Djotiš ~ trudnoća

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Pol: Žensko
  • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Djotiš ~ trudnoća
« poslato: 17:22:59, 05.Mar.2016. »
Kada želimo da utvrdimo najbolji period za trudnoću, prvo da se ponove pravila koja se koriste za odredjivanje vremena kada je najbolje imati dete :

• proučiti vladara Putra Bhave u D1
• proučiti Rasi vladara Putra Bhave u D1
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u D1

• proučiti vladara Putra Bhave u Chandra čartu
• proučiti Rasi valdara Putra Bhave u Chandra čartu
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u Chandra čartu

• proučiti Putrakarku za decu - Guru

• utvrditi u kojoj se Vimsottari Daši nalazi natus
• uzeti za Lagnu Grahu u kojoj je trenutna Maha Daša natusa

• proučiti vladara Putra Bhave u MD čartu
• proučiti Rasi vladara Putra Bhave u MD čartu
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u MD čartu

• izračunati D7 čart
• proučiti vladara Putra Bhave u D7
• proučiti Rasi vladara Putra Bhave u D7
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u D7

• izračunati Chandra čart iz D7 čarta
• proučiti vladara, Rasi i Grahu Putra Bhave u tom Chandra D7 čartu

• utvrditi Gochara Grahe Jupiter i Saturn kroz koje Bhave u D1, D7, Chandra čartu prolaze.

• pronaći Daše kada Gochara Jupiter i Gochara Saturn prolaze kroz 2-5-11 Bhavu

• izračunati Chara Dasha obavezno i utvrditi u kojoj se Chara Daši naralzi natus.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Odg: Djotiš ~ trudnoća
« Odgovor #1 poslato: 17:23:49, 05.Mar.2016. »
Sada ide onaj komplikovaniji deo...

1) pravilo :

• proučiti vladara Putra Bhave u D1
• proučiti Rasi vladara Putra Bhave u D1
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u D1

~ kod mene (moj natal imate u potpisu) Putra Bhava = 5 polje se nalazi u znaku Jarac sa Saturn na 07° Rak u 11 polju. Za :as: Devica planeta Saturn je neutralna planeta. Ali, Saturn se nalazi u znaku koji mu ne prija (izgon) ali i u 11 Bhavi koja se smatra pored 5 i 9 Bhave "najsrećnijom Bhavom". Rezime : neutralan vladar Putra Bhave, delimično malefičan.

• Saturn posmatra Sunce : Saturn je večiti neprijatelj prema Sunce (kao i Sunce prema njemu) Privremeni odnos je medjusobno prijateljski. Dok je naravno "5 fold" neutralan.
• Saturn posmatra Merkur : Saturn je prijatelj prema Merkur ( Merkur pak je neutralan prema Saturn ) Privremeni odnos Saturn prema Merkur je prijateljski, kao i Merkur prema Saturn . Na kraju "5 fold" odnos : Saturn je veliki prijatelj prema Merkur , dok je Merkur prijatelj prema Saturn .
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #2 poslato: 17:24:18, 05.Mar.2016. »
2) pravilo :

• proučiti vladara Putra Bhave u Chandra čartu
• proučiti Rasi valdara Putra Bhave u Chandra čartu
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u Chandra čartu

~ Putra Bhava u Chandra čartu je Strelac sa Jupiter 27° Ribe :retro: u 8 polju. Za :as: u Lav (moj Mesec je 17° Lav u 12 Bhavi pored Venera ) Jupiter je i benefik i maraka. Sam Jupiter je :retro: što mu malo smanjuje snagu, ali je i postavljen u svom sedištu, pa mu to daje opet snagu, ali postavljen je u 8 Bhavi koja sama po sebi je loša Bhava i oduzima snagu svim planetama. Rezime : neutralno ka pozitivnom vladar Putra Bhave u Chandra čartu.

