Kolerićnost

• Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže luiđi

• *
  • 1
  • 0
  • Pol: Muško
Kolerićnost
« poslato: 08:27:08, 15.Maj.2016. »
Draga Dorijana ,

Imam 40 godina , oženjen sam 18 godina .
Ja sam pripadnik kategorije koj (ukoliko ćitam) ne javlja se ćesto kod psiholozi ili psihijatri itd. ; ja sam kolerićan ....  Svojm temperamentom upropastio sam svoj život i ugrozio svakodnevni život svoj supruzi .
U zadnji 2 godina shvatio sam da tako više ne ide , više nisam zadovoljan samog sebi i željan sam promijeniti ili bar ublažiti loše osobine .
Previše sam explozivan i , isto ako to traje kratko (u meni) to nije nikako dobro jer osiječam da moja zena duže pati sbog toga .
Mrzim laži i postanem bijesan kad primijećujem da neko to radi , isto ako ne laže meni  i kad tad taj bijes se pretvara u depresiju jer vidim da dan danas laži su prisutne u svakoj odnos i nitko tu ne može nista .
Ali ako malo bolje rasmislim o temu , vidim da oduvijek lijudi koriste laži , tako da svijet pun laži u koj se nalazimo je tako oduvijek i možda ne bi trebao uvažiti stvar bijesom , nego naućiti se živijeti s pomisao da nažalost jednostavno laži postoje oduvijek .
Ali je to jaće od meni : isto nepravda stvara u meni bijes i to izražavam tako da opet moja zena pati zbog toga .
Ona to zove ''moj pravdeni bijes'' jer (tako ona kaže) većina puta imam razlog za bijes ali stvar je postala extremna i razumim da ona ne može više podnijeti takvu situaciju i da hoće se udaljiti od mene .
Ja isto više ne podnosim sebi ni kako sam se ponašao kroz cijeli zivot .
Došao je vrijeme da poduzimam korake za ozbilnu promijenu zbog toga molim vas za savijet :
Kako kontrolirati emocije i loše osobine karaktera?
Puno vam hvala na odgovor
Luiđi
P.S. Nadam se da nisam previše greške napisao i da se text da razumijeti ..... nisam Hrvat

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000