Vase misljenje o braku..

• Odgovora: 64
Stranice: 1 2 3 ... 7 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mayyci

• *
  • 47
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Pol: Žensko
Vase misljenje o braku..
« poslato: 17:45:36, 12.Dec.2008. »
Citiracu Branislava Nusica:

Brak je pismo koje je interesantno samo dok je zatvoreno.
Mržnja onih koji su zli nije toliko opasna kao njihovo prijateljstvo.
Brak je jedna od retkih istorijskih pojava kod koje se osvajač potčinjava osvojenome.
Pravda je ljudima, često, teža od nepravde.
Beskičmenjak je u početku samo gmizao. Uspevši se, počeo je da sikće.
Brak čini troje: ljubav, poverenje i strpljenje.
Čir na želudcu je zarazna bolest. Oni koji već imaju čireve stvaraju ih drugima.
Karijeristi ne ostavljaju nikakav trag za sobom, osim bivših prijatelja.
Znanje ima granice, dok neznanje ih nema.
Može se radi suknje preskakati plot, ali se to, ni u kom slučaju, ne može činiti u suknji.
Prvi poljubac dođe mu kao neka mala matura, posle koje se prelazi u više razrede, gde se uči viša matematika ljubavi sa svim poznatim i nepoznatim količinama.
Nije to paradoksalna tvrdnja ako se reče: da se tragedija jače ispoljava u okviru smešnoga, onako kao što je mrka fotografija plastičnija u svetlom ramu.   :D

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Vase misljenje o braku..
« Odgovor #1 poslato: 22:43:15, 16.Dec.2008. »
Za mene svetinja...

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
  • Mens sana in corpore sano
« Odgovor #2 poslato: 01:09:07, 17.Dec.2008. »
   Mislim da je danas brak izgubio pravi smisao. Mnogo je vise onih koji u brachne vode stupaju iz koristi, nekog moranja ili pritiska bilo od strane drugih bilo zbog nekih svojih trenutnih stavova i razmisljanja. Mislim da je sve manje `cistih` brakova sklopljenih iz prave ljubavi i medjusobnog postovanja !
   Vrlo rado bih voleo da cujem komentare ljudi koji imaju pozitivnije misljenje o danasnjim brakovima od mene.

*

Van mreže novosadjanka

• **
  • 136
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 15:17:52, 17.Dec.2008. »
u februaru punimo 7 godina braka
zar to nije za pohvalu

u braku je potrebno poštovanje razumevanje i mnogo tolerancije
ljubav pre svega mora da povezuje dva čoveka
imam pozitivno mišljenje jer imam divnog muža kraj sebe  :)

za mene ti je ljubav zabranjeni grad
a mnogo sam ih brate ja srušila do sad ....

*

Van mreže okica

• **
  • 124
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 19:47:55, 27.Dec.2008. »
Mislim da je brak vazan deo naseg zivota i licnosti.Danas je brak malo potcenjen,prebrzo se stupa u brak,ne traze se dovoljni razlozi za njega.Nisam bas kvalifikovana da govorim o tome :D,ali mislim da je u pitanju vrlo skladan zivot i pun lepih dogadjaja ako je u pitanju prava ljubav.Jer ko voli uzivace u svakom trenutku srece tog braka pa cak i u losim trenucima jer nema nista lepse i prijatnije nego osecati zastitu i imati gde da odes kad mislis da je svet mali.
Samo treba da trazimo pravu osobu ali je bitno i prihvatiti tu osobu sa manama jer niko od nas nije savrsen.Ako cemo vec drugog da menjamo moracemo nekad i sebe.
Znaci...gledam to kao neku bitnu lekciju zivota....upoznavati partnera,upoznavati sebe i nauciti da sto vise dajemo uz razumevanje i postovanje.......

*

Van mreže Maja Dg

• *
  • 19
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 21:19:03, 28.Dec.2008. »
Ne znam,po meni to treba da bude vrhunac nekog obostranog povjerenja i razumjevanja..neki dokaz ljubavi i zelje da ta ljubav potraje vjecno i da se produzi kroz prosirenje porodice...Mislim da pravi i uspjesan brak jedino moze da funkionise uz puno razumjevanja i postovanja i da kao i u vezi mora postojati prvenstveno prijateljski odnos i spremnost da se sve podijeli...  :)
Mada danas je premalo takvih odnosa i brakova,sve se upravo zasniva na nekoj koristi,obavezi itd..ali ima i onih pravih,istinskih i nadam se da cu ja nekada imati takav:)
Maja(:

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 14:36:53, 05.Jan.2009. »
Озбиљна институција

*

Van mreže likica88

• *
  • 34
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 00:14:35, 03.Feb.2009. »
Ne znam,po meni to treba da bude vrhunac nekog obostranog povjerenja i razumjevanja..neki dokaz ljubavi i zelje da ta ljubav potraje vjecno i da se produzi kroz prosirenje porodice...Mislim da pravi i uspjesan brak jedino moze da funkionise uz puno razumjevanja i postovanja i da kao i u vezi mora postojati prvenstveno prijateljski odnos i spremnost da se sve podijeli...  :)
Mada danas je premalo takvih odnosa i brakova,sve se upravo zasniva na nekoj koristi,obavezi itd..ali ima i onih pravih,istinskih i nadam se da cu ja nekada imati takav:)
u pravu si .

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #8 poslato: 16:49:34, 03.Feb.2009. »
u februaru punimo 7 godina braka
zar to nije za pohvalu

u braku je potrebno poštovanje razumevanje i mnogo tolerancije
ljubav pre svega mora da povezuje dva čoveka
imam pozitivno mišljenje jer imam divnog muža kraj sebe  :)

Kako je to divnooo! :)  Ja tacno do pre dve i po nedelje nisam verovala da brak moze biti dobar. Tj. mislila sam da, i ako se brak sklopi iz ljubavi, to moze potrajati godinu, dve, tri, a posle sve to nestane... Jer sam svakakve brakove videla, ali NIJEDAN bas, bas uspesan... U kome ljubav i dalje traje, istim intenzitetom. I iz prica starijih zena, itd.. Svasta sam stvarno i cula i videla! I to je UZASNO!!! Tako da se u meni stvorio veliki strah i odbojnost prema braku.
Ali pre dve i po nedelje mi je to misljenje promenio decko! Sta mi je sve ispricao za njegove roditelje i kad sam videla koliko se oni samo vole i posle toliko godina!!! I sta su sve prosli i kako su opstali....... I takodje, roditelji od moje super drugarice su zajedno od 7. razreda, i i dalje se mnogo vole! Tako da ipak postoji! Jeste sve redje i redje, ali POSTOJI! A mislim i da ga mogu doziveti samo oni koji veruju u to... Da to jos postoji i da je moguce!
~Sunshine~

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #9 poslato: 22:17:28, 31.Mar.2009. »

Sta reci kad je Maja vec sve rekla  (e*e) ! apsolutno se slazem sa gore citiranim.
Nazalost, tacno je da se sve cesce brak zasniva na koristi i obavezi...

Stranice: 1 2 3 ... 7 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000