~ Jupiter posmatra 5-7-9 Bhavu od svoje pozicije. On tako posmatra 12-2-4 Bhavu. Posmatra Saturn iz 12 Bhave u Čandra čartu, kao i Sunce i Merkur iz 2 Bhave u Chandra čartu.

• Jupiter prema Saturn je neutralan (kao i Saturn prema Jupiter) u klasičnom planetarnom odnosu. U privremenoj tabeli odnosa, Jupiter je neprijatelj prema Saturn (kao i Saturn prema Jupiter ) U "5 fold" tabeli imamo tako da su njih dvoje medjusobno neprijatelji.

• Jupiter prema Sunce je prijatelj (kao i Sunce prema Jupiter ) u klasičnom planetarnom odnosu. U privremenoj tabeli odnosa, Jupiter je neprijatelj prema Sunce (a i Sunce je neprijatelj prema Jupiter ) Dok u "5 fold" tabeli imamo da je Jupiter neutralan prema Sunce (kao i Sunce prema Jupiter )

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #3 poslato: 17:24:31, 05.Mar.2016. »
3) pravilo :

• proučiti u kojoj se Daši natus nalazi i uzeti da je Lagna Graha Maha Daše u kojoj se nalzi natus (kada je došao na konsultaciju kod astrologa)

4) pravilo :

• proučiti vladara Putra Bhave u MD čartu
• proučiti Rasi vladara Putra Bhave u MD čartu
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u MD čartu

• pošto ja već imam dete, posmatraću u kojoj sam Maha Daši bila prilikom njenog začeća tj rodjenja :

~ Ćerka je začeta 24/09/2007 u podne. U to vreme bila sam u Maha Daša Mars (od 15/01/2005 do 16/01/2012 traje Maha Daša Mars )

Tako uzimam da mi je u tom periodu Maha Daše Mars "nova" Lagna Mars tj Lagna mi je 01°59' Blizanci . Tako, dobijamo da mi je Putra Bhava u ovom čartu u Vaga sa Venera u Lav u 3 Bhavi (natalno 12 Bhava) PutraKarka Jupiter se tako nalazi u 10 Bhavi u ovom čartu i samim tim "obećava" plodnost u ovom periodu, jer je u svom sedištu u Kendra Bhavi.

Za Lagnu u Blizanci Venera je benefik i yogakaraka, samim tim ona je apsolutni benefik za ovaj čart, a takodje i njena postavka u 3 Bhavi je još više jača, ali njena postavka u Lav joj ne prija. Rezime : vladar Putra Bhave je benefik za ovaj čart.

Venera posmatra samo 7 Bhavu od svoje pozicije, u ovom slučaju ne posmatra nikoga, sem 9 Bhave. Deli 3 Bhavu sa Mesec . Nju takodje ne posmatra niko od ostalih planeta.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #4 poslato: 17:24:52, 05.Mar.2016. »
5) pravilo :

• izračunati D7 čart
• proučiti vladara Putra Bhave u D7
• proučiti Rasi vladara Putra Bhave u D7
• proučiti Grahu vladara Putra Bhave u D7

• D7 Lagna u Bik sa Venera u Devica u Putra Bhavi. Sunce i Mars u Blizanci u 2 Bhavi. Mesec u Strelac u 8 Bhavi. Merkur pored Venera u Devica u 5 Bhavi. Jupiter u Ribe u 11 Bhavi. Saturn u Vodolija u 10 Bhavi.

Ovakva postavka ukazuje na mogućnost trudnoće, vrlo lako i prirodnim putem, PutrKarka Jupiter em u svom znaku em u 11 Bhavi, Saturn u svom znaku u Kendra Bhavi, ali postoji odredjen strah natusa za dobijanjem potomstva ( Venera u Devica sama po sebi je jako slaba + Mesec u 8 Bhavi oduzima osećanje tj potrebu za decom na neki način)

Posmatranja planeta :

• Sunce deli 2 Bhavu sa Mars . Sunce posmatra samo 7 Bhavu od svoje pozicije. U ovom slučaju, to je 8 Bhava gde se nalazi Mesec .

