a to je posebno uočljivo kod malih pasa. Ukoliko je potrebano da vaš pas izgubi na težini, najbolje je hranu zameniti onom koja će obezbediti da pas i dalje unosi dovoljnu količinu neophodnih materija, vitamina uz manje kalorija.

Međutim, ako je vaš pas izuzetno gojazan, konsultujte se sa veterinarom koji će vam predložiti terapijsko, nutritivno rešenje.

Poremećaj sistema za varenje
Hrnočno nadimanje, dijareja i krčanje creva mogu biti posledice netolerancije na neke sastojke ili lošeg kvaliteta hrane. Ovi simptomi mobu biti neprijatni i za psa i za vlasnika. Pitajte veterinara koja vrsta hrane je najprikladnija za osetljiv stomak vašeg psa.

Svrab
Alergije su uobičajne kod pasa, a hrana može biti samo jedan od nekoliko mogućih uzroka. Bez obzira na uzrok, pormena u ishrani može pomoći vašem ljubimcu da ublaži simptome alergije.

Odabirom odgovarajuće hrane jedan je od najvažnijih načina da obezbedimo dugoročno zdravlje psa, ali to nije zamena za veterinarsku pomoć. Ako mislite da vaš pas može imati koristi od nove hrane, konsultujte veterinara! Dobra hrana i dobar izbor dovešće do dugog, zdravog, srećnog života psa.Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
1441 Pregleda
Najnovije: 18:19:04, 21.Apr.2009.
volim forume :)
3 Odgovora
1545 Pregleda
Najnovije: 10:07:08, 26.Jan.2010.
Šmišonja
12 Odgovora
4509 Pregleda
Najnovije: 00:18:23, 08.Dec.2010.
Perla