• Mesec u 8 Bhavi i on posmatra samo 7 Bhavu od svoje pozicije. Tako, on posmatra 2 Bhavu i Sunce i Mars .

• Merkur posmatra samo 7 Bhavu od svoje postavke. Tako on ovde se nalazi u 5 Bhavi i posmatra 11 Bhavu. Posmatra Jupiter i deli Bhavu sa Venera .

• Mars deli 2 Bhavu sa Sunce . Mars posmatra 4-7-8 Bhavu od svoje postavke. Tako, ovde on posmatra 5 - 8 - 9 Bhavu. On posmatra Merkur Venera i Mesec .

• Jupiter u 11 Bhavi . On posmatra 5-7-9 Bhavu od svoje pozicije. Tako on posmatra 3-5-7 Bhavu. Posmatra Merkur Venera i JMČ .

• Saturn u 10 Bahvi. On posmatra 3-7-10 Bhavu od svoje pozicije. Tako on ovde posmatra 12-4-7 Bhavu. Posmatra SMČ i JMČ .

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #5 poslato: 17:25:06, 05.Mar.2016. »
6) pravilo :

• izračunati Chandra čart iz D7 čarta
• proučiti vladara, Rasi i Grahu Putra Bhave u tom Chandra D7 čartu

D7 čart Lagna 27° Rak .
Lagneš : Mesec 09° Strelac u 6 Bhavi

Sunce 21° Blizanci u 12 Bhavi.
Merkur 19° Devica :retro: u 3 Bhavi
Venera 11° Devica u 3 Bhavi
Mars 14° Blizanci u 12 Bhavi
Jupiter 12° Ribe :retro: u 9 Bhavi
Saturn 24° Vodolija u 8 Bhavi
SMČ 03° Bik :retro: u 11 Bhavi
JMČ 03° Škorpija :retro: u 5 Bhavi

Pošto je Mesec u Strelac tako nova Lagna za Chandra čart postaje Strelac pa dobijamo da je Putra Bhava (5 polje od 6 polja) u Ovan sa Mars u Blizanci (spaljen) u 7 Bhavi od Mesec .

Za Lagnu u Strelac taj Mars je benefik. On sam po sebi je slab zbog Blizanci u kojima se nalazi (nikako mu ne prija taj znak) ali je u Kendra Bhavi u odnosu na Mesec , ali je i spaljen od Sunce koje je i nosilac te  :0: izmedju njih.

Mars posmatra 4-7-8 Bhavu od svoje postavke. Tako, on ovde posmatra : 3-6-7 Bhavu i posmatra Venera Merkur i Mesec . Njega niko od ostalih planeta ne posmatra, sem što deli polje sa Sunce .

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #6 poslato: 17:26:49, 05.Mar.2016. »
7) pravilo :

• utvrditi Gochara Grahe Jupiter i Saturn kroz koje Bhave u D1, D7, Chandra čartu prolaze u tom periodu kada je natus došao na astrološku konsultaciju)

• pronaći Daše kada Gochara Jupiter i Gochara Saturn prolaze kroz 2-5-11 Bhavu u svim odradjenim čartovima (Gočara = Tranziti)

? Zašto su bitne samo 2-5-11 Bhava i Jupiter i Saturn ?

~ 2 Bhava : porodica iz koje natus potiče (ono što je od malena nautusu usadjeno kao želja za "idealnom" porodicom koju će jednom i on sam da ima)
~ 5 Bhava : polje koje se vezuje za decu generalno
~ 11 Bhava : polje ostvarenja želja, da li natus ima sa rodjenjem datu mogućnost da mu se želje i nade ostvare i koliko su mu VKS naklonjene (darovi sa Neba)

~ Jupiter - PutraKarka tj Graha koja se vezuje za decu
~ Saturn - Graha koja pokazuje "da je vreme za nešto"

Ne vodite se opcijom razmišljanja : a šta ćemo sa "emotivnim" planetama i njihovim tranzitima??? To što su Mesec Venera Mars "emotivne" planete nema nikakve veze sa začetkom deteta. Koliko samo dece je začeto bez emocija, slučajno, nasilno? Ma koliko vi emotivno prilazili samoj ideju o detetu, ma koliko vi sa puno osećanja vodite ljubav sa svojim partnerom, to nema nikakve veze da li ćete začeti dete sa njim ili ne ~ začeće je čista hemija & biologija tj Jupiter i Saturn ~ džabe vama ljubav, emocije, želja, ako vaša lična hemija nije kako treba ili kompatibilnost vaše hemije sa hemijom vašeg partnera nije kako treba.

Samim tim zadržite se na ove dve Gočara Grahe ~ Jupiter i Saturn . Ne komplikujte previše.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #7 poslato: 17:27:11, 05.Mar.2016. »
7) pravilo : nastavak

• utvrditi Gochara Grahe Jupiter i Saturn kroz koje Bhave u D1, D7, Chandra čartu prolaze u tom periodu kada je natus došao na astrološku konsultaciju)

• pronaći Daše kada Gochara Jupiter i Gochara Saturn prolaze kroz 2-5-11 Bhavu u svim odradjenim čartovima (Gočara = Tranziti)

Kao što sam rekla, svoju ćerku sam začela, slučajno, neplanirano, 24/09/2007 u podne. Gočara Jupiter 19° Škorpija , Gočara Saturn 08° Lav .

a) D1 : Gočara Jupiter u 2 Bhavi, Gočara Saturn u 12 Bhavi (kod same Venera )
b) Chandra čart : Gočara Jupiter u 4 Bhavi, Gočara Saturn u 1 Bhavi
c) D7 : Gočara Jupiter u 5 Bhavi, Gočara Saturn u 2 Bhavi
d) Chandra D7 čart : Gočara Jupiter u 12 Bhavi, Gočara Saturn 9 Bhavi
e) Maha Daša Mars sa Lagna Mars Blizanci : Gočara Jupiter u 6 Bhavi, Gočara Saturn u 3 Bhavi

U tom periodu bila sam u Maha Daši Mars , Antar Daši Merkur , Pratyantar Daši Merkur , Sooksham AD Saturn , Praana AD JMČ , Deha AD Saturn .

Da sam onda znala da će to da mi se desi, pazila bih, jer ovoliko naglašene malefične Bhave mogu da donesu ili komplikovanu trudnoću ili dete koje će imati neki zdravstveni problem. U mom slučaju, saznajem da sam trudna tek na početku 4-tog meseca, dete se radja u terminu, ali kasnije se otkriva da ima Autizam. Po ovom celokupnom proračunu, najviše sam trebala da se čuvam trudnoće u 32, 33 i 40 godini ~ ja sam začela ćerku u 32 ipo godine...

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #8 poslato: 17:27:25, 05.Mar.2016. »
8 ) pravilo : • izračunati Chara Dasha obavezno!

Chara Dasha je slična priča kao i Vimsottari Daša, samo što za razliku od VD gde se prati period vladavine planeta, u Chara Dasha sistemu, prate se periodi vladavine znakova.

Za Lagnu u Ovan Lav Devica Vaga Vodolija Ribe pomeranje ide unapred (napr Lagna Ovan , 2 Bhava Bik , 3 Bhava Blizanci itd...) Za Lagnu u Bik Blizanci Rak Škorpija Strelac Jarac pomeranje ide unazad (napr Lagna Jarac , 2 Bhava Strelac , 3 Bhava Škorpija itd...)

Svaki znak ima svoj period vladavine. Lepo objašnjeno ~ ovde ~ tj ~ ovde ~

Pa tako, ja sam u periodu začetka ćerke bila u Maha Daša Vaga , Antar Daša Ovan , Pratyantar Daša Strelac , Sookshma Daša Ovan , Praana AD Strelac , Deha AD Ribe .
« Najnovija izmena:: 17:58:50, 05.Mar.2016. Šmišonja »